אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי - בנק לאומי טורף את הקלפים במכרז לידר

בלעדי - בנק לאומי טורף את הקלפים במכרז לידר

הבנק שהחל לגלגל את כדור השלג סביב לידר לא מוכן למחול על חלק מחובות החברה ולא מוכן לדחות תשלומי ריבית. בעלי האג"ח: "בתנאים האלה עדיף לפרק את החברה"

13.09.2009, 06:58 | גולן חזני

בנק לאומיטורף את הקלפים במכרז למכירת השליטה ב לידר השקעות ומביא את החברה למבוי סתום. ל"כלכליסט" נודע כי הבנק מקשיח את עמדותיו, וכי הוא שיגר בשבוע שעבר מכתב לנציגות בעלי האג"ח ולמרכזי המכרז למכירת השליטה בחברה, ג'וש רוזנצוייג וקותי גביש, ובו הודיע באופן מעשי כי לא יהיה שותף להסדר הנוכחי.

המכתב ששלח משה אינגביר, ראש מחלקת אשראים מיוחדים בלאומי, קובע כי המתווה הנוכחי של ההסדר במסמכי המכרז איננו מקובל עליו, לרבות ההסדר המוצע עם בעלי האג"ח. המכתב מפרט את עקרונות הסף של הבנק להסדר חוב עם לידר בשיתוף המשקיע שירכוש את השליטה. העיקרון הראשון והגורף מכולם גורס כי לידר תפרע את מלוא החוב לבנק - 135 מיליון שקל - וכל פריסה של חוב זה תידון מול הבנק ישירות.

נוסף על כך מציין הבנק, כי אינו מוכן לדחות שום תשלום ריבית, מה שמעיד על העמדה הקשוחה שמציג הבנק ערב המכרז למכירת השליטה בחברה. כמו כן דורש לאומי שעבוד מלא וקבוע ובדרגה ראשונה על האחזקות בבית ההשקעות לידר שוקי הון, או את התזרים הנובע מאחזקות אלה, לפי חלקו היחסי מול הנושים האחרים. לאומי גם רוצה להבטיח כי מכירת נכסים המשועבדים לבנק תיעשה בכפוף לאישור הבנק מראש, והתמורה תועבר במלואה לבנק.

- - -

המכתב נשלח אחרי שהבנק קיים פגישות עם ארבעת המעוניינים ברכישת השליטה בחברה, צבי בארינבוים, דן דוד, דני ברק ושותף, וכן רוני פוסמן, שמייצג קבוצת משקיעים. הבנק קבע בנוסף, כי למעשה הוא יהיה הגוף שינהל את המו"מ עם המשקיעים, ודרש שהנציגות והחברה יבחרו את המשקיע מבין הארבעה בעקבות ההצעות שהגישו, ורק אז יחל עמו הבנק במו"מ לגבי החוב. הבנק הודיע עוד כי כל הסדר ישאיר את בעלי השליטה הנוכחיים, שרפ"ג שבשליטת איציק שרם, יאיר פודים ורובין צימרמן, עם אחזקה של 20% ממניות החברה. כיום מחזיקה שרפ"ג ב־51% מהמניות.

דרישות הבנק הן למעשה הרקע להודעת לידר מהשבוע שעבר, שלפיה היא דוחה את המועד האחרון למכרז ל־29 בספטמבר, במקום 13 בספטמבר.

ל"כלכליסט" נודע כי המניע מאחורי הדרישה הנוספת של הבנק, ששרפ"ג תישאר עם אחזקה של 20%, הוא החוב של שרפ"ג ללאומי, בסך 40 מיליון שקל. לאומי יודע שלידר היא האחזקה המהותית של שרפ"ג, וכדי להבטיח לעצמו את החזר החוב הוא מעוניין שלחברה יישארו מניות בלידר גם אחרי ההסדר.

המכתב של לאומי משנה לחלוטין את מתווה הרכישה של לידר והופך את החברה לבלתי אטרקטיבית בעיני המשקיעים שמבקשים לרכוש את השליטה. "זה מביא את כל הסיפור למבוי סתום. כנראה לא ניתן יהיה למכור את החברה, ובתנאים האלה שמציב לאומי אולי עדיף לפרק אותה", אמר אחד ממחזיקי האג"ח של החברה.

תגיות