אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתירה נוספת לבג"ץ נגד היטל הבצורת צילום: בלומברג

עתירה נוספת לבג"ץ נגד היטל הבצורת

את העתירה הגישו 118 תושבים שונים מרחבי הארץ. דורשים, בין היתר, כי הכספים שייגבו במסגרת ההיטל יועברו למשק המים בלבד

02.09.2009, 09:56 | רויטל חובל

118 תושבי הארץ הגישו אתמול (ג') עתירה לבג"ץ נגד כנסת ישראל, מדינת ישראל ורשות המים נגד היטל הבצורת.

בעתירתם מבקשים התושבים כי המדינה, רשות המים וכנסת ישראל ימצאו הסברים מדוע לא יתוקן היטל הבצורת כך שלא יהווה פגיעה בלתי הפיכה, על פי לשון העתירה, בבעלי יחידות דיור צמודות קרקע וכן יבטלו את האפליה בין המגזר הביתי למגזר החקלאי.

כמו כן, מבקשים העותרים כי היטל הבצורת יחול עד לסיכום ממצאי ועדת החקירה לניהול משק המים וכן דורשים כי הכספים שייגבו במסגרת היטל הבצורת יועברו למשק המים בלבד.

גביית ההיטל צפויה להתחיל במהלך החודש (ספטמבר) ועל כן דורשים התושבים דיון דחוף, על אף שהיטל הבצורת נכנס לתוקפו כבר ב-15 ביולי.

בעתירה מצוין כי אחד הפגמים החמורים בהיטל הבצורת הוא שכל השקיה של גינה פרטית, ולו מינימלית ביותר, תחייב תשלום היטל, שכן רף הצריכה אשר ממנו ואילך יוטל היטל הבצורת אינו כולל תקצוב להשקיית גינות.

בג"צ התושבים מצטרף לעתירה נוספת שהגישו תאגידי המים לפני כשבוע, בו טענו כי היטל הבצורת והגדלת מכסת המים לתושבים יביא לקריסתם ולנזק של מיליוני שקלים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
וגם לא נתנו זמן להתארגן
בנוסף לכל אי הצדק, החוק לוקה בכמה סתירות לחק יסוד "כבוד האדם וחירותו": * זה לא מידתי * זה לא לתכלית ראוייה (הרבה מדענים טוענים שאין באמת בעייה) * ובעיקר, לא נתנו מספיק זמן להתארגן, למשל לשנות את מערכת הביוב בביית כדי להפריד מיים "אפורים" (מטבח ומקלחות) ממיים "שחורים" (אסלות) או למשל לאסוף ולאגור מי-גשם.
מאיר , אשדוד  |  28.10.09
3.
כספי היטל המים במצב העכשוי אינם נועדו לפתרון המשבר. עבור נערי האוצר זהו מקור מס
נוסף. ה"חוק התקבל" בכנסת דרך שימוש בהליך אנטי דמוקראטי של חוק ההסדרים - שאת השימוש בו יש לבטל לחלוטין או לצמצם עד מאוד. לא יתכן שעמדו לרשות הממשל ורשות המים כמעט שנה ואפילו לא ניסו לחוקק חוק בהליך דמוקראטי שבמדינת ישראל מחוקקים חוקים. איך יתכן שמרשים לעצמם נערי האוצר במסגרת חוק ההסדרים לקבוע תחולת חוק למשך שנה וחצי מבלי לנסות להעביר חוק בדרך המקובלת. את החוק המרושע הזה יזמו ומבצעים בידיוק אותם האנשים שאחראים למשבר המים. מגזרים שלמים פתורים מההיטל, והמגזר שאין לו פתרון עליו מכילים ללא התחשבות בנזקים שהדרישה יביא למשקי הבית צמודי הקרקע. אין בחוק כל איזכור לפיצוי משקי הבית שיזוקו. אין איזכור בחוק כיצד יפקחו על הכסף שאכן ישתמשו בו לפתרון המשבר.
אזרח מרוגז , באר שבע  |  03.09.09
2.
ל-1 מי אמר שלא חשבו? חשבו ועוד איך, פשוט לא רצו להשקיע.
המדינה צריכה לסבסד את המים המותפלים וגם את הקמת מפעלי ההתפלה, וזה לא מעט כסף, והנה העניין, בארץ כבר יש הכל: גם טכנולוגיה וגם משקיעים, וגם הרבה מאוד תוכניות שלא יוצאות אל הפועל ולמה? כי המדינה דוחה אותן, כי יש לה דברים חשובים יותר לעשות עם הכסף. כבר יותר משנה הרשות מכשירה את הקרקע לגביית מס בצורת באמצעות קמפיינים יקרים ומפחידים - בזמן הזה, מה היא עשתה לקדם את נושא ההתפלה? כלום, ולמה לה, המס מכניס לה יותר ממיליארד ש"ח לכיס. יש מבין?
מיקי , מושב בשפלה  |  02.09.09