אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח טכנולוגי: שופט נגד תעשיית הסרטים צילום: shutterstock

דו"ח טכנולוגי: שופט נגד תעשיית הסרטים

שופט קובע שהחוקים האמריקניים נגד שיתוף קבצים לא חלים על אירועים שמתרחשים כולם מחוץ לארה"ב, טכנולוגיה מתקדמת שמה קץ לקריירה של זייפן סדרתי, פייסבוק על הכוונת של ארגוני זכויות האזרח, ונרשמה ירידה חדה בפישינג – ועליה בהפצת תוכרע

27.08.2009, 12:20 | יוסי גורביץ

מה הסמכות שלכם, בעצם?

שופט פדרלי אמריקני, סטיבן ווילסון, גרם אתמול (ד') למבוכה קשה לתעשיית הסרטים האמריקנית: הוא דרש מעורכי הדין של התעשיה, התובעים את אתר שיתוף הקבצים Isohunt, להוכיח לו עד ה-15 בספטמבר שבוצעה שם עבירה על חוקי זכויות היוצרים של ארה"ב.

ווילסון ציין שהחוקים האמריקניים אינם חלים על עבירות המתרחשות מחוץ לארצות הברית, ושעל כן אין לבית המשפט שלו סמכות לשפוט אתר על עבירות שבוצעו, אם בוצעו, מחוץ לגבולות ארה"ב. על כן הוא ביקש בנימוס מעורכי הדין להוכיח לו שאזרחים אמריקנים השתמשו ב-Isohunt, בתוך ארה"ב, לשיתוף קבצים.

המלחמה בשיתוף הקבצים איננה מעל לחוק. אילוסטרציה, צילום: shutterstock המלחמה בשיתוף הקבצים איננה מעל לחוק. אילוסטרציה | צילום: shutterstock המלחמה בשיתוף הקבצים איננה מעל לחוק. אילוסטרציה, צילום: shutterstock

הרושם המתקבל הוא שיהיה קשה מאד להוכיח טענה כזו, בהנתן ששרתיה של איזוהאנט נמצאים מחוץ לארץ החופשיים והאמיצים ובהתחשב בכך שלפני שנתיים, סגרה את האתר בפני אזרחים אמריקנים. מנהל Isohunt נשמע מאושש. לדבריו, הוא רוצה להעביר את המשפט שלו למשפט בפני מושבעים – ואם זה יקרה, זו תהיה הפעם הראשונה.

תוכנת זיהוי פנים שמה קץ לקריירה של זייפן

ג'ורג' הלמז הוא אספן חריג: הוא אהב לאסוף זהויות מזויפות. האיש השתמש ב-25 זהויות שונות, 10 מהן במדינת אינדיאנה לבדה. לאחרונה הוא נכנס למשרד הרישוי בהוברט, אינדיאנה, כדי לארגן לעצמו עוד רשיון נהיגה בשם בדוי אחר, אלוהים יודע למה.

הכל פעל היטב. להלמז היתה את כל הניירת הנדרשת. היתה רק תקלה אחת: אחרי שהבקשה שלו לרשיון נהיגה אושרה, התמונה שלו נסרקה – על פי נוהל חדש – על ידי תוכנה לזיהוי פנים. זו מצאה במהירות שבין התמונה הזו ובין עשר תמונות אחרות במאגרי מדינת אינדיאנה יש דמיון מחשיד במיוחד.

תוך זמן קצר הוכרז הלמז כמבוקש, נעצר, וכעת הוא ממתין למשפט בעוון שבעה עבירות זיוף ומרמה. החקירה העלתה שמלבד 10 הזהויות שלו באינדיאנה, הוא החזיק ב-15 זהויות שונות במדינת אילינוי הסמוכה.

פייסבוק שוב על הכוונת

 

כאילו שלא היו לה די צרות עם החקירות כנגדה בקנדה ובקליפורניה, מצאה את עצמה פייסבוק מתמודדת גם עם ארגון זכויות האדם הוותיק של ארה"ב, ACLU. מה שהעלה את חמתם זעמם של עורכי הדין הוא הבור הקבוע באבטחה של פייסבוק: אפליקציות צד שלישי.

אם אתה משתמש בבריחת המחדל של הפרטיות בפייסבוק, ברגע שאתה משתמש באפליקציה – למשל, שאלונים בנוסח "אילו היית סופגניה, איזו סופגניה היית" הנפוצים מאד – אתה בעצם מעניק לה גישה לכל המידע שמופיע בפרופיל שלך. ה-ACLU התמקדה בשאלונים כדי להראות עד כמה אנשים חולקים מידע מבלי לשים לב לכך – וכדי לקדם את הקמפיין שלה, היא יצרה שאלון פייסבוק שמטרתו לברר מה אנשים יודעים על מדיניות הפרטיות של פייסבוק.

