אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל ביוקנסל: "לכלל ביוטכנולוגיה יש בעיה של קונטרול" צילום: בלומברג

מנכ"ל ביוקנסל: "לכלל ביוטכנולוגיה יש בעיה של קונטרול"

לטענת מנכ"ל החברה, המגעים עם בעלת השליטה מקבוצת אי.די.בי להנפקה פרטית הופסקו בגלל מינויו לתפקיד. כלל: "ההחלטה משיקולים עיסקיים בלבד"

07.09.2009, 09:08 | עומר ענבר

המנכ"ל המכהן של חברת הביומד ביוקנסל, אבי ברק, טוען כי מינויו לתפקיד יו"ר הדירקטוריון של החברה הוא שהוביל את כלל תעשיות ביוטכנולוגיות להפסיק את המגעים עם ביוקנסל שבשליטתה (23.6%) להשקעה נוספת באמצעות הנפקה פרטית. בכלל תעשיות ביוטכנולוגיות (כת"ב), מכחישים את הטענה.

"הבעיה המרכזית מבחינת כת"ב היא שאני עצמאי מדי, ולא תמיד בא להתייעץ בכל עניין. יש כאלה שיש להם בעיה עם קונטרול", אמר ברק ל"כלכליסט". ברק, המחזיק בכ־5% מהשליטה בחברת הביומד, אמר כי לדעתו, מינויו ליו"ר הדירקטוריון, לאחר שדירקטוריון החברה אישר אתמול את מינויו של אורי דנון למחליפו בתפקיד המנכ"ל, היא הסיבה המרכזית להפסקת המגעים.

השקעה קטנה מדי

לדברי ברק, סיבה נוספת להפסקת המשא ומתן בין הצדדים טמונה בכך שהתנאים שהציעה כת"ב לא היו טובים דיים, ולכן הוא מעדיף לפנות להנפקה לציבור. לטענתו, תמורת השקעה לא גדולה, דרשה כת"ב, חברת האחזקות בתחום מדעי החיים, שליטה מוחלטת בדירקטוריון ביוקנסל. "לא הסכמנו לקבל את התנאים של כת"ב, שרצתה להשקיע סכום קטן של כ־2 מיליון דולר בחברה ובתמורה רצתה לקבל שליטה מוחלטת בדירקטוריון, כולל הזכות להחליף דירקטורים חיצוניים", אמר ברק. לטענתו, כאשר הבהיר לכת"ב כי בתנאים אלו לא תתאפשר העסקה, הופסקו המגעים וכת"ב שלחה למשרדי ביוקנסל מכתב שבו הודיעה רשמית על הפסקת המשא ומתן.

אחזקות כלל ביוטכנולוגיה, צילום: שלמה מלכי אחזקות כלל ביוטכנולוגיה | צילום: שלמה מלכי אחזקות כלל ביוטכנולוגיה, צילום: שלמה מלכי

למרות דבריו של ברק, כידוע, בעלי המניות בחברה ציבורית הם שממנים דירקטורים. מכיוון שכך, כת"ב, בעלת השליטה בביוקנסל, רשאית למנות את רוב הדירקטורים, כולל הדח"צים. עובדה זו מצביעה אולי על כך שכת"ב העדיפה פשוט שלא להיכנס לעימות עם מנהלי ביוקנסל. גורם בכיר בכת"ב אמר ל"כלכליסט" כי מכלול של שיקולים עסקיים הוא שהוביל את כת"ב להפסיק את המו"מ עם ביוקנסל. הגורם הבכיר הכחיש גם את הטענה שבכת"ב, כביכול, לא אהבו את המינוי של אבי ברק ליו"ר דירקטוריון החברה והוסיף כי לכת"ב אין שום בעיה עם מנהלים סמכותיים.

מעדיפים הנפקה ציבורית

ביוקנסל קיבלה לפני כמה שבועות אישור לתרופת יתום (אישור מיוחד של ה־FDA שבו זוכה חברה שמפתחת תרופה למחלות נדירות. החברה זוכה להטבות שונות שהחשובה בהן - תקופת שיווק בלעדית של שבע שנים - ע"ע) עבור תרופת הדגל שלה, 819-BC, לטיפול בסרטן השחלות. ביום חמישי האחרון הגישה ביוקנסל טיוטת תשקיף מדף לרשות לניירות ערך.

ברק מסמן מטרות: "אנחנו מעדיפים הנפקה ציבורית. אנחנו נגייס 6-3 מיליון דולר באופן זה, סכום גבוה יותר מכפי שהיינו מגייסים כתוצאה מההנפקה הפרטית עבור כת"ב". הוא מעריך כי ההנפקה תתבצע בחודשיים הקרובים, בהינתן האישורים הנדרשים מרשות ני"ע, ומוסיף: "אנחנו רוצים להנפיק בארצות הברית עד סוף השנה כפי שהתחייבנו. אנו מתכוונים לרשום מניות בארה"ב ברשימה שמעבר לדלפק, אולם מוקדם מדי לדעת מה יהיו התוצאות של הנפקה אפשרית שם". ביוקנסל צופה לפרסם בתקופה הקרובה תוצאות ביניים בשלב השני של תרופת ה־819-BC גם לסרטן שלפוחית השתן. החברה גם נמצאת בעיצומו של תהליך גיוס חולים בסרטן השחלות ובסרטן הלבלב לניסוי הקליני שלב ראשון של שתי אינדיקציות נוספות לאותה תרופה.

תגיות