אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל רוכשת עוד שתי חברות תוכנה צילום: בלומברג

אינטל רוכשת עוד שתי חברות תוכנה

ענקית השבבים הודיעה על רכישת Cilk ו-Rapidmind, המפתחות תשתיות וכלי עזר המאפשרים לנצל את יכולות ה"עיבוד מקבילי" - פיזור עבודת המחשב בין כמה מעבדים שונים בו זמנית

23.08.2009, 15:10 | אבנר קשתן
אינטל, יצרנית המעבדים הגדולה ביותר בעולם, הודיעה בבלוג רשמי כי רכשה שתי חברות תוכנה - Cilk ו-Rapidmind - המתמחות בתשתיות פיתוח לסביבות מחשוב מרובות-מעבדים ומרובות-ליבות, כך דיווח אתמול (ש') אתר חדשות הטכנולוגיה cnet.

בשנים האחרונות עלו קולות כי חוק מור מגיע לגבולו. החוק, שנקבע על ידי מייסד אינטל גורדון מור בשנת 1965, טוען כי מספר הטרנזיסטורים שניתן לשים על מעגל מודפס, ובהתאם לכך מהירות המעבדים, יכפילו את עצמם בכל 18 חודש. כדי להתגבר על המגבלות הטכנולוגיות והמדעיות הכרוכות במזעור הרכיבים  פנו יצרניות המעבדים למערכות מחשוב המבוססות לא על מעבדים מהירים יותר, אלא על מספר רב יותר של מעבדים או ליבות (Cores) מעבדים על שבב בודד.

גישה זו מאפשרת להאיץ את ביצועי המחשב על ידי "עיבוד מקבילי" - פיזור העבודה בין כמה מעבדים בו זמנית - אבל דורשת שינוי באופן שבו מפתחים אפליקציות. כדי לפרק בעיות לערוצי חישוב מקביליים צריכים המתכנתים ללמוד טכניקות חדשות, שבלעדיהן יתרונות המעבדים מרובי-הליבות לא באים לידי ביטוי.

על מנת לקצר את תהליך הלימוד, חברות שונות - בין חברות גדולות כמו IBM ומיקרוסופט ובין חברות קטנות כמו Cilk ו-Rapidmind - מספקות ערכות כלים ותוכנות עזר כדי לאפשר לבתי תוכנה לנצל את יכולות המעבדים החדשים. מטרתה של אינטל ברכישת שתי החברות הללו היא להפוך את עצמה לספקית כלים מובילה לתחום המחשוב המקבילי והרב-מעבדי, ובכך לעודד את היעילות והשימוש של המחשבים מרובי-המעבדים שלה. 

חברת Cilk, שנרכשה בסוף חודש יולי, ו-Rapidmind שנקנתה בשבוע שעבר, הן חברות קטנות המונות פחות מ-50 עובדים כל אחת. Cilk מפתחת ערכת כלים למתכנתי ++C, בעוד המוצר של Rapidmind מאפשר למערכות שנכתבו למעבדים חדי-ליבה לנצל מעבדים נוספים בלי לדרוש מהמתכנתים לשנות את המערכת.

בתחילת יוני רכשה אינטל את חברת התוכנה Wind River תמורת 884 מיליון דולר. החברה לא פרסמה את הסכום ששילמה בעבור שתי חברות התוכנה האחרונות שרכשה.

תגיות