אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החקלאים נכנסים לשוק החשמל הסולארי צילום: בלומברג

החקלאים נכנסים לשוק החשמל הסולארי

בחצי השנה האחרונה ביקשו 35 משקים בעמק יזרעאל אישור להתקנת פאנלים סולאריים על גגות של רפתות ולולים

24.08.2009, 07:05 | רויטל חובל

בחצי השנה האחרונה ביקשו 35 משקים בעמק יזרעאל רישיון להצבת פאנלים סולאריים על מבני חקלאות בתחומם - ובהם לולים, דירים ורפתות. במועצה יש כ־1,100 משקים חקלאיים ב־14 מושבים ו־15 קיבוצים, כך שהפוטנציאל להרכבת מערכות סולאריות במשקים ברחבי העמק מסתכם בעשרות אלפי מ"ר של מבני חקלאות.

המועצה האזורית מעודדת את המעבר לחשמל סולארי בראייה כלכלית, כמתן תשובה לפרנסת התושבים. לאחרונה הופץ ביישובי האזור נוהל רישוי להצבת המתקנים בהליך מהיר: הדיון בבקשה ייערך בתוך 30 יום מרגע קבלתה, וכעבור 30 יום נוספים כבר אפשר לקבל היתר. המועצה האזורית לא מרוויחה מהצבת המתקנים, כיוון שלא משלמים עליהם מס ארנונה נוסף.

עלות ההשקעה בהתקנת מערכת סולארית ללקוחות עסקיים (והמשקים הם כאלה) נאמדת ב־0.5–1.5 מיליון שקל. ככל ששטח גג המבנה גדול יותר, ניתן להחזיר מהר יותר את ההשקעה בהתקנת המערכת. חברות שמתמחות בהתקת הפאנלים טוענות שפאנל של כ־300 מ"ר מחזיר את עלות התקנתו בתוך עשר שנים.

"אני מעדיף להשקיע את הכסף שלי בתחום הסולארי מאשר להשאירו בבנק ובייעוץ עם כלכלנים", סיפר ל"כלכליסט" חקלאי מנהלל. "בטווח של 20 שנה, התשואה תהיה גבוהה יותר בייצור חשמל סולארי מאשר בריבית הבנקים".

החקלאים בתחום המועצה לא חברו לחברת אנרגיה כלשהי - כפי שעשו, למשל, בעלי רפתות בבית שערים ובני רא"ם, ששיתפו פעולה עם חברת סאנדיי.

אייל בצר, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, סיפר ל"כלכליסט" שהמועצה בודקת אפשרות להתקין מערכות סולאריות על מבני ציבור ברחבי העמק מתוך רצון לקחת גם היא חלק בטרנד הסולארי.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
שאלה חשובה
יש איזה התחייבות שהתעריף שמשלמים לכם כל חודש על החשמל הסולארי לא יחתך בעוד כמה שנים לחצי?? אם זאת השקעה לטווח ארוך ואנשים בונים על זה שחברת החשמל תשלם להם 1.97 על כל קילו וואט ואז אתם מעריכים שתוך נגיד 10 שנים ההשקעה חוזרת ואחריי זה מתחילים להרוויח אבל אם עוד כמה שנים הרבה אנשים יתחילו לעשות את אותו הדבר ואז יורידו את התעריף כי יהיה יותר היצע או כי הם לא יצליחו לעמוד במחיר ? זה לא שוק פתוח שאפשא למכור את החשמל לכל אחד כי אתם תלויים בכמה שהממשלה מוכנה לשלם על זה אז כדאי לוודא אם יש התחייבות כל שהיא לגביי המחיר לטווח הארוך
עידן  |  29.08.09
1.
כמה טעויות בכתבה אחת
תוך 30 יום לא יחודי למועצה הזו, משרד הפנים הוציא תקנה גורפת, כל העיריות והמועצות חייבות לתת היתר בתוך 30 יום, זה נקרא "הליך מזורז", ומוגשת "עבודה מצומצמת". וטעות נוספת, בבני רא"ם ובבית שערים החברה שנבחרה היא גרינטופס, כך גם ברמת הגולן ואזורים רבים. טעות שלישית המערכות האלה כבר מזמן לא עולות יותר ממיליון ש"ח. טעות רביעית - המועצה לא תשקיע במבני הציבור שלה, כמו שאף עירייה לא עושה זאת, הם לא מוכנים להשקיע שקל, מקסימום ישכירו את הגגות למשקיעים, ויקראו לעצמם עיר ירוקה...
24.08.09