אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרשת הסלולרית לא עומדת בעומס האייפון צילום: בלומברג

הרשת הסלולרית לא עומדת בעומס האייפון

משתמשי האייפון צורכים פי 10 יותר מידע מבעלי סמארטפונים אחרים – והמשמעות היא האטה ניכרת במהירות הגלישה הסלולרית ושיבוש גם בשיחות הרגילות. בקרוב בישראל

03.09.2009, 14:58 | עומר כביר
הרגלי הגלישה המאסיביים של משתמשי האייפון פוגעים בתפקוד הרשת הסלולרית של ספקית המכשיר בארה"ב, AT&T, ומעוררים את זעם הלקוחות.

"הגלישה כל-כך איטית שאני מרגיש כאילו אני משתמש במודם Dial-up", אמר לניו-יורק טיימס טיילור סביקה (Sbicca) מסן-פרנסיסקו. "ולנסות להוציא שיחה? אני לוחץ על חייג ובמשך 30 שניות הטלפון רק מודיע שהוא מנסה להתחבר".
מתקשה לתפקד במקרה של צפיפות מכשירים גבוהה. הודעת שגיאה באייפון, צילום: daveynin cc-by מתקשה לתפקד במקרה של צפיפות מכשירים גבוהה. הודעת שגיאה באייפון | צילום: daveynin cc-by מתקשה לתפקד במקרה של צפיפות מכשירים גבוהה. הודעת שגיאה באייפון, צילום: daveynin cc-by

בעלי האייפון משתמשים בהם כמו מיני-מחשבים. הם מורידים יישומים, מזרימים מוסיקה ו-וידאו וגולשים ברשת בקצב גבוה במיוחד. בעל אייפון צורך בממוצע פי 10 יותר מידע מבעלי סמארטפונים אחרים. "הם אפילו לא מודעים לכמות המידע שהם צורכים", אמר לעיתון ג'ין מונסטר, מומחה אבטחה בחברת Piper Jaffray.

התוצאה היא ניתוק שיחות, שירות משובש, עיכובים במסירת SMS, מהירות הורדה אטית להחריד וכעת גם לקוחות זועמים. "בערים גדולות כמעט בלתי-אפשרי להתחבר לרשת הדור השלישי בשעות העומס", טוען מונסטר. "כשיש יותר מדי משתמשים באזור, השיחות מתנתקות". הבעיה חריפה במיוחד בסן-פרנסיסקו ובניו-יורק; שם, מעריך מונסטר, מרוכזים עד 20% מבעלי האייפונים בארה"ב.

גם ב-AT&T מודים שהאייפון מציב קשיים חדשים. "זו הייתה שנה מאתגרת", אמר לניו-יורק טיימס סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה, ג'ון דונובן. "בן-לילה ראינו שינוי משמעותי באופן שבו אנשים משתמשים בטלפונים שלהם". בספקית הסלולר אומרים שמרבית 18 מיליארד הדולר שהיא תוציא השנה מיועדים לשדרוג הרשת שלה, כדי לעמוד בדרישה הגואה. בחברה מוסיפים עם זאת שאין כוונה להגביל את צריכת המידע של בעלי האייפון.

שלוש חברות הסלולר הגדולות בישראל צפויות להתחיל ולשווק את האייפון באוקטובר הקרוב. כל אחת מהן התחייבה למכור 80 אלף מכשירי אייפון מדי שנה, במשך שלוש שנים.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
ל-24, נציג הסלולריות
הייתי גר בירושלים ועל הגג שלי היו 3 אנטנות. כל השכנים ממול לא יכלו לעשות כלום. בעל הבית הרוויח יותר כסף על האנטנות מהשכירות של כל הבניין. בדקתי ומצאתי שהאנטנות עומדות בתקן הישראלי (כל אחת בנפרד) הבעיה שהתקן הישראלי מיושן מאוד (אם אני זוכר טוב פי 10 בערך או אפילו יותר מהתקן האירופי, ולא מעדכנים אותו)
ישראל  |  09.09.09
26.
ל24, במקום לפתור את הבעיה בלא להתקרב לטלפון אתה מבקש להעצים אותה על ידי
הצבת עוד אנטנות , רק אני לא מבין איזה מומחה אתה שקבעת שאנטנה לא מסרטנת?? מאיפה הקרצת את זה , עד היום לא יודעים בוודאות וכנאה שגם לא רוצים לדבר על זה , אבל במקום זאת עסוקים בלהפחיד אותנו שצריך עוד אנטנות , לפי הדעתי הפתרון הוא פשוט, אשפר להגביל את עוצמת הקרינה שמכשיר יכול לשדר ככה שהוא לא יעבור רף מסוים ואם אין לו קליטה אז אין קליטה
אילן  |  07.09.09
25.
ולחשוב שב 2002, 2003 ואפילו 2004 חפשו את ה Killer Application שיצדיק
את ההשקעות המטורפות בהקמת רשתות דור 3. iPhone לא יוכל להיות המכשיר היחיד, אבל צריכה רחבה של רוחב פס הוא העתיד. נביאי הזעם של האנטנטת המסרטנות צריכים לחפש תחנות רוח אחרות להלחם נגדן. כמו שדיבור בטלפון סלולרי בנהיגה מסוכן (גם בדיבורית) אבל לעולם לא יאסר, כך האנטנות וכך מכשירים זוללי פס רחב
קורא עיתונים  |  06.09.09
24.
ל-17
אם אתה לא יודע אל תדבר. כמה שיותר אנטנות החברות שמות יש פחות קרינה מהמכשיר עצמו זאת אומרת שלנו יותר טוב כאשר מוסיפים אנטנות. האנטנה בעצמה לא מזיקה לנו במרחק שאנחנו יכולים להיתקרב אליה, הקרינה מהמכשיר עצמו בזמן שיחה גדולה פי 10 מהקרינה של האנטנה כאשר אתה נמצא 100מ' ממנה(אין סיכוי שאתה מתקרב יותר). וכמה שפחות אנטנות יש, הקרינה מהמכשיר גדלה.
06.09.09
לכל התגובות