אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תשואות חלשות לקרנות ההון סיכון הישראליות צילום: בלומברג

תשואות חלשות לקרנות ההון סיכון הישראליות

כך עולה מדו"ח ההשקעות של קאלפרס, קרן הפנסיה הגדולה בעולם, לרבעון הראשון של 2009. מרבית הקרנות הישראליות הציגו תשואות שליליות או נמוכות במיוחד

10.09.2009, 14:33 | מאיר אורבך

קאלפרס, קרן הפנסיה של עובדי מדינת קליפורניה המנהלת קרוב ל-200 מיליארד דולר ונחשבת לגדולה בעולם, פרסמה אתמול (ד') את התוצאות המעודכנות לקרנות הישראליות שבהן היא משקיעה. הנתונים חושפים שמרבית הקרנות הישראליות הראו מאז הקמתן תשואה שלילית או תשואה חיובית נמוכה מאוד, נכון לרבעון הראשון של 2009.

למעט הקרן של כרמל, כל הקרנות שגויסו בשנת 2000 הראו תשואה שלילית או תשואה חיובית זניחה מאוד. קרנות שגויסו בשנת 2000 מסיימות את חייהן בחודשים אלה, והן נערכות לחלוקת הכספים למשקיעים. מצב הקרנות הישראליות אינו שונה ממצבן של קרנות זרות אחרות שהוקמו בשנת 2000. כך לדוגמה, קרן לייטספיד המושקעת בחברות ישראליות רבות רשמה על הקרן שגויסה בשנת 2000 תשואה חיובית של 3.1% בלבד, וקרן NEA הנחשבת לאחת הקרנות הגדולות בארצות הברית רשמה תשואה חיובית זניחה של 0.9%.

קרן הון הסיכון פיטנגו, שקאלפרס השקיעה בשתי הקרנות שלה 25 מיליון דולר, דיווחה על תשואה שלילית של 11.1% בקרן השלישית שגויסה בשנת 2000 ותשואה חיובית של 6% בקרן הרביעית שגויסה בשנת 2004.

בקרן ההון סיכון כרמל השקיעה קאלפרס 17.1 מיליון דולר בשלוש קרנות. הקרן הראשונה, שגויסה בשנת 2000, דיווחה על תשואה חיובית של 9.1%, הקרן השנייה, שגויסה בשנת 2005, הראתה תשואה שלילית של 10.8%, ואילו בקרן השלישית של כרמל, שגויסה בשנת 2008, נרשמה תשואה שלילית של 38.9%. עם זאת, חשוב לציין שכרמל משכה עד כה רק 562 אלף דולר מכספי הקרן ולכן נתון זה אינו יכול להוות מדד המעיד על תשואת הקרן.

גם קרנות זרות אחרות שנמצאות בתחילת דרכן רשמו תשואות שליליות של עשרות אחוזים. כך לדוגמה, קרן VIP רשמה תשואה שלילית של כ-76% לקרן שגויסה בשנת 2007, וקרן טולווד, שגויסה ב-2009, רשמה תשואה שלילית של 49.5%.

קרן הון הסיכון ג'מיני שקיבלה מקאלפרס 7.2 מיליון דולר רשמה תשואה חיובית זניחה של 0.1%. קרן הון הסיכון JVP קיבלה מקאלפרס 7.5 מיליון דולר לקרן הרביעית שלה ורשמה תשואה שלילית של 3.6% על ההשקעה. קרנות הון הסיכון ישראל סיד ואייפקס ישראל שכבר הפסיקו את פעילות השקעות הון הסיכון שלהן קיבלו 2.5 ו-5 מיליון דולר בהתאמה. ישראל סיד רשמה תשואה שלילית של 15.1 לקרן שגויסה בשנת 2000 ואייפקס רשמה תשואה שלילית של 10.9% לקרן שגויסה בשנת 1999.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
האנשים בקרנות מאוד נחמדים. אבל מדיניות ההשקעה שלהם לא ברורה
מצד אחד טוענים שהסטארט-אפ שאת מציעה להם אינו בפורטפוליו שלהם, מצד שני משקיעים בסטארפ-אפ דומה אך לא מוצלח (עובדה שאחרי כל הבדיקות שלהם לכאורה, וגיוון ההשקעה וההתרחקות מסיכון - התשואה קטנה). נכון, אני יזמית מתוסכלת שלא הצליחה לגייס, אבל הכתבה רק מעודדת אותי - אני רואה שבמי שהקרנות כן משקיעות לא ממש מצליח. הפרמטרים המשונים לפיהם מחליטים במי להשקיע (גם מי שהגיעה עם תוכנית עסקית לעילא ולעילא ועם מוצר אינטרנטי יפהפה לא הספיק להם) כגון - מישהו שהם כבר מכירים, רעיון שעובד ומוכר, רעיון חדשני לגמרי: זה מספיק כדי להחליט??? מה עם רעיון שמבוסס על תוכנית כלכלית מוצקה, מתוכנן למופת, ששותפיו מהתעשייה, ויכולים להקימו לגמרי בעצמם? מה עם יזמים שאינם גרידיים ומתכננים גיוס כנדרש ולא כדי לפוצץ?! זה לא... אז תתפלאו שהתשואות כאלו.
אורית , ת"א  |  16.09.09
7.
מאידך, תשואות גבוהות למשכירי המשרדים ברחוב המנופים בהרצליה...
למה העיתונאים מראים רק את הרע והשלילי? תכתבו על רווחי השיא של משכירי המשרדים ברחוב המנופים בהרצליה. תכתבו על רווחי חברות התעופה שמוכרים לשותפים בקרנות כרטיסים במחלקת עסקים או מחלקה ראשונה. תכתבו על יבואני הג'יפים שמוכרים להם גי'יפים מפוארים. תכתבו על יצרני הריהוט היוקרתי שיש להם עוד לקחות. תכתבו על סוחרי האמנות שיש להם קהל לקוחות חדש. למה תמיד רק ללכלך?
אין רע בלי טוב  |  13.09.09
לכל התגובות