אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוף החופש: סדנאות בישול ואפייה לילדים צילום: יובל חן

סוף החופש: סדנאות בישול ואפייה לילדים

סושי אינסייד אאוט, גלידה חלולה, דמויות מבצק סוכר או עלעלי שוקולד. כלכליסט נחלץ לעזרת הורים שנגמרו להם הרעיונות לבילוי וכאלה שכבר נערכים לימי הולדת הכי יצירתיים

26.08.2009, 22:16 | גלי וולוצקי

אחרי שמוצו כל הרעיונות לבילוי והעברת שעות הפנאי בחופש הגדול, אחרי הטיולים, ההשתכשכות במים ועבודות היצירה, אפשר לנצל את הימים האחרונים עד תחילת שנת הלימודים לעוד פעילות שילדים אוהבים במיוחד. בישול, אפייה ואפילו הכנת יין הם תחומים שמושכים ילדים בחבלי קסם. בשנים האחרונות, עם פרוץ טרנד תוכניות הבישול, גם הם נחשפו לנושא ורוצים לדעת יותר. הנה כמה סדנאות לצעד ראשון בעולם הקולינריה, שמתאימות מאוד גם כדי לחגוג יום הולדת בדרך מקורית.

פיסול בבצק סוכר

 

קהל היעד: בני 12–6 בקבוצה של כעשרה משתתפים. מי מלמד: טל כץ, מומחית לפיסול בבצק סוכר והבעלים של שוגה, סטודיו לעיצוב בבצק סוכר. מה לומדים: כל ילד מקבל עוגה ומעטר אותה בקישוטים שהוא לומד להכין: דמויות מקסימות, פרחים ועיטורים נוספים. משך הסדנה: שעתיים עד שעתיים וחצי. איפה: בסטודיו שוגה, עין חי 45 כפר מלל, בתאריכים קבועים ובהרשמה פתוחה. אפשר גם לארגן קבוצה ולהזמין סדנה במועד נוח ללקוח. פרטים: 179 שקל למשתתף. טל' 09-7422898, www.shooga.co.il.

 

פיסול בבצק סוכר. מחיר: 179 שקל למשתתף, צילום: יובל חן פיסול בבצק סוכר. מחיר: 179 שקל למשתתף | צילום: יובל חן פיסול בבצק סוכר. מחיר: 179 שקל למשתתף, צילום: יובל חן

 

לחמים, קרואסונים ובצקים

 

קהל היעד: בני 16–10 בקבוצה של 12–20 משתתפים. אפשרית גם סדנה מעט פחות מורכבת לצעירים יותר. מי מלמד: השף חגי אברהמי והשפית־קונדיטורית ניצן סוסיד. מה לומדים: ילדים שאוהבים ללוש לומדים להכין כמה סוגי בצק — שמרים מתוק ומלוח, שמרים מקופל עם חמאה, בצק רבוך ובצקי לחמים. עם הבצקים הללו הם מכינים פוקצ'ות, פיתות, לחם זיתים, מאפי קלצונה אישיים, קרואסונים, פחזניות וצ'ורוס. לשם האיזון הקלורי וכאקט חינוכי, מכינים אברהמי וסוסיד גם סלט לילדים. משך הסדנה: כ־3 שעות. איפה: במרכז הקולינרי פשוט לבשל בישפרו סנטר במודיעין. אפשר להירשם לתאריכים קבועים או להגיע כקבוצה. אפשר לקיים את הפעילות גם בבית המזמין. פרטים: 130–180 שקל למשתתף, טל' 072-2819959.

אוכל בריא על פי שיטת קינגסטון

קהל היעד: בני 6 ומעלה בקבוצה של כ־12 משתתפים. לרוב מדובר בהשתתפות עם ההורים, שגם הם מעוניינים ללמוד להכין את המתכונים הבריאים. בוגרים יותר משתתפים לבד. מי מלמד: חיה פיק, יועצת תזונה על פי השיטה. מה לומדים: בסדנה "אוכל שילדים אוהבים" מכינים את המנות האהובות על הילדים, תוך שימוש בחומרי גלם בריאים. למשל: קטשופ שמכינים לבד, מיונז מתוצרת בית, המבורגרים שונים — מעוף אורגני, מעדשים וירקות או מפטריות ואגוזים — שניצל אפוי מעוף אורגני, המצופה בפירורי לחם בעבודת יד או דגנים. וגם ממתקים בריאים יחסית כמו חלבה, כדורי שוקולד ואגוזים מאבקת חרובים ומרכיבים נוספים ועוד. כל המרכיבים בסדנה אורגניים ומלאים. משך הסדנה: כ־3 שעות. איפה: במטבחה המאובזר של פיק ביפו. בחופשות יש הרשמה פתוחה לתאריכים מסוימים, בשאר הזמן אפשר להזמין כקבוצה. אפשר לקיים את הפעילות גם בבית המזמין. פרטים: 275 שקל להורה, 250 שקל לילד ללא ליווי הורה, 180 שקל לילד בליווי הורה. www.hayapeak.co.il.

