אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שולחן של יינות צילום: שלמה שהם

שולחן של יינות

היינות החגיגיים שיהפכו את ארוחת ראש השנה לחגיגה של טעמים משכרים: מיקבי ברקן ועד יקבי רקנאטי

08.09.2009, 12:43 | שלמה פפירבלט

לקראת החגים שבפתח יש נכונות גדולה יותר לפתוח את הארנק ולהשקיע ביין מעט יותר חגיגי. לפניכם כמה יינות מומלצים.

יקב ברקן. יושן 18 חודשים בחבית עץ, צילום: אייל קרן יקב ברקן. יושן 18 חודשים בחבית עץ | צילום: אייל קרן יקב ברקן. יושן 18 חודשים בחבית עץ, צילום: אייל קרן

יקבי ברקן, קברנה סוביניון סופרייר, 2006. יין השייך לאחד משני היקבים הגדולים בארץ, ומושקעים בו משאבים רבים. הענבים, חומר הגלם של היין, נבצרים עבורו ממיטב החלקות של כרמים בגליל העליון. ענבי החלקות השונות תוססים בנפרד ומתפתחים בחביות בנפרד. בסך הכל 18 חודשי יישון בעץ. בסופו של דבר נטעמו היינות והוחלט על הבלנד הסופי שיבוקבק. היין מרשים במורכבות ובעושר שלו, והכל עטוף באלגנטיות יוצאת דופן. מחיר: 225 שקל.

יקב יתיר, יער יתיר, 2006. זהו הבלנד בנוסח בורדו אשר בשנים האחרונות הוציא שם טוב ליינות ישראל בעולם. הוא עשוי מן המיטב של כרמי הטרואר הנהדר של היקב, ענבי קברנה סוביניון (50%), פטי ורדו (38%) ומרלו (12%), אשר התפתחו והתבגרו במשך 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. הוא בוקבק לפני כשנה וחצי ונותר לנמנם ביקב, שנת יופי, בתוך הבקבוקים. זהו שילוב מרתק של ניחוחות וטעמים, מבנה עמוק ועשיר לצד דקויות של ארומה ותחושות עדינות על החך. יין שמשדר אצילות. מחיר: 230 שקל.

יקב סוסון ים, לנון, בציר 2007. אם רוצים חגיגיות בראש אחר, זאת אופציה מתאימה. הבקבוק הנושא את שמו של מנהיג הביטלס המנוח עשוי ענבי זינפנדל ותוספת קטנה של פטיט סירה. הזינפנדל הוא זן רגיש ומפונק, קליפתו העדינה מושכת מזיקים, ויש להעניק לו טיפול מדויק ומיוחד. מכיוון שכך, גם היבול נמוך מאוד - כקילוגרם לגפן, מעיד היינן זאב

יקבי רמת הגולן, יינות פרימיום, צילום: כפיר חרבי יקבי רמת הגולן, יינות פרימיום | צילום: כפיר חרבי יקבי רמת הגולן, יינות פרימיום, צילום: כפיר חרבי

דוניה. אך התוצאה מושכת את הלב: יין עשיר, כמעט סירופי בתחושה, מורכב ומתובל, בעל ארומות נהדרות ואשליית מתיקות מפתה. מחיר: 130 שקל.

יקבי רמת הגולן, מרלו, כרם קלע ומרלו כרם תל פארס - בציר 2005. שני בקבוקים, שני יינות פרימיום של כרם יחיד (סינגל ויניארד), אשר הופעה משותפת שלהם על השולחן היא מפגן של איכות ויצירה משובחת. הם באים מכרמים גבוהים, בצפון רמת הגולן, 750–800 מטרים גובהם. ההשוואה ביניהם מעניינת: הם דומים ושונים. הטרואר נטע בכל אחד מהם גוני־גוונים שונים, והאף הולך ומלקט את הארומות הפרחוניות, הפירותיות, המתובלות. מחיר: 139 שקל לבקבוק.

יקב רקנאטי. ציורים של יוסל ברגנר, צילום: שלמה שהם יקב רקנאטי. ציורים של יוסל ברגנר | צילום: שלמה שהם יקב רקנאטי. ציורים של יוסל ברגנר, צילום: שלמה שהם

יקבי רקנאטי, סדרה מיוחדת: קברנה סוביניון רזרב, מרלו רזרב, קברנה פרנק רזרב, 2006. המתנה האולטימטיבית לשולחן החג: שלושה יינות משובחים הנושאים על בקבוקיהם שלושה ציורים יפים של יוסל ברגנר, במארז מיוחד לקראת ראש השנה, ממוספר וחתום על ידי הצייר. היינות ראויים לציורים, והציורים ראויים ליינות. מדובר ביינות עוצמתיים: הסוביניון מורכב ועשיר בארומות פרי ותבליני עץ החבית; המרלו נודף ניחוחות נהדרים של שזיף בשל וקפה קלוי שמרצד בין תבליני העץ; והקברנה פרנק לובש מעטה ריחני ים־תיכוני, עם רמזי עשבי תיבול, עם רוזמרין ורעננות אקליפטוס. תאווה לנחיריים. מחיר: 500 שקל.

תגיות