אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היקף הנכסים של קרנות הגידור של סורוס זינק ל-24 מיליארד דולר צילום: בלומברג

היקף הנכסים של קרנות הגידור של סורוס זינק ל-24 מיליארד דולר

בשנה שהסתיימה ב-1 ביולי עלה היקף הנכסים המנוהלים על ידי ג'ורג' סורוס ב-41.2%, בעוד שהממוצע בתעשייה עמד על ירידה של 19%. סורוס לקח לכיסו 1.1 מיליארד דולר מהרווחים והפך לשיאן השכר בתעשיית קרנות הגידור בשנה שעברה

02.09.2009, 11:01 | שהם לוי

המשקיע המיליארדר ג'ורג' סורוס שחגג לאחרונה רכישה מאסיבית של מניות ברבעון השני, הוכיח שוב את עליונותו בענף קרנות הגידור. היקף הנכסים בניהולו של סורוס זינק ב-12 החודשים שהסתיימו ב-1 ביולי, בעוד שמרבית המתחרים נאבקו בפדיונות חסרי תקדים בתעשייה.

את מרבית רכישותיו שהביאו אותו להיות מבין המובילים בתעשיית קרנות הגידור, עשה סורוס בזמן ששוק המניות כולו החל לזנק באמצע מרץ, על רקע ההערכות כי השוק הדובי עומד להגיע לקיצו. קרנות גידור מתמחות בזיהוי מגמות מתהוות בשווקים וכשאלה מתגלות הם מצטרפים אליהן בכל הכוח תוך ניסיון להשיג בדרך זו תשואה גבוהה משמעותית מזו של השוק.

על פי המידע שנאסף על ידי AR, מגזין העוקב אחר קרנות גידור, פירמת ניהול הנכסים של סורוס חלשה על נכסים בשווי של 24 מיליארד דולר ב-1 ביולי השנה, עלייה של 41.2% בהשוואה לסכום שנוהל על ידי החברה כ-12 חודשים מוקדם יותר.

תיק המניות של ג'ורג' סורוס סורוס - הגורו של וול סטריט: תשואה של יותר מ-30% בשנה מאז שנות ה-60 "כלכליסט" מציג את תיק ההשקעות של הגורו שבסוף 2008 לא החזיק כלל במניות. נכון לסוף הרבעון האחרון מונה התיק לא פחות מ-210 חברות בשווי של 2.6 מיליארד דולר. כרגע נראה שהיד עוד נטויה שהם לוי, 14 תגובותלכתבה המלאה

קרן הגידור Bridgewater Associates, שהיא הגדולה בארה"ב, איבדה 14.95% מהיקף נכסיה ב-12 החודשים האחרונים, שווי הנכסים שבניהולה ירד מתחת ל-37 מיליארד דולר, כך דיווח המגזין.

 

אחרות וותיקות בתעשייה סבלו מירידות ערך משמעותיות הרבה יותר, המשקיעים ניסו "להעניש" את מנהלי הקרנות על הביצועים החלשים בעקבות הירידות החדות בשוקי ההון מסביב לעולם. לדוגמא קרן הגידור Renaissance Technologies, ראתה את נכסיה מתכווצים ב-41.38% ל-17 מיליארד דולר בלבד, כך דיווח המגזין AR.

 

סורוס יזכר כאיש ששבר את הבנק המרכזי בבריטניה בשנת 1994. סורוס הזהיר מהמשבר בשווקים מהמשבר עוד בטרם להתפרצותו ולכן היה יכול להרוויח ממנו, כך אמרו מכרים קרובים לסורוס. קרן הדגל שלו, קוואנטום, השיגה תשואה של 10% ב-2008 בעוד הממוצע בתעשייה הוא ירידה של 19%.

 

סורוס, שלרוב מדורג בין המרוויחים הגדולים בתעשיית קרנות הגידור שוב עמד בראש הרשימה לאחר שלקח לכיסו 1.1 מיליארד דולר מהרווחים שהשיג ב-12 החודשים האחרונים.

שווי ההחזקות של סורוס על פי הדיווח ל-SEC עמד בתום הרבעון השני עד 4.2 מיליארד דולר, לאחר שזה הקטין את חשיפתו לענף הקמעונות. סורוס מכר ממניות וול מארט (סימול: WMT) ברבעון השני מתוך הנחה כי בעתות של התאוששות בשווקים תפגין המניה ביצועי חסר בהשוואה לשוק המניות כולו. וול מארט נחשבת בעיני רבים למניה דפנסיבית, כלומר משמשת כמפלט עבור אלה המחוייבים להחזיק שיעור מסויים במניות, עקב החסינות היחסית שלה למיתון, כך מאמינים מומחי ההשקעות בוול סטריט.

תגיות