אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכטל תקים עבור ברייטסורס שלוש תחנות כוח סולארית בקליפורניה צילום: אילון פז

בכטל תקים עבור ברייטסורס שלוש תחנות כוח סולארית בקליפורניה

יספקו 440 מגה-ואט שיימכרו לחברות חשמל בארה"ב. המתקן יביא לחיסכון שנתי של כ-450 אלף טונות של פחמן דו-חמצני - שווה ערך להורדת יותר מ-75 אלף מכוניות מהכביש

09.09.2009, 15:01 | רויטל חובל

ברייטסורס אנרג'י, החברה האם של ברייטסורס תעשיות ישראל (לוז 2 לשעבר) המפתחת תחנות להפקת אנרגיה סולארית תרמית, הודיעה כי בחרה בחברת בכטל (Bechtel) העולמית לשמש קבלן לבניית תחנת הכוח הסולארית באיוונפה (Ivanpah) שבקליפורניה, ארה"ב.

במסגרת סדרת הסכמי קבלנות אשר נחתמו על ידי שתי החברות, תספק בכטל שירותי תכנון, רכש ובנייה לפרויקט - מתחם בו יופקו 440 מגה-ואט חשמל משלוש תחנות כוח סולאריות תרמיות נפרדות. האנרגיה שתופק במתקן תימכר במסגרת חוזים נפרדים שייחתמו על ידי ברייטסורס אנרג'י עם חברת החשמל והגז מהגדולות בארה"ב, PG&E, ועם סאות'רן קליפורניה אדיסון, חברת החשמל של דרום קליפורניה.

ברייטסורס מעריכה כי הפרויקט ייצור כ-1,000 מקומות עבודות בתקופת הבנייה ולאחריה 86 משרות קבועות - בנוסף לתועלת כלכלית הנאמדת ב-3 מיליארד דולר. המתקן אף יביא לחיסכון שנתי של כ-450 אלף טונות של פחמן דו-חמצני, שווה ערך להורדת יותר מ-75 אלף מכוניות מהכביש.

בניית פרוייקט איוונפה מתוכננת לתחילת שנת 2010, לאחר שיושגו האישורים הנדרשים מהרשות לאנרגיה ומהרשות למינהל קרקעות של קליפורניה. בדצמבר 2008 חתמה ברייטסורס על הסכם עם חברת סימנס לרכישת טורבינת הקיטור הגדולה ביותר שתופעל במלואה באמצעות השמש עבור מרכז האנרגיה הסולארית באיוונפה.

מתחם האנרגיה הסולארית של חברת ברייטסורס באיוונפה מבוסס על טכנולוגיית מגדל הכוח של לוז. המערכת מייצרת חשמל כמו בתחנות כוח קונבנציונליות - על ידי ייצור קיטור בטמפרטורה ולחץ גבוהים כדי לסובב את הטורבינה; ואולם במקום השימוש בדלק פוסילי, ברייטסורס משתמשת באלפי מראות קטנות, להכוונת קרני השמש לדוד המצוי בראש מגדל לשם הפקת קיטור בטמפרטורות גבוהות. הקיטור מוזרם לטורבינה קונבנציונלית לצורך הפקת חשמל.

את הקיטור מקררים באמצעות אוויר והוא מוזרם חזרה אל תוך המערכת בתהליך סגור וידידותי לסביבה. מערכת משולבת זו עושה שימוש ברמת הנצילות הגבוהה ובעלויות ההקמה הנמוכות כדי לספק אנרגיה נקייה במחיר נמוך.

טכנולוגיית מגדל הכח של לוז מצויה היום בשימוש במרכז הפיתוח של החברה בנגב. המרכז, שנחנך לפני כשנה, מייצר קיטור סולארי בטמפרטורה הגבוהה בעולם. 

תגיות