אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החבית העממית: הפאבים השווים מחוץ לערים הגדולות צילום: ישראל יוסף

החבית העממית: הפאבים השווים מחוץ לערים הגדולות

בקיבוץ כפר גלעדי תשתו עם סטודנטים מהאזור, ברמת ישי ישרתו אתכם שמונה ברמנים, וברחובות תורידו שוטים לצד חוקרי מכון ויצמן. "כלכליסט" שותה ברחבי ישראל

31.08.2009, 22:16 | גלי וולוצקי

הפאבים בערים הגדולות - סליחה, הברים - אמנם מעוצבים, מתוחכמים ומעודכנים, אבל דווקא בפריפריה צמחו כמה ממוסדות האלכוהול המצטיינים בארץ, אשר מבחר המשקאות בהם אינו מבייש את המקומות הנחשבים שבמרכזי הערים. הנה כמה ממוסדות האלכוהול המצטיינים בישראל, מצפון לדרום.

הבועה, כפר גלעדי. הפאב הקיבוצי לשעבר, הפועל כבר 30 שנה, עבר לידיים פרטיות לפני כשלוש שנים, ומאז נהפך למועמד ראוי בסקציית הפאבים המצטיינים בארץ. העיצוב מוקפד כמו בראשון הברים התל־אביביים, ותפריט המשקאות - שהבירה כמובן מככבת בו - מגוון. הקהל: סטודנטים ממכללת תל חי ותושבי המקום. מה שותים: חצי ליטר גולדסטאר (21 שקל), חצי ליטר סטארופרמן (18 שקל), קוקטייל ברד אלכוהולי בטעמים (30 שקל), סטולי קריסטל (25 שקל), ג'יימסון (32 שקל). מה אוכלים: בייגלה וזיתים על חשבון הבית. בחודש הקרוב ייחנך גם תפריט של מנות שאפשר לאכול בלי סכין ומזלג. פרטים: קיבוץ כפר גלעדי.

פאב הבועה, קיבוץ כפר גלעדי. ייחוד: עיצוב מוקפד, צילום: אביהו שפירא פאב הבועה, קיבוץ כפר גלעדי. ייחוד: עיצוב מוקפד | צילום: אביהו שפירא פאב הבועה, קיבוץ כפר גלעדי. ייחוד: עיצוב מוקפד, צילום: אביהו שפירא

על הנהר, קבוצת כנרת. לו היה המקום קיים בתחילת המאה הקודמת, היו חיי המתיישבים הראשונים באזור נעימים הרבה יותר. תפריט הטקילות מרשים וגם תפריט הוויסקי יפה, ויש בו נציגויות חובקות עולם, ובפרט סינגל מאלטים. תפריט האוכל רחב ויצירתי, וכמה פעמים בשבוע מתקיימים במקום ערבי נושא. הקהל: קיבוצניקים, מושבניקים וטבריינים. מה שותים: חצי ליטר גולדסטאר (17 שקל), טקילה קווארבו טרדישיונל (50 שקל), טקילה פטרון אנייחו (105 שקל), טאליסקר 10 (66 שקל), מק'קאלן 18 (97 שקל). מה אוכלים: סלט פטריות טריות וראשי קלמארי עם צ'ילי פירות ים (45 שקל), פאייה פירות ים בקרם סויה (44 שקל), סלט עשבים עם קובה טלה קצוץ (38 שקל). פרטים: מתחם ירדנית, בכניסה לקיבוץ כנרת, טל': 04-6759690.

פאב על הנהר, קבוצת כנרת. ייחוד: תפריט הוויסקי והטקילות , צילום: אביהו שפירא פאב על הנהר, קבוצת כנרת. ייחוד: תפריט הוויסקי והטקילות | צילום: אביהו שפירא פאב על הנהר, קבוצת כנרת. ייחוד: תפריט הוויסקי והטקילות , צילום: אביהו שפירא

בית המרזח, רמת ישי. הפאב מתגאה במספר ברזי הבירה הגדול ביותר בארץ - 32 במספר. בזמן הלגימה אפשר להתבונן בחדר הקירור של הבירות מבעד למחיצה השקופה, ובערב עמוס מתפעלים את הברזים שמונה ברמנים. מי שלא אוהב את המשקה המריר, ימצא את מבוקשו בהיצע התלוי מעל הבר. הקהל: חובבי בירה מרחבי הצפון. מה שותים: חצי ליטר גולדסטאר (22 שקל), חצי ליטר גינס (28 שקל), חצי ליטר גאסר (25 שקל), 700 מ"ל מרדסו (23 שקל). מה אוכלים: זיתים ובוטנים על חשבון הבית. בקרוב יושק תפריט אוכל. פרטים: אזור התעשייה רמת ישי, טל': 04-9930874.

