אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: חברת החשמל רוצה לסחור בפליטות גז צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי: חברת החשמל רוצה לסחור בפליטות גז

בוחנת מכירת "אשרות פליטה" של פרוטוקול קיוטו למדינות באירופה, תמורת מימון של בנקים אירופיים לפרויקטים ירוקים בישראל. היקף הסחר הצפוי: עשרות מיליוני שקלים

01.09.2009, 07:14 | רויטל חובל

חברת החשמל בוחנת אפשרות לסחור באשרות פליטת גזי חממה על פי פרוטוקול קיוטו, בהליך שעשוי להניב לחברה עשרות מיליוני שקלים - כך נודע ל"כלכליסט".

בשלב זה שוקדים בחברת החשמל על הגשת RFI (בקשת מידע) לבחינת פרויקטים בעלי פוטנציאל להפחתה בפליטת גז, כמו הקמת תחנת כוח גרעינית ושימוש באנרגיות מתחדשות. בו־בזמן הוזמנו חברות בתחום לפגישות שבהן הציגו את יכולותיהן.

פרוטוקול קיוטו נועד לצמצם את פליטות גזי חממה: המדינות המפותחות החתומות על ההסכם נדרשות לעמוד במכסת פליטות מוגדרת, ולעומתן המדינות המתפתחות (ובהן ישראל) אינן מחויבות במכסה. עם זאת, מדינות מתפתחות רשאיות למכור למדינות מפותחות אשרות פליטה שיסייעו להן לעמוד ביעדי הפרוטוקול.

ישראל מוגדרת כמדינה מתפתחת, ולפיכך רשאית חברת החשמל לסחור באשרות שיראו הפחתה בפליטת גזי חממה, ותמורת זאת לקבל מבנקים אירופיים מימון לפרויקטים סביבתיים. ב־2012 צפויה ישראל לעבור למעמד של מדינה מפותחת, ואז תידרש חברת החשמל לממן בעצמה את הפרויקטים.

יצוין כי חברת החשמל הוערכה כמזהם הגדול ביותר בדירוג המפעלים המזהמים של המשרד להגנת הסביבה.

הסחר באשרות פליטה מכונה "מנגנון הפיתוח הנקי" (CDM): כל אשרה המועברת במסגרתו מייצגת הפחתת טונה של פחמן דו חמצני (או כמות שוות ערך של גז אחר). מחירה של טונה פד"ח נע סביב 6-20 יורו, ונקבע על ידי כוחות השוק.

הסחר באשרות מותר רק במסגרת פיקוח ועדה של האו"ם. תמורת האשרות זכאית המדינה המתפתחת למימון לחמישה סוגי פרויקטים: הפחתת פליטת גזי חממה; התייעלות אנרגטית; הפקת אנרגיה חלופית; מיחזור פסולת של תחנות כוח; והקמת תשתית על בסיס גז.

מחברת החשמל נמסר: "ממשלת ישראל הקימה צוות בין־משרדי שיבחן את המחויבויות של ישראל בתחום פליטות הגז, וימצא דרך אופטימלית לצמצמן תוך שמירה על תמהילי דלק אסטרטגיים. משק החשמל יתאים את עצמו לכל החלטה. בין האמצעים הנבדקים נכללים גם אנרגיה ירוקה, בהיקפים של עד 10%, ואנרגיה גרעינית".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
פגישות עם בכירי חברת החשמל
חברת החשמל עומדת לאבד את לוחות הזמנים להגשת הבקשה לראשויות האומות המאוחדות במטרה ליישם תהליך CDM אורכו של התהליך כשנה ואם חב' החשמל לא תזדרז ייסגר חלון ההזדמנויות לתהליך זה המעניק לחברת החשמל ייתרון כלכלי וטכנולוגי להפחתת גזיי החממה אשר היא פולטת, לעדכנכם קוראים יקרים , חברת החשמל היא המזהם הגדול ביותר בעולם כן יקיריי לא המפעלים ולא התחבורה , במקום הראשון המפוקפק עומדות חברות החשמל ברחביי העולם ואם ההנהלה של חב' החשמל תשחק בבקשה ל -RFI ולאחר מכן תלך לתהליך אשר יזכה אותה בהפחתות התהליך אכן בסופו של יום ייעשה רק אנו נשלם עבורו כאשר היום ניתן לקבלו במינימום כלכלי של חברת החשמל שלא נדבר על הנזק המצטבר , מר צרפתי ומר פרידמן היקרים אינכם עומדים לפטר עובדים אלא להוסיף אלפיי מקומות עבודה ירוקים וזו רק נקודה למחשבה, תודה ומקווה שתקבלו את ההחלטה הטובה ביותר דר' שפיגלר דובי - יועץ מומחה לוועדה הבינלאומית להתחממות כדור הארץ ה - UNFCCC ושותף בקבוצת ירוק מערכות אנרגיה נקייה בע"מ
דר' שפיגלר דובי , קריית מוצקין  |  06.09.09
1.
חברת החשמל חיה על זמן שאול - בקרוב היא תצטרך לשאת בקנסות על הפליטות שלה
כשכל העולם מתקדם לטכנולוגיות נקיות חברת החשמל תקועה במאה ה-19 ולוחצת להקים תחנה פחמית מזהמת. בכל מקרה עם התחנה המזהמת או בלעדיה חברת החשמל חיה על זמן שאול שניתן לישראל הודות להיותה מדינה "מתפתחת". כשכל הזמן מדברים על OECD צריך לזכור שהגדרת ישראל כמדינה "מפותחת" משמעותה הגבלות חמורות בהרבה על כמות הפליטות ומעבר באחת ממדינה עם רזרבות פליטה למדינה שחורגת מהן באופן גס וצריכה לשלם עבור החריגה.
יהורם , המרכז  |  01.09.09