אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברננקי: כלכלת העולם מתחילה לצאת מהמיתון צילום: בלומברג

ברננקי: כלכלת העולם מתחילה לצאת מהמיתון

נגיד הפד אמר בכינוס השנתי של הבנק בקנזס סיטי, שהפעילות הכלכלית בעולם מתייצבת וההתכווצות היתה יכולה להפוך לאסון אם בנקים מרכזיים בעולם לא היו אגרסיוויים מספיק

21.08.2009, 17:40 | סוכנויות הידיעות

נגיד הפדרל רזרב בנק בארה"ב, בן שלום ברננקי, אמר היום כי כלכלת העולם "מתחילה לצאת" מהמיתון לאחר שבנקים מרכזים וממשלות נקטו בצעדים חריפים.

"לאחר התכווצות חדה בשנה החולפת, הפעילות הכלכלית מתחילה להתייצב, הן בארה"ב ומחוצה לה, והסיכוי לצמיחה בטווח הקרוב נראה טוב", אמר היום הנגיד בכנס השנתי של הפד בג'קסון הול, קנזס סיטי. ברננקי סיכם את שנת ההחלמה של הכלכלה והסביר כיצד הוא ובנקים אחרים בעולם הצילו את העולם מאסון גדול יותר.

"העולם חווה את המשבר הפיננסי החמור ביותר מאז השפל הגדול. ככל שההשלכות הכלכליות היו חמורות, התוצאות היו יכולות להיות גרועות בהרבה", הוסיף הנגיד. לדבריו, אם הפד ועמיתיו בעולם לא היו נוקטים פעולות אגרסיוויות בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2008, ההתכווצות היתה עמוקה וממושכת יותר.    

לפי סקר "בלומברג", הכלכלה האמריקאית תגיח מהמיתון הקשה מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת ברבעון השלישי בהתרחבות שמשקפת צמיחה שנתית של 2.2%. קרן המטבע הבינלאומית צפתה בחודש שעבר שכלכלת העולם תתרחב ב-2.5% ב-2010 לאחר התכווצות של 1.4% בשנה הנוכחית.

הסימנים מאותתים על חידוש הצמיחה בעולם, כאשר יפן, גרמניה וצרפת כבר חזרו לצמוח ברבעון השני. ה-OECD דיווח לפני יומיים ששקלול של 30 הכלכלות השותפות בו, התייצבו ברבעון שני לאחר שהתכווצו ב-2.1% ברבעון הראשון.

בעוד שברננקי דיבר בפני קהל מצומצם של קובעי מדיניות וכלכלנים, נאומו כוון לקהל גדול יותר, שלא נכח באולם: נשיא ארה"ב, הקונגרס וציבור האזרחים הכועס והמבולבל. כהונתו של ברננקי כיו"ר הפד עומדת להסתיים בינואר הקרוב, והעולם הפיננסי מצפה לראות האם ברק אובמה יחדש את מינויו או לא.

"הבהלות הפיננסיות הקודמות הסתיימו במספר נפגעים גדול בנפש ובמונחים כלכליים. לעומת זאת, באפיזודה הנוכחית קובעי המדיניות בארה"ב וברחבי העולם הגיבו במהירות ובכוח רב כדי לעצור ולבלום את ההתדרדרות המהירה".

ההיסטוריה של המשבר בנאום הנגיד מתחילה בספטמבר 2008, ומתעלמת מההחלטות והמעשים שהובילו למשבר, שבעקבותיו קרס להמן ברדרס, והתמוטטו חברות כמו מריל לינץ', AIG, פרדי מאק ובנק וואשובייה. לגבי שורשי המשבר, הוא אמר רק, השחקנים הגדולים לא צפו אותו.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
האיש הזוי בסדרי גודל-מכונות הדפוס של ארה''ב מדפיסות טריליוני דולרים וכך הוא הציל את הכלכלה.
על מי האיש הזה עובד. הוא עוד לא סיים להוריד את ארה''ב על ברכיה והיא עוד תרד על פניה. התגובה הנכונה נאמרה על ידי באפט,שעוד לא יודע אם ארה''ב לא תהפוך למדינת עולם שלישי בעשור הקרוב. ארה''ב מייצרת ניירות והבל רוח ואת הכל מייצרים לה עבדים סיניים מודרניים ,מה ניראה לה שזה יכול להמשך לנצח ? העם האמריקאי מגיע למקומו הנכון של העצלן השכונתי ויקח להם דור שלם לחזור ולהיות מדינה סטנדרטית, בטח לא מובילה. כשהדולר יהפוך בעתיד הלא רחוק למטבע זבל והעולם יברח מהאגח''ים האמריקאיים - רק אז יתחיל המיתון האמיתי במשק העלוב הזה,הבנוי מלובשי חליפות בוול-סטריט.
החוזה , רעננה  |  21.08.09