פאב בית המרזח, רמת ישי. ייחוד: 32 ברזי בירה, צילום: דורון גולן פאב בית המרזח, רמת ישי. ייחוד: 32 ברזי בירה | צילום: דורון גולן פאב בית המרזח, רמת ישי. ייחוד: 32 ברזי בירה, צילום: דורון גולן

למורס, רחובות. הפאב פועל כבר 13 שנה במתכונתו הנוכחית, ולאחרונה גויס שף שהכניס תפריט טאפאס שהולך מצוין עם המשקה, וגם מנות כבדות יותר שיתאימו לרעבים. במשקאות הסגנון הוא אולד פאשן מסורתי. הקהל: מצעירים מקומיים ועד חוקרים ממכון ויצמן. מה שותים: חצי ליטר הייניקן אקסטרה קולד המגיעה בטמפרטורה של מינוס מעלה (29 שקל), חצי ליטר דובל (30 שקל), חצי ליטר מרפי'ס (25 שקל), גלנפידיך 12 (45 שקל), ג'וני ווקר ירוק 15 (60 שקל). מה אוכלים: מבחר טאפאס במחיר 16 שקל האחד או 65 שקל לחמישה: אמפנאדס מבשר עגל עם סלסת עגבניות וטחינה, שיפודוני פרגית עם צ'ימיצ'ורי ועגבניות שרי מוקפצות, קבב עגל וצנובר עם סלסה פיקנטית, טבעות קלמארי בטמפורה. יש גם תפריט של כריכים, סלטים ומנות עיקריות. פרטים: הרצל 203 רחובות, טל': 08-9363634.

פאב למורס, רחובות. ייחוד: תפריט טאפאס חדש, צילום: עמית שעל פאב למורס, רחובות. ייחוד: תפריט טאפאס חדש | צילום: עמית שעל פאב למורס, רחובות. ייחוד: תפריט טאפאס חדש, צילום: עמית שעל

מרפי'ס, מודיעין. פאב אירי קלאסי, אחיו הצעיר של הסניף ההרצליאני, המציע תשע בירות מהחבית וכ־200 סוגי וויסקי. קהל: תושבים חסרי שינה של ערי השינה. מה שותים: חצי ליטר מרפי'ס רד או סטאוט (28 שקל), ג'יימסון (36 שקל), מק'קאלן סינגל קסק (78 שקל), סנטורי 15/17 (87–96 שקל). מה אוכלים: נקניקיות טלה איריות עם צ'יפס או קוביות תפוחי אדמה (49 שקל), פיש אנד צ'יפס (53 שקל). פרטים: ישפרו סנטר מודיעין, טל': 08-9702119.

גמברינוס, אשדוד. מוסד דרומי של אלכוהול משובח ואוכל שהולך טוב לידו. בתפריט אין וודקה, כדי שאנשים לא יגיעו כדי לדפוק את הראש, ושעות הפעילות נשמרות בקנאות. יש 14 בירות מהחבית, לצד כמה סוגי וויסקי מעניינים. קהל: חובבי אלכוהול מהאזור, והאליטה המקומית של יוצאי ברית המועצות. מה שותים: חצי ליטר בישוף בהירה וכהה, קוזל, דובל, שימאיי ועוד (25–30 שקל). מה אוכלים: שרימפס בחמאה ושום (60 שקל), פלטת קלמארי מטוגן (60 שקל), אנטרקוט (120 שקל). פרטים: הציונות 45 אשדוד, טל': 057-9381901.

סקובר, אשקלון. רפליקה של פאב מרינות ים־תיכוני על קו המים, תפריט אלכוהולי הכולל וודקה ואניסים לצד תשעה ברזי בירות, ונשנושים קולינריים שהולכים מצוין עם השקיעה בין הגלים. קהל: מקומיים שרוצים להרגיש כמו בספרד. מה שותים: חצי ליטר גולדסטאר (22 שקל), חצי ליטר גינס (26 שקל), אבסולוט (29 שקל), ג'וני ווקר שחור (55 שקל), גלנפידיך 12 (45 שקל). מה אוכלים: סקובר דג - פילה של לברק או דניס ביין לבן, שמן זית ועשבי תיבול על חציל קלוי (89 שקל), שקשוקה במחבת אישית (32 שקל). פרטים: מרינה, אשקלון, טל': 08-6715531.

