אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכלכלה הרוסית התכווצה ב-10.9%, מדבדב שיבח את פוטין על ההתמודדות עם המשבר צילום: בלומברג

הכלכלה הרוסית התכווצה ב-10.9%, מדבדב שיבח את פוטין על ההתמודדות עם המשבר

למרות המשך הירידה בתוצר, מציינים ברוסיה כי הכלכלה המקומית החלה להתאושש מהמשבר החמור שפקד אותה בשנה האחרונה. עם זאת נגיד הבנק המרכזי של רוסיה ממשיך לשמור על פסימיות

09.09.2009, 17:24 | אולגה ויניאר

כלכלת רוסיה התכווצה ברבעון השני של 2009 ב-10.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כך עולה מהנתונים שמפרסמת היום (ד') הלשכה המרכזית של המדינה. מתחילת השנה ירד התוצר הרוסי ב-10.4%.

מהדו"ח הסטטיסטי עולה כי במחצית הראשונה של 2009 נרשמו ירידות בכל ענפי המשק. כך המגזר החקלאי התכווץ ב-2.1%, ענף המתכות והכרייה ב-21%, נדל"ן ב-20.6%, מלונאות והסעדה ב-13.8%, תחבורה ותקשורת ב-8.9% ושירותים ב-10.7%.

למרות המשך הירידה בתוצר מציינים ברוסיה כי הכלכלה המקומית החלה להתאושש מהמשבר החמור שפקד אותה בשנה האחרונה. נשיא רוסיה דמיטרי מדבדב אף שיבח את ראש הממשלה ולדימיר פוטין על הצעדים היעילים שנקט למיגור המשבר שהובילו להבראת המשק.

מדבדב ציין כי המהלכים אותם יזם פוטין נגעו הן לשווקים הפיננסיים והן לאזרחים מן השורה. הוא הודה לו על העבודה המאומצת, התמיכה במפעלים והחברות החיוניות לכלכלה ועידוד התעסוקה בתקופת המשבר.

בניגוד למדבדב, נגיד הבנק המרכזי של רוסיה סרגיי איגנטייב ממשיך לשמור על פסימיות. לטענתו מחנק האשראי במשק טרם אותר וממשיך לשתק את המערכת הבנקאית.

מוסדות פיננסיים עדיין מסרבים להעניק אשראי לחברות ויזמים פרטיים ועובדה זו מונעת את חידוש הצמיחה במדינה. נציגי המערכת הבנקאית טוענים כי מתן ההלוואות בשלב זה כרוך בסיכון רב מדי, וכי מחשש להמשך שמיטת חובות הם מעדיפים להגביל את האשראי שמעניקים.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מספר אי דיוקים
קודם כל " ירידה בענף המתכות והכרייה ב-21%". ככל הנראה הכוונה הייתה למגזר "הייצור" (21%-, YoY) ולא ל"כרייה". כל מה שקשור לכרייה ומתכות זה נקרא "כרייה וחציבה" וירידה במגזר הזה הייתה 3.7% (YoY). לגבי "שירותים" – ככל הנראה הכוונה הייתה ל"שירותים חברתיים לציבור" (או “other community, social & personal service activities) ולא לכלל השירותים (ולבטח לא ל"שירותים בתשלום"). יש הבדל גדול כי הראשון מהווה פחות מ-5% מסך כל השירותים במדינה. ד"א כבר עכשיו ידוע שהתמ"ג ביולי גם כן היה טוב יותר (צמיחה של 0.5%+ ביחס לחודש הקודם בניכוי עונתיות) בהמשך לחודשים מאי ויוני חיוביים. אבל לא צריך להיות יותר מדי מעודד מזה, כי 9 חודשים ברציפות הצריכה (ריאלית) יורדת (ולאחרונה הקצב אף עלה), השקעות לא משהו (עם זאת חודש יולי היה מעודד) ורק בגלל שיפור ביצוא ובסיס השוואה נמוך קיימת עלייה לאחרונה (הכוונהבין היתר לעלייה של 7.4% QoQ בתמ"ג). Albra-Sanches.com
סשה סנצ'ס , מרכז  |  09.09.09