אוכל בריא על פי שיטת קינגסטון. מחיר: מ-180 שקל למשתתף אוכל בריא על פי שיטת קינגסטון. מחיר: מ-180 שקל למשתתף אוכל בריא על פי שיטת קינגסטון. מחיר: מ-180 שקל למשתתף

קונדיטוריה מולקולרית לילדים

קהל היעד: בני 10 ומעלה בקבוצה של 15–10 משתתפים. מי מלמד: לירן גרודה, שף קונדיטור המתמחה במטבח המולקולרי. מה לומדים: להשתמש בשלל חומרים ומכשירים משעשעים, כדי להכין מאכלים מתוקים שילדים אוהבים במיוחד, בשיעור שדומה לשיעור כימיה יותר מלשיעור בישול. למשל, איך מכינים שוקולד שכלואות בתוכו בועות אוויר בעזרת שואב האבק הביתי, איך מכינים מוסים אווריריים על בסיס מים, בלי שמנת ובלי ביצים, או כדורי גלידה חלולים. משך הסדנה: כ־3 שעות. איפה: בבית הלקוח. פרטים: 2,000 שקל לסדנה. טל' 054-7341984.

ארוחה איטלקית מלאה

קהל היעד: בני 18–6 בקבוצה של 10–22 משתתפים. מי מלמד: השפית גלי ברמן, שפית הבית של רשת ספייסס ובעלת קייטרינג גלי ברמן. מה לומדים: להכין פיצה או פוקצ'ה למנה ראשונה, כולל הכנת הבצק; פסטה בעבודת יד במגוון של צורות ומילויים; סלט ירקות טריים; וסופלה שוקולד עם קצפת. את התפריט אפשר לקבוע עם מזמיני הסדנה, בהתאם להעדפות הילדים ולגיל המשתתפים. משך הסדנה: כ־3 שעות. איפה: במסגרת סדנאות הילדים של רשת ספייסס, או בבית הלקוח. פרטים: 3,000–4,000 שקל לסדנה בבית, תלוי בתפריט ובגיל המשתתפים. מ־119 שקל למשתתף בסדנאות של ספייסס. פרטים: www.spices-center.com.

עולם השוקולד

קהל היעד: בני 9–5 בקבוצה של כעשרה משתתפים. יש סדנאות מורכבות יותר של פרלינים, פטיפורים וגנאשים לילדים בוגרים יותר. מי מלמד: נטע סופר, שוקולטיירית ובעלת סטודיו לשוקולד נטע בשביל השוקולד ביהוד. מה לומדים: מורחים עלי נענע כדי ליצור עלי שוקולד, מכינים לקקנים משוקולד ושותלים אותם בעציץ, מעטרים עוגות מאפין, מפסלים דמויות מבצק שוקולד, מציירים בשוקולד לבן ובשוקולד חלב ועוד. משך הסדנה: שעה ורבע. איפה: בסטודיו נטע בשביל השוקולד, רחוב העצמאות 40 יהוד. פרטים: 85 שקל למשתתף, ההורה (שמוזמן להשתתף בכל הפעילויות) בחינם. טל' 03-5361977.

עולם השוקולד. מחיר: 89 שקל למשתתף עולם השוקולד. מחיר: 89 שקל למשתתף עולם השוקולד. מחיר: 89 שקל למשתתף

סושי

קהל היעד: בני 14–9 בקבוצה של עד עשרה משתתפים. מי מלמד: בועז צאירי, סושי מאסטר, השף והבעלים של מסעדות סאקורה בתל אביב ובירושלים. מה לומדים: מכירים את סוגי הדגים המשמשים להכנת סושי ואת צורת החיתוך שלהם, וגם איך מבשלים את האורז לסושי ואיך לחתוך ירקות (הילדים משתמשים בכלים פחות חדים מהרגיל), מגלגלים רולים בצורות שונות ויוצאים עם קופסת סושי שתספיק גם להורים הרעבים. משך הסדנה: כ־3 שעות. איפה: בסניפי סאקורה. מרבית הסדנאות מתקיימות בימי שישי בבוקר ואז ההרשמה פתוחה, ובמועדים אחרים אפשר להתארגן בקבוצה של עשרה משתתפים. פרטים: 175 שקל למשתתף. טל' 02-6235244, 03-6212900, sakura@netvision.net.il.

סדנת סושי. מחיר: 175 שקל למשתתף, צילום: גיא אסיאג סדנת סושי. מחיר: 175 שקל למשתתף | צילום: גיא אסיאג סדנת סושי. מחיר: 175 שקל למשתתף, צילום: גיא אסיאג

בציר והכנת יין

קהל היעד: מגיל 3. הבציר נערך בקבוצות של 20–50 משתתפים, לרוב בליווי ההורים. מי מלמד: הסדנה מתקיימת בכרמים של יקב תבור, בהדרכת יינני היקב. מה לומדים: מצטיידים במזמרות ובסלים ויוצאים לכרמים. אחרי הבציר מכינים יין תירוש ומבקבקים אותו בבקבוק אישי. לומדים גם על עבודת היקב, טועמים תירוש ושמן זית וצופים בסרט על עולם היין. איפה: ביקב תבור, סמוך להר תבור. ההרשמה פתוחה בעונת הבציר (אוגוסט־ספטמבר) בימי שישי בבוקר. פרטים: 30 שקל למשתתף, טל' 04-6760444.

בציר והכנת יין. מחיר: 30 שקל למשתתף בציר והכנת יין. מחיר: 30 שקל למשתתף בציר והכנת יין. מחיר: 30 שקל למשתתף

תגיות