אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתנות: 10 ספרים שמעוררים תיאבון צילום: עמית שעל

מתנות: 10 ספרים שמעוררים תיאבון

חלקם כוללים מתכונים, אחרים יוצאים מנקודת מבט גיאוגרפית - ושניים הם בכלל בצורת כרטיסיות. כלכליסט סוקר את ההוצאות החדשות המסקרנות ביותר

13.09.2009, 21:38 | גלי וולוצקי

לקראת ראש השנה מדווחות חנויות הספרים על עלייה של 100% בקניית ספרי קולינריה. לא מפתיע, שכן מדובר באחת המתנות הבטוחות ביותר - גם מי שלא ישתמש בה ייהנה מהתמונות. "כלכליסט" ממליץ על עשרת הספרים המוצלחים ביותר כמתנה לחג.

10 הספרים שמעוררים תיאבון, צילום: עמית שעל 10 הספרים שמעוררים תיאבון | צילום: עמית שעל 10 הספרים שמעוררים תיאבון, צילום: עמית שעל

הממוקד: לחם בבית, המדריך המלא לאפייה ביתית / אורי שפט

הבעלים של מאפיית לחמים ידוע כאחד מאנשי המקצוע המוכשרים בתחום. בספר הוא מביא מתכונים ברורים, טיפים מקצועיים ותובנות על אפיית לחם. העיצוב נקי ואלגנטי, עריכת המתכונים של גאולה רש, בעבר עורכת המגזין "גורמה", היא מקצועית מאוד, המתכונים ברורים מאוד, והצילומים של דניאל לילה עושים חשק להדליק תנור ולהתחיל באפייה. קהל היעד: מי שפוחד מאפיית לחם. מה מכינים: חלה, לחמי שאור, באגטים, בריושים, לחם בירה שחורה ועוד. פרטים: 69 שקל במאפיית לחמים, החשמונאים 99 תל אביב, או 76 שקל ברשתות ספייסס, דרך היין ולגעת באוכל ובתולעת ספרים, כיכר רבין 9 תל אביב. (הוצאת A Point Books, 111 עמ').

הפריזאי: Brasseries & Bistros in Paris

הספר מאגד תצלומים ומידע על 51 מסעדות ביסטרו ובראסרי בפריז, ויגרום לכל פרנקופיל להתייפח. התצלומים מרהיבים,

הטקסטים מפתים, וכל מסעדה תרמה מתכון. קהל היעד: פרנקופילים. מה מכינים: פילה ארנבת עם צתרה, כליות משולהבות

הנוסטלגי, כריכת הספר הנוסטלגי | כריכת הספר הנוסטלגי, כריכת הספר

בקוניאק, סול ממולא בתרד, סלמון צלוי ברוטב חמאה לבנה. פרטים: 280 שקל, באלשייך, נחלת בנימין 55 תל אביב. (הוצאת Tectum, 255 עמ').

 

הנוסטלגי: גולאש לגולש / עופר ורדי

מדובר בכרטיסיות הארוזות בקופסה, שעליה מפורט תוכן העניינים. על כל כרטיסייה מופיע מתכון, וורדי — עיתונאי מזון ויותר מכך הונגרי - הקדים לכל אחד מהם הגיגים, עובדות היסטוריות או סיפורים משפחתיים. בגב הכרטיסיות מופיעים תצלומים משפחתיים ישנים ותצלומי מנות מעוררי תיאבון של מיכל רביבו. את הכרטיסיות אפשר להצמיד למקרר בזמן העבודה, באמצעות מגנט מעוצב המצורף למארז. קהל היעד: חובבי המטבח ההונגרי ו/או המזרח־אירופי. מה מכינים: מרק דובדבנים, פפריקאש קרומפלי, כבד בשומן אווז, עוגת אסטרהאזי, חלב ציפורים. פרטים: 128 שקל, בחנויות הספרים. (הוצאת Lunchbox, 90 כרטיסיות).

השימושי: כרמלה ואני / דניאל זך

השף של מסעדת כרמלה בנחלה השתמש בחלוקה המקובלת, לפי חומרי גלם ושלבים בארוחה, והצליח ליצור ספר נעים שמאפשר להכיר מקרוב חלק ממתכוני המסעדה - למשל, את סלט עשבי התיבול, הקשיו והלימון - או סתם להרכיב ארוחה צבעונית ומהנה. קהל היעד: מי שאוהב ספרי ארוחה מלאה. מה מכינים: סביצ'ה לוקוס ברימונים, פלחי קלמנטינה וכוסברה; מרק כרישה, תפוחי אדמה וחוביזה; צלעות עגל חלב עם בצלי שאלוט ביין אדום ומרווה ועוד. פרטים: 98 שקל, בחנויות הספרים. (הוצאת מודן, 196 עמ').