מוזה, ערד. הפאב הוותיק משמש תחנת עצירה אידיאלית לנוסעים דרומה, וגם בית לחובבי אלכוהול, ספורט והשילוב ביניהם, המתגוררים באזור. על הקירות והתקרה אוסף של 600 צעיפי כדורגל מכל העולם. גולת הכותרת של המקום היא הטיפול בבירה, הנמזגת לכוסות מצוננות, ומוגשת בכוס תואמת ועם תחתית תואמת. הקהל: דרומיים לצד מדרימים. מה שותים: וודקה פינלנדיה (22 שקל), חצי ליטר גולדסטאר, קרלסברג וטובורג (20 שקל), חצי ליטר גינס ופאולנר (25 שקל). מה אוכלים: סטייק אנטרקוט מיושן במקום 250/350 גרם (82–95 שקל), רוסטביף עם חמוצים, לחם וחרדל (32 שקל), קבב בקר פיקנטי (52 שקל). פרטים: כביש 31, מתחם תחנת הדלק אלון, טל': 08-9975555.

פאב מוזה, ערד. ייחוד: אווירת ספורט וטיפול בבירה, צילום: ישראל יוסף פאב מוזה, ערד. ייחוד: אווירת ספורט וטיפול בבירה | צילום: ישראל יוסף פאב מוזה, ערד. ייחוד: אווירת ספורט וטיפול בבירה, צילום: ישראל יוסף

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
בארים של פוזה תלאביבית
כל הבארים בכתבה חוץ מ"על הנהר" שזה יותר מסעדה עם באר אלו הם פאבים תעשייתיים עם פוזה אלו לא בארים אמייתיים עם רוח וכיף אמיתי כמו שבאר קיבוצי צריך להיות אלו בארים מזוייפים עם סטייל פוזה תלאביבית למה חצי גולדסטאר צריך להיות 21 ש"ח זה שערוריה סחיטה לאור היום פרייאר מי שמשלם את זה אם אתם רוצים פאבים קיבוציים אמיתיים חפשו את הפאבים הקטנים של החברה מחירים שפויים מוזיקה טובה אנשים טובים גינס וטי שירט קצת מתנדבות שזה הכי טוב שולחן סנוקר אלו פאבים אמייתים כמו פעם עם הרבה אוירה אמיתית ושמחה ומי שמשלם 28 ש"ח לשליש בתלאביב הוא סתום אמיתי שלא בא באמת לשתות אלא בא לפוזה לבאר פוזה חסר נשמה בטח אלו כל מיני בנות פלצניות ששותות קורונה נ.ב הבאר שהיה הכי טוב בארץ היה "פאב אפיקים" באחריות
בילי , צפון  |  07.09.09
35.
אין לכם מושג ,בייחוד 10,12, וההיא מהגלוןרי
קודם כל אני חייב לענות להוא שלא שותה... יא חתיכת כלום בעטיפה של שום דבר! מי אתה שתבטל תרבויות שלמות שהתפתחו ביחד עם עם תרבות אלכוהולית משלעצמן רק בגלל שאתה בטוח שאלכוכהל הוא סם בריחה,ולא אכפת לי שאתה בתול חסר עניין בחיים כל מה שעברתה או לא עברתה בחיים לא נותן לך את הזכות לשפוט אף אחד בייחוד בנושאים שאין לך מושג בהם כמו איך להנות, עכשיו... לבחור שצוחק על פאבים... תקשיב לי טוב סמרטוט..! יש מקומות שהם הפאב משמש גם כמקום חברתי לא רק מקום שאתה והחברים הערסים שלך יכולים להרביץ שם רד בול וודקה ולהתחיל עם בחורות שהם מעבר לרמה שלהם, כן.. אנחנו נהנים לרוב מ"סתם" ערב של שתייה ומוסיקה איכותית (לא משה פרץ) אז תפנימו , "זר לא יבין"... כל אחד נהנה איפה שבא לו.. אה ודרך אגב... הגלורי ממש אבל ממש גרוע.......!!
קייסי , אזור הכנרת  |  02.09.09
34.
גמברינוס מקום טוב
הבעיה שלבאר אין תפריט בירות, הכל נאמר בעל פה על ידי המלצר ואתה גם לא יודע את המחירים, יש רק תפריט למזון. דווקא המזון סבבה, יש שם סטייקים חבל על הזמן, מרפ'יס בטיילת הרצליה לא מגיעה לקרסוליים של גמברינוס. בסה"כ המקום טוב, צנוע וממוגז, אפשר לשבת בחוץ (אבל יש שם מעשנים). מקום בלי פוזה שתל-אביבים אוהבים, אפשר לבוא עם חבר'ה ולשתות בסבבה מבלי לדפוק הופעה (מה הקטע? זה פאקינג פאב, גם באירלנד לא מתלבשים לפאבים, זה תופעה ישראלית).
מישקפופר , אשדוד  |  01.09.09
לכל התגובות