חדשות טובות, חדשות רעות

 

אם מישהו עדיין מפקפק באמת הבסיסית של תורת האבולוציה, הוא צריך רק להסתכל על אוכלוסיית השרצים המודרנית, זו של ההאקרים. הם לומדים מהר מאד, כמסתבר, לאיזו מזימה יש עתיד ואיזו צריכה להצטרף אל הדודו.

פישינג, למשל. המזימה הזו, שמטרתה היתה להוציא מהמשתמש את פרטי הבנק וכרטיס האשראי שלו, היתה הצלחה ניכרת בשנה שעברה: במחצית הראשונה של 2008, פישינג היווה כאחוז שלם מכלל הספאם בעולם. במחצית השניה של 2008 חלה ירידה תלולה, ובמחצית הראשונה של 2009 – על פי נתוני קבוצת המחקר X-Force – רק דינוזואורים שעוד לא קלטו שעידן הקרח הגיע משתמשים בו: כ-0.1% מכלל הודעות הספאם.

זה לא שהנוכלים התייאשו מגזילת רכושם של תמימים: הם פשוט הפכו מתוחכמים יותר. חלק ניכר מהודעות הספאם מתחזה להודעות מבנקים או מפייפאל, שירות התשלומים הפופולרי של איביי. הודעות אחרות מיועדות לפתות את המשתמש הפראייר להתקין, בלי ידיעתו, טרוג'אן או זוועה אחרת על המחשב שלו. משם ההאקר כבר יצליח לשים יד על פחות או יותר כל מה שהוא רוצה. המעבר לתוכרע מורגש במיוחד באירופה, שהתחושה המקובלת היא שהיא מתאוששת באיטיות רבה יותר מארה"ב מהמשבר הכלכלי.

קצרצרים

רק בעמק הסיליקון: דרו קטאוקה וסווטלוזר קזנג'ייב הם זוג יזמים, והם גם יהיו בקרוב זוג נשוי. ברוח היזמות שהפכה את קליפורניה למה שהיא, הם ביקשו מאורחי החתונה לא להביא להם מתנות, אלא לשמש כאנג'לים ולתרום כסף למיזם שלהם. ניתן להאכיל מהנדס תוכנה לחודש, לשלם את הוצאות החשמל, או להאכיל תורם רעב במיוחד.

הזיקוקים של אפל לא יורדים מהכותרות: לאחר שורה של מקרי התפוצצות אייפונים בצרפת, החלו ארגוני הצרכנים במדינה לחקור את הנושא, וחקירות דומות מתבצעות על ידי ארגונים מקבילים במספר מדינות אירופאיות אחרות. אפל מסרה בתגובה שהיא ממתינה לקבל את המכשירים שהתפוצצו, ועד אז אין לה מה לומר. שזו, אגב, סטיה מהנוהל המקובל של אפל, שהוא פשוט לא לחזור אל העיתונאי שביקש תגובה, כנראה מתוך תקווה שהוא יפספס את הדדליין שלו.

תקלה מביכה בגוגל: סרגל הכלים שלה, כלי שימושי מאין כמוהו, תומך בדפדפנים פיירפוקס ובאקספלורר – אבל לא בדפדפן הבית של גוגל, כרום. מה שמעלה שוב את השאלה עד כמה גוגל רצינית בקשר למוצריה שאינם מוצרי חיפוש. כרום, אחרי הכל, אמור לשמש כבסיס למערכת ההפעלה העתידית של גוגל.

תקלה מביכה של מיקרוסופט: המסנן של הדפדפן שלה, Smart Screen Filter, התגלה כחכם פחות מפצצה חכמה ממוצעת, ואתמול (ד') הוא הגדיר את כל האתרים שהדומיין שלהם הוא uk.com כאתרי תוכרע. הבריטים לא היו משועשעים.

מסתבר שמאז שהפכה לדיקטטורה קומוניסטית, האלימות בוונצואלה גדלה מאד. המנהיג היקר, הוגו צ'אווז, עוד לא הצליח להשתיק את כל מתנגדיו והמשטרה החשאית שלו היא עדיין לא תחליף ראוי לצ'קה הסובייטית. אז מה עושים? מאשימים את משחקי המחשב. בקרוב, תצא ונצואלה בקמפיין נרחב נגד משחקי מחשב אלימים. זה בסדר: בקצב שבה היא הופכת לגרסה החדשה והמכוערת של קובה, תוך כמה זמן ממילא לא יהיו בה מחשבים.

· "דו"ח טכנולוגי" בכל יום בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה הרביעית)

· לטורים הקודמים של "דו"ח טכנולוגי" - dailytech.calcalist.co.il.

· ל-RSS של "דו"ח טכנולוגי"

תגיות