אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: עלייה בביקושים בחודשים מאי-יולי צילום: אריאל בשור

הלמ"ס: עלייה בביקושים בחודשים מאי-יולי

לפי לקט האינדיקטורים הכלכליים, מדד פדיון המסחר הקמעונאי - המהווה מדד מובהק להיקף הביקושים - עלה במאי ויוני ב-7.5%

31.08.2009, 13:46 | אמנון אטד

האינדיקטורים הכלכליים לחודשים מאי-יולי מצביעים על עלייה בביקושים במרבית הפעילויות במשק: בייצוא הסחורות, ברכישות בכרטיסי אשראי, במספר לינות התיירים במלונות, בייצור התעשייתי, בפדיון ענפי המסחר והשירותים ובפדיון המסחר הקמעונאי.

במקביל, חלה האטה בקצב הירידה של יבוא חומרי הגלם, המעידה על היערכות המגזר העסקי לתקופה טובה יותר. כך מתברר מלקט האינדיקטורים הכלכליים לתקופה מאי-יולי שמפרסמת היום (ב') הלמ"ס.

וזו תמונת המשק כפי שהיא משתקפת מנתוני הלמ"ס (כל הנתונים הם נתוני מגמה, במונחים שנתיים):

מדד הייצור התעשייתי - עלה בחודשים מאי ויוני ב-1.5%, לעומת ירידה של 5.4% בחודשיים הקודמים. בייצור של תעשיות ההיי-טק נרשמה בתקופה זו עלייה של 3.9% ואילו בתעשיות המסורתיות, כמו מזון, טקסטיל, עץ ונייר, נרשמה עליה של 1.2%.

יצוא הסחורות (ללא יהלומים) - עלה בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 11.3%, לאחר ירידה של 15.9% בשלושת החודשים הקודמים. בייצוא התעשייתי נרשמה בתקופה זו עלייה של 10.3%.

יבוא חומרי הגלם (ללא יהלומים וחומרי אנרגיה) - הסעיף, היכול להעיד על הצפוי בפעילות התעשייה בחודשים הבאים, ירד בתקופה הנסקרת בשיעור מתון של 0.9% בלבד, לאחר ירידה חדה של 39.5% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.

מדד הפדיון בענפי המסחר והשירותים - עלה בחודשים מאי ויוני ב-5.2%, לאחר ירידה של 0.2% בחודשיים הקודמים. העליות הגדולות ביותר (6%) נרשמו בפדיון של המוסדות הפיננסיים ושירותי הביטוח.

מדד פדיון המסחר הקמעונאי - המהווה מדד מובהק להיקף הביקושים בשוק המקומי, עלה בחודשים מאי ויוני ב- 7.5%, בהמשך לעלייה של 4.9% בחודשיים הקודמים.

מספר לינות התיירים בבתי מלון - עלה בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 5.2%, לעומת ירידה של 13% בשלושת החודשים הקודמים.

אבטלה - שיעור הבלתי מועסקים במשק הסתכם ברבעון השני של השנה ב-8% מכוח העבודה האזרחי, שהם כ-241 אלף מובטלים.

תגיות