אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר היציג נקבע על 3.811 שקלים צילום: shutterstock

הדולר היציג נקבע על 3.811 שקלים

הדולר נקבע בירידה של 0.3%, וממשיך להיסחר סביב רמת ה-3.8 שקלים. היורו ננעל על 5.4419 שקלים, ירידה של 0.7%

31.08.2009, 15:35 | שהם לוי

הדולר היציג ננעל היום (ב') על 3.8110 שקלים, ירידה של 0.3%. היורו ננעל על 5.4419 שקלים, ירידה של 0.7%.

המסחר בדולר-שקל מושפע בין היתר מפער הריביות מול ארה"ב ומול מטבעות אחרים, עליית הריבית בישראל בשבוע שעבר הביאה לאטרקטיביות השקל ביחס לדולר, מה שהביא את פישר לרכוש דולרים כדי לאזן את שער הדולר מיד עם פרסום הודעת הריבית.

הדולר נסחר  במרבית ימי השבוע שעבר סביב הרמה הפסיכולוגית של 3.8 שקלים, כאשר בפתיחתו המתינו המשקיעים להחלטת הריבית בישראל. ביום שני האחרון, בנק ישראל העלה את הריבית ב-0.25% ל-0.75% ובכך היה לבנק המרכזי הראשון בעולם להעלות את הריבית. זו, הרחיבה את פער הריביות בין ישראל וארה"ב ל-0.5%-0.75% ותרמה להיחלשות הדולר, לפחות באופן זמני, עד שבנק ישראל התערב בשוק על מנת לשמור את הדולר מעל לרמה של 3.80 שקלים.

בראיון פישר ל"ידיעות אחרונות", ציין כי הוא לא שולל העלאת ריבית נוספת עד סוף השנה לאור העלייה ברמת האינפלציה וההתאוששות הכלכלית הצפויה. שבוע המסחר הקרוב יהווה מבחן לבנק ישראל. "משקיעים רבים מאמינים כי בנק ישראל סימן את רמת 3.80 דולר לשקל, ועל כן ממתינים לתגובתו למקרה שהדולר ישבור רמה זו", כך אמרו בבית ההשקעות מיטב.

"הריבית אמנם צפויה לעלות בחודשים הקרובים, אך השוק מתמחר העלאת ריבית אגרסיבית מדי. תהליך החזרה לשיווי משקל של הריבית יהיה איטי ביחס לעבר ויתאפיין בעצירות ממושכות לנוכח הפגיעות הגבוהה לזעזועים פיננסיים-ריאליים של הצמיחה העולמית. ניראה כי השוק נתן משקל גבוה מדיי לחלק הראשון של הודעת הבנק בדבר החזרה לפוקוס המקומי, ובעיקר לאינפלציה, ומשקל נמוך מדיי לחשש מפני מהמורות אפשריות בהתפתחות הצמיחה העולמית", כך אמר אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון בסקירתו השבועית.

הדולר בעולם

השבוע, צפוי להתפרסם דוח התעסוקה של המשק האמריקאי לחודש אוגוסט - תכונה רבה במסחר בדולר תתעורר סמוך למועד הפרסום. כזכור, דוח התעסוקה הקודם הפתיע כאשר למול ההערכות לעלייה בשיעור האבטלה, בפועל נרשמה ירידה ל-9.4%. "במידה ותתפתח כאן מגמה של ירידה בשיעור האבטלה (די קשה להאמין), הספירה לאחור של מועד הריסון המוניטרי תחל", כך כתב רון אייכל אסטרטג ראשי במיטב בית השקעות בסקירתו השבועית.

כידוע, הבנק המרכזי האמריקאי מעניק משקל מרכזי למצב התעסוקה במשק. מתברר, כי בעבר בהתאם למצב התעסוקה התנהלה המדיניות המוניטרית. אחת הדילמות המרכזיות של המשקיעים היא מתי תועלה הריבית לראשונה.

"מבדיקה שערכנו עולה, כי שיעור האבטלה עשוי להיות אינדיקטור מקדים, טוב למדי, לרמת הריבית במשק האמריקאי. כלומר, במחזורים כלכליים בעבר, ירידה בשיעור האבטלה הייתה אינדיקטור מקדים לעלייה של ריבית ה-Fed", מוסיף רייכל.

"מבדיקה שערכנו לגבי המשק האמריקאי מראשית שנות ה-70 של המאה הקודמת ועד לאחרונה, עולה כי אף פעם ה-Fed לא העלו את הריבית כאשר שיעור האבטלה היה בעליה. עם זאת, ירידה בשיעור האבטלה ב-0.6%, בממוצע, הובילה להעלאה ראשונה של הריבית המוניטרית. יתר על כן, פרק הזמן, הממוצע, שנדרש לבנק המרכזי להעלות את הריבית לראשונה, היה כשבעה חודשים, לאחר ששיעור האבטלה הגיע לשיא", מדגיש עוד.

תגיות