אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיטנגו מובילה השקעה לחברת קלינטק: BPT מגייסת 12 מיליון דולר צילום: אוראל כהן

פיטנגו מובילה השקעה לחברת קלינטק: BPT מגייסת 12 מיליון דולר

חברת קלינטק ישראלית נוספת עולה על פני השטח ומגייסת 12 מיליון דולר מפיטנגו ומהקרן האמריקאית USVP

30.08.2009, 10:53 | אסף גלעד

BPT, חברה העוסקת בטיהור שפכים למפעלים תעשיתיים, גייסה 12 מיליון דולר בהובלת פיטנגו והקרן האמריקאית USVP, ומהמשקיעות הקיימות: אלרון ואורום. זהו סבב הגיוס השני של החברה.

זוהי השקעת ראשונה בחברת קלינטק ישראלית של קרן USVP הפעילה מאוד בישראל ואחת המשקיעות הראשונות בצ'קפוינט, שהשתתפה מוקדם יותר השנה בהשקעה בחברת דיון נטוורקס. עבור פיטנגו זוהי השקעה ראשונה בחברה בתחום המים. בשנים האחרונות השקיעה בחברות קלינטק בתחום האנרגיה הסולארית: פיתגורס הישראלית וגי'נקו-סולאר הסינית.

חברת BPT פיתחה ממברנות סינטטיות, שצורתן כמעין גלילים מאורכים, שמסוגלות לעמוד גם בסביבות כימיות אגרסיביות בעלות חומציות גבוהה במיוחד, שמאפיינות מפעלים, מטמנות אשפה ומכרות. ב-BPT פותחו ממברנות ננו-פילטרציה, כלומר בעלות חרירים מיקרוסקופיים המסוגלות להעביר מולקולות של מים ושל מינרלים להן יכולת השתנות מיוחדת - לפי המתח החשמלי ניתן לקבוע את גודל החרירים ואת סוג המולקולה שתעבור דרכה.

את שלב המכירות החלה BPT רק בשנה שעברה, וכבר צפויה להכניס כ-7 מיליון דולר עד סוף השנה, עלייה של 100% ביחס לשנה הקודמת, כאשר המערכות מותקנות במפעלי תעשייה, מזון ומטמנות בולטים בישראל ובאירופה, ובמכרות רבים בדרום אמריקה, שם מרבית הנהרות הפכו צהובים מזיהום שמקורו במכרות בשנים האחרונות. לתחום הננו-פילטרציה בו פעילה BPT פוטנציאל שוק של 1.1 מיליארד דולר.

את כלל המערכת שמייצרת BPT, הכוללת לא רק ממברנות אלא גם משאבות, מיכלים וצינורות מתקינה החברה במפעלים כימיים, מטמנות אשפה ומכרות - שם נעשה שימוש רב במים בכדי לטהר ולקרר תהליכים רבים, מים שהופכים מזוהמים. במכרות רבים עושים שימוש בהתזת חומצה על העופרה, ואת החומצה מנקזים לנהר סמוך.

באמצעות המערכת ניתן למחזר עד 85% מתוך מיליון קוב בממוצע בשנה למפעל ולמחזר את הרעלים לתוצרי לוואי שונים, זאת על ידי הפרדת זרם השפכים לשלושה זרמי משנה: 85% מהזרם הופך למים טהורים, 10% ממנו הופך לתמיסת מלח, ועוד 5% רכז אורגני. בתהליך זה אף זרם אינו הולך לאיבוד: במים המושבים ניתן לעשות שימוש תעשייתי חוזר, כגון החזרתם למגדלי הקירור ושטיפה בתהליכים שונים, את תמיסת המלח ניתן לייבש ולהפיק ממנו מלחים ומינרלים לתהליכים שונים וברכז האורגני המצטבר ניתן להשתמש להאבסת בעלי חיים.

את החברה ייסד ד"ר מוטי פרי, אחד מהמומחים הבולטים בעולם בתחום הממברנות, לאחר קריירה בחברת 'מוצרי ממברנות' שנרכשה על ידי יצרנית הממברנות האמריקנית קוך, ולאחר שמכר את ניטרון שהקים לשיכון ובינוי. תחילה פעלה החברה במתכונת של מעבדה טכנולוגית במימון האיחוד האירופי, ובשנת 2007, עם ההשקעה הראשונה של אורום ואלרון, מונה לה מנכ"ל, ניר כינורי, מי שמכר את הסטארט-אפ eShip, מפתחת הדוארומטים לסימנס תמורת 3 מיליון דולר במזומן.

תגיות