אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין פותחת מחדש מכרות פחם ומביאה לצניחת מחירים צילום: בלומברג

סין פותחת מחדש מכרות פחם ומביאה לצניחת מחירים

מכרות שנסגרו בשל בעיות בטיחות נפתחים מחדש לאחר שדרוג. סין עדיין מפיקה יותר מ־75% מהאנרגיה שלה מפחם

24.08.2009, 23:18 | רחל בית אריה, בייג'ינג
מחירי הפחם העולמיים עומדים לפני ירידה חדה לאחר שיבוא הפחם לסין צנח ביולי ב־14% - על פי נתוני מינהל המכס הסיני שפורסמו היום (ב').

לאחר שייבאה כמות שיא של 48 מיליון טונות פחם במחצית הראשונה של השנה, החלה סין לצמצם את היבוא על רקע עליית המחירים. לאחרונה גם פורסם במדינה כי מכרות מקומיים שנסגרו בשל בעיות בטיחות ייפתחו מחדש לאחר שדרוג, מה שיגרום לצמצום נוסף ביבוא.

חוזים עתידיים על פחם - נתונים

לפי נתוני המכס במדינה, היבוא ביולי עמד על 13.88 מיליון טונות לעומת כמות שיא של 16.07 מיליון טונות ביוני.

חואה־דיאן, אחת מחברות האנרגיה הגדולות בסין, פרסמה מוקדם יותר החודש תחזית שלפיה תפוקת הפחם בשאנשי, אזור כריית הפחם העיקרי בסין, תעלה בשיעור של 60%, או 150 מיליון טונות, במחצית השנייה של 2009.

לפי כמה כלכלנים שהשתתפו בסקר של סוכנות בלומברג, יבוא הפחם של סין יצנח ב־33% במחצית השנייה של השנה. בבנק ברקליס צופים כי מחירי הפחם באירופה יירדו ב־7% בעקבות הירידה ביבוא הסיני. מחירי הפחם למסירה ברוטרדם, שמהווים את המדד למחיר באירופה, עלו ב־39% מאז מרץ השנה ועמדו בסוף השבוע שעבר על 72 דולר לטונה, אחרי ירידה של 35% בשנה שעברה.

למרות דחיפה חזקה לעבור להשתמש במקורות אנרגיה נקיים יותר, סין עדיין מפיקה יותר מ־75% מהאנרגיה שלה מפחם. אף שסין היא היצרנית הגדולה בעולם של פחם, יבוא המחצב למדינה זינק בשנים האחרונות לאחר שהמדינה נהפכה גם לצרכנית הגדולה בעולם. סין מייבאת פחם בעיקר מווייטנאם, אינדונזיה ואוסטרליה, וכן מצפון קוריאה, שיצוא הפחם לסין הוא אחד ממקורות ההכנסה המעטים שלה.

 

בייג'ינג הורתה לסגור כמעט את כל 10,000 מכרות הפחם הקטנים במדינה בינואר, לאחר שורת תאונות שגרמו לאבידות כבדות בנפש, ופתיחתם מחדש התעכבה מאז. סגירת המכרות היתה כנראה אחד הגורמים העיקריים לעליית המחירים העולמית מכיוון שהמכרות הקטנים היו אחראים ל־25% בקירוב מתפוקת הפחם של סין. כעת, שלטונות סין מאפשרים לפתוח מחדש מכרות שנסגרו כדי להביא לירידת מחירים. חלק מהמכרות הקטנים עברו תהליך של מיזוג לתוך חברות גדולות יותר ושדרוג בטיחותי. ב־2007 נהרגו בסין קרוב ל־4,000 בני אדם בתאונות במכרות פחם במדינה.

תגיות