אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אילן בן דב יעמיד למכירה עוד 1.3% בלבד ממניות פרטנר צילום: שחר אהרוני

אילן בן דב יעמיד למכירה עוד 1.3% בלבד ממניות פרטנר

ל"כלכליסט" נודע שבכוונתו להישאר עם 45% מהמניות, לאחר שמכר 5% לבנק לאומי ב־515 מיליון שקל. הגוף היחיד שצפוי להיכנס להשקעה בחברה הוא בנק המזרחי, שירכוש את המניות הנותרות

22.08.2009, 23:05 | גולן חזני, גילעד נס ותומר זלצר

אילן בן דב, שרכש את גרעין השליטה בספקית הסלולר פרטנר מידי האצ'יסון הסינית, נוטה להישאר עם 45% מהמניות ולמכור רק 6.31% מהמניות שרכש בחברה, כך נודע ל"כלכליסט".

המשמעות היא שסקיילקס, הנמצאת בשליטתו, שרכשה את המניות מהאצ'יסון תמורת 5.3 מיליארד שקל, צפויה למכור רק עוד 1.3% מניות, לאחר שמכרה לבנק לאומי ביום חמישי 5% מהמניות תמורת 515 מיליון שקל (מחיר דומה לזה שבו הן נרכשו). הגוף היחיד שצפוי להיכנס במקרה כזה להשקעה הוא בנק המזרחי, שירכוש את המניות הנותרות. קיים סיכוי נמוך שבן דב ימכור כ־1%-2% נוספים.

בן דב קיבל הצעות מגופים שונים לרכישת מניות בהיקף כולל של כ־2 מיליארד שקל. עם זאת, סקיילקס יכולה לממן את העסקה ממקורות עצמיים ומאג"ח שתנפיק במהלך השבועיים הקרובים בהיקף של עד 1.5 מיליארד שקל. לפי הערכות, רק אם תהיה בעיה לא צפויה בהנפקת האג"ח שיעניקו ריבית משתנה, עשוי בן דב לצרף שותפים נוספים. במכירת המניות ללאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של לאומי, יוצג הבנק על ידי עו"ד דליה טל ועו"ד יהודית גל־אור ממשרד קנטור, אלחנני, טל. בסקיילקס ובלאומי סירבו להגיב.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הרי ברור למה לא לרדת מ-45%
לכל מי שלא הבין עד היום. היה ברור שהוא לא ירצה לרדת מ-45% מהון המניות. שכן מהלך שכזה היה מגביל אותו בעתיד בלבצע רכישת מניות אל מעבר ל-45%. על פי חוק החברות, בעל שליטה שרוצה לעלות מעבר ל-45% אפילו במניה אחת חייב לצאת בהצעת רכש חלקית לכל מעלי המניות בחברה. אם אפשר להמנע ממהלך שכזה בעתיד שתגביל רכישת מניות בשוק במחיר כזה הוא אחר,אז למה לא לעשות כן. לגבי המימון הגדול, ייתכן שבן דב אף יגדיל את שיעור המינוף שלו אולי אפילו בסאני בשביל לחסוך מהלך שכזה
david , tel aviv  |  22.08.09
2.
מכרז חדש לעוד 3 מפעילות סלולר
חברה ששוה 10 מיליארד קיבלה זיכיון מהמדינה לכמה זמן??? מספיק עם שיטת השקשוקה = לפתוח מיד מכרז חדש לעוד 3 מפעילות נוספות. במקום להתעסק עם אחוזים על חשבון האזרח.יפנו את מירצם להורדת מחירים ותחרות הוגנת.. 3 המפעילות כיום לא מתחרות - רק דואגות לחלק את העוגה. שר התקשורת מייצג את אליתת ההון ולא את האזרח .משאב הסלולר הוא של המדינה ולא של משפחות הון .
קול העם  |  23.08.09