אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתקן ההתפלה בחדרה עוד לא פועל, אבל ברשות המים כבר מתכננים הרחבתו צילום: בלומברג

מתקן ההתפלה בחדרה עוד לא פועל, אבל ברשות המים כבר מתכננים הרחבתו

המתקן שהוקם בעלות של 1.8 מיליארד שקל, יורחב ב-30 מיליון קוב בשנה, ובסך הכל יוכל להפיק 157 מיליון קוב בשנה

25.08.2009, 18:32 | רויטל חובל

חודשיים וחצי לפני שנפתח, רשות המים שוקלת את הרחבת מתקן ההתפלה בחדרה ב-30 מיליון קוב נוספים. בסיור במתקני ההתפלה הציגו זכייני מתקן ההתפלה בחדרה, חברת IDE טכנולוגיה (שבבעלות כי"ל וקבוצת דלק) וחברת שיכון בינוי את האפשרות להרחיב את המתקן שאמור להתפיל מים כבר מסוף אוקטובר, שלושה חודשים מוקדם מהמתוכנן.

מנהל רשות המים פרופ' אורי שני ציין בתגובה, כי בכוונתם לפעול להרחבת המתקן ובהקדם.

מתקן ההתפלה בחדרה יתפיל 127 מיליון קוב בשנה וכשיופעל יהיה למתקן ההתפלה הגדול בעולם. ההסכם בין משרד האוצר לשתי החברות נחתם בנובמבר 2006 וביולי 2007 החלה הקמתו, כאשר המכרז המקורי דן בהתפלת 100 מיליון קוב בשנה ובהמשך הורחב.

עלות הקמתו על ידי שיכון ובינוי ו IDE נאמדת ב-1.8 מיליארד שקל. עלות ההרחבה ב-30 מיליון קוב נוספים, לטענת מנכ"ל IDE אבשלום פלבר וסמנכ"ל זכיינות בשיכון ובינוי, עמית שגב, היא עשרות מיליוני שקלים. 30 מיליון קוב הנוספים ימכרו למדינה בסכום של 3.60 שקל לקוב, במקום 2.60 שקל לקוב שמשלמים כיום עבור ההרחבה הראשונית.

בד בבד, ציין פלבר כי במצב הנוכחי לפיו בתנאי המכרז שפרסמה מקורות להקמת מתקן התפלה באשדוד תוך 24 חודשים, חברת IDE לא תיגש, כיוון שמדובר בלוח זמנים בלתי אפשרי כלשונו.

שגב ציין אף הוא ל"כלכליסט" כי מתקן ההתפלה בחדרה הוקם תוך שלוש שנים, מהר מכפי המקובל. לכן, לדבריו, לוח הזמנים שהוקצב אינו ריאלי. לדברי פלבר ושגב, הם לא יגשו למכרז שאין בכוונתם לעמוד בתנאים מרכזיים בו.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
כמה עצות לחיסכון מים בגינה
ידוע שמתקני ההתפלה הם לא פיתרון כולל כרגע אלא עזרה למצב הנוכחי אז כמה עצות לחיסכון: 1. קודם כל לא להיות קמצנים ולשים חסכמים בכל הברזים, זו הוצאה שתחסוכת לכם כסף. 2. לא ליבש גינות, פשוט לעבור לצמחים ארץ ישראלים שלא זקוקים להרבה מים 3. להשקות רק בערב המאוחר, ככה המים יספיקו לחלחל לפני האידוי 4. באם אפשר פשוט לנתב את מי המקלחת לגינה, לרוב זה רק לפתוח את הניקוז 5. לשים חיפוי קרקע בגינה, ככה אידוי המים קטן ב-עד 90% 6. די אם הצמחים העונתיים, נכון שהישראלים אוהבים פוזות.. אבל זה לא הזמן. 7.למדשאה מספיק פעם בשבוע 20 דקות מים, כן כן.. זה מספיק 8. לגזום את הדשא 2 שלבים יותר גבוה, זה מצל את השורשים 9.תחליפו ממטרות לממטרות עם ספיקה נמוכה, גם חשבון המים יקטן 10.תתחילו לחסוך... אל תעמדו בצד ותגידו נכון....... המצב תלוי גם בנו.. תתפלאו בהצלחה למתקן התפלה
גאי , מתקן התפלה  |  06.09.09
10.
לזה שמדבר על חורף גשום...
אוויפר החוף הולך ונהפך למלוח ודל במים, הכנרת יבשה שגם מבול לא יתקן את המצב לכן מתקני ההתפלה הם הפתרון היחיד כאן. חורף גשום אחד בתחילת שנות 2000 הביא לכך שהיום אין לנו מים עקב החלטה שגויה של אנשים שלא מבינים כלום ,אז עדיף לא להגיב מאשר להגיב בשטויות....
יאיר , מתקן התפלה  |  02.09.09
7.
למס' 3 בעל הראייה המדהימה לטווח ארוך
אם לא הייתי יודע שלא סביר שחברי ממשלה כותבים טוקבקים,הייתי בטוח שאתה אחד כזה. בידיוק היגיון כזה,של חברי הממשלה הקודמת, עלה לנו במשבר המים הנוכחי. לא חשבת מה יהיה עוד 3 4 או 8 שנים שעוד פעם תהיה בצורת? הרי המטרה היא להגיע למצב של שאיבה מינימלית מהאדמה ומכינרת כדי לשקם את הטבע והנוף ולא להסתמך על משטר הגשמים הבעייתי מאוד של ישראל. התכנון המקורי היה שכבר היום יעבדו 6 מתקני התפלה ועד 2020 התפלה תספק 85% מצריכת המים בישראל. הקצו תקציב,תכננו תוכניות ואז באו השנים הגשומות 2002 ו 2003. חשיבה לטווח ארוך זה לא משהו שהפוליטיקאים שלנו מתמחים בו.
לירון , ת"א  |  26.08.09
לכל התגובות