אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי - מסתמן: הקבוצות אדלר־חומסקי ורוגובין זכו במכרז שרונה צילום: עומר הכהן

בלעדי - מסתמן: הקבוצות אדלר־חומסקי ורוגובין זכו במכרז שרונה

סכום ההצעות הזוכות במכרז למתחם בתי הטמפלרים בתל אביב עמד יחד על כ־90 מיליון שקל, לעומת מחיר המינימום של 33 מיליון שקל. שתי הקבוצות יתחלקו במתחם שישופץ וייהפך לאתר בילוי

02.09.2009, 07:01 | שי פאוזנר

המכרז של מינהל מקרקעי ישראל למתחם שרונה בתל אביב מגיע לקו הסיום. הבוקר יפורסמו רשמית תוצאות המכרז, ועל פי הערכות בשוק הנדל"ן, הזוכות הן שתי קבוצות - האחת היא קבוצתם של הפרסומאים ראובן אדלר ואייל חומסקי, יחד עם מנכ"ל אזורים לשעבר מתי דב וחברת מידאס השקעותשבשליטת משפחת שטיינמן ויורם יוסיפוף. השנייה היא קבוצת היזם קובי רוגובין ויבואנית האופנה משפחת אירני. שתי הקבוצות יתחלקו במתחם שבו 27 מבני טמפלרים.

מתחם שרונה, צילום: עמית שעל מתחם שרונה | צילום: עמית שעל מתחם שרונה, צילום: עמית שעל

עוד נודע ל"כלכליסט" כי ההצעות הזוכות במכרז, שמחיר המינימום בו היה 33 מיליון שקל, עומדות על כ־90 מיליון שקל. במינהל העריכו לפני פרסום המכרז כי קיים סיכוי טוב לקבל עבורו מחיר גבוה בהרבה ממחיר המינימום שנדרש. זאת מכיוון שמדובר במתחם בילוי במיקום אטרקטיבי, שיאפשר לזוכים ליהנות מהקרבה לפרויקט הדיור הענק המתוכנן לקום סמוך לו - "מכרז דרום הקריה" בו ייבנו כ־600 דירות.

פרסום תוצאות המכרז התעכב בגלל עתירה שהגישה קבוצת הייזום היי ויז'ן שבבעלות איש העסקים שמואל ינקוביץ' נגד ההחלטה של המינהל לחלק את המתחם לשני חלקים ולא לאפשר רכישה פרטנית של כל אחד מהמבנים בו. בית המשפט המחוזי תל אביב דחה אתמול את דרישתו של ינקוביץ' לבטל את המכרז, שהיה אמור להסגר שלשום.

על פי הערכות בשוק, בין המתענינים במכרז היו קבוצת ב.ס.ר שבשליטת נחשון קיוויתי וקלמן סופרין, אלרוב שבשליטת אלפרד אקירוב, רמי לוי בעליה של רשת שיווק השקמה, קבוצת מנרב שבשליטת אברהם קוזניצקי וקרן פייר בשליטת שלמה גרופמן וזלמן שובל.

מכרז מתחם שרונה בדרום הקריה יצא לדרך לפני כחודשיים, וכלל שיווק של בתי הטמפלרים שמיועדים לשימור ושל השטחים המקיפים אותם. המתחם משתרע על כ־190 דונם, וכולל 37 מבנים לשימור שכמה מהם הועמדו לטובת העירייה לצורכי ציבור.

27 מבני הטמפלרים חולקו לשני מכרזים - הקבוצה המערבית כללה 15 מבנים במחיר מינימום של 13.8 מיליון שקל, והקבוצה המזרחית כללה 12 מבנים במחיר מינימום של 19 מיליון שקל. המבנים מיועדים לשימוש מסחרי כמו גלריות,

בתי קפה, מסעדות, מבני ציבור וחנויות מוזיקה, והזוכות לא יידרשו לשלם הוצאות פיתוח או היטלי פיתוח למינהל ולעירייה .

מתחם שרונה הוא חלק מתוכנית כוללת של המינהל ועיריית תל אביב לאזור דרום הקריה. במתחם דרום הקריה כולו זכויות בנייה של 498 אלף מ"ר למרכז עסקים ולמגורים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הזוכים לא קיבלו את המבנים
הם זכו באפשרות לשפץ את המבנים להשכיר אותם במסעדות וגלריות למשך תקופה של 30 שנה (לא זוכר בדיוק אז לא להרוג אותי) ולהחזיר אותם למדינה. כולם מרוויחים. הקרקע נשארת של העירייה. כולם מוזמנים לבוא לבקר, תהיה ימבה חניה (כול האיזור סגור לכלי רכב והחניה כולה תת קרקעית)
רון , תל אביב  |  02.09.09
5.
צרי מוח-כנסו
רק צרי מוח לא רואים מעבר לפינה על נתינה של נכסי מדינה-ראה חבל ארץ אנטליה אשר ניתנו ליזמים ואשר בנו קלאבים אשר אין להם תחרות "באף מקום" ואשר יצר אלפי מקומות תעסוקה ואף מכניס כסף רב מטבע חוץ וענף תיירות משגשג הלוואי שנלמד מהם ושיתנו יד חופשית ליזמים.
אלי , בת ים  |  02.09.09
לכל התגובות