האמנותי: פלישת הקינוחים מהחלל החיצון / ינאי פרי ודור פלד

לא בדיוק ספר, אלא יצירת קומיקס של האמן ינאי פרי, שחבר לסו־שף במסעדת אונמי להפקת עשרה משטחים מגנטיים

המרגש, כריכת הספר המרגש | כריכת הספר המרגש, כריכת הספר

המתארים מתכונים של תשע מנות. פרוע, צבעוני ומקורי, והמתכונים קלים להכנה. קהל היעד: חובבי קומיקס ובשלנים מתחילים. מה מכינים: מוס שוקולד, קרם ברולה, קדרת פירות ממולאים, טראפלס, מלבי ועוד. פרטים: 50 שקל, בחנות קומיקס וירקות, קינג ג'ורג' 40 תל אביב, או להזמין בדוא"ל yanekpery@gmail.com.

המרגש: ירוחם, במדבר, דברים - על טעמים ואנשים

ספר שמביא את סיפוריהן ומתכוניהן של שש תושבות ירוחם, ויעלה דמעות בעיני כל מי שגדל עם סבתא בשלנית, ולא משנה מאיזה מוצא. גם מטיילים ייהנו מהספר, שמכיל מידע היסטורי מעניין על האזור, מסלולי טיול בו ואתרים מומלצים. קהל היעד: מי שמתגעגע לסבתא או לאמא, או סבתות בעצמן, שיעריכו את הפרגון לקולגות. מה מכינים: עריסה, מרק קוסקוס טוניסאי, סחינה (חמין מרוקאי), מופלטה ועוד. פרטים: 128 שקל, בחנויות הספרים. (מו"ל: קנטור מטרסו & יצחק, 143 עמ').

החברתי: לא על האוכל לבדו - מתכונים ומעשיות משולחן השבת של בית השנטי / בעריכת מיכל מוזס

הספר מאגד מתכונים של מיטב השפים בארץ שבישלו בבית השנטי, המשמש בית לנוער במצוקה. הספר מסקרן, צבעוני ושימושי, והבונוס הוא שכל ההכנסות ממכירתו נתרמות לבית השנטי. קהל היעד: מי שאוהב מתכוני שפים ויש לו גם מצפון. מה מכינים: סלטי פתיחה (אביב משה), סלט סלק חי (שאול אדרת), כבדי עוף עם ריבת בצל (ישראל אהרוני), פאייה עוף (ליאון אלקלעי), עוף ברוטב

קרמל, תפוחים וקינמון (שגב משה), בצלים ממולאים (ארז קומורובסקי). פרטים: 92 שקל, בחנויות הספרים. (הוצאת בית השנטי, 143 עמ').

המחודש: מסע קולינרי - מדריך מפה לטיולי אוכל / חיליק גורפינקל

מפת הקולינריה הישראלית השתנתה לא מעט מאז יצא הנוסח הראשון של מדריך מפה לטיולי אוכל, בעריכת חני פרבר ז"ל ועופרה ריזנפלד, אי שם ב־1998, ונהפך לרב־מכר שיצא בכמה מהדורות מחודשות. חיליק גורפינקל, בעבר שף של מסעדת יועזר בר יין ועיתונאי אוכל, שרטט מחדש את המפה הקולינרית בסגנון אישי, שנון ומקיף, ומציג זה לצד זה מאפיית פיתות מצוינת בנצרת, מסעדות שף יקרות וכל מה שביניהן. קהל היעד: מיטיבי לסת. מה מכינים: כלום, אבל יודעים לאן כדאי לנסוע כשרוצים לאכול - מסושי ועד מופלטה. פרטים: 129 שקל, בחנויות הספרים. (הוצאת מפה, 248 עמ').

הצמחוני: המטבח הצמחוני של על השולחן / אורלי פלאי ברונשטיין וניר דודק

הספר החדש של הוצאת הספרים על השולחן מושקע כקודמיו, והפעם מוקדש לצמחונים, שסובלים מהתעלמות כמעט מתמדת על מדפי הספרים. הספר מביא מתכונים בשלל סגנונות, ויספק תשובה לכל צמחוני שמאס בפסטה עם פטריות. קהל היעד: צמחונים או מי שמאכיל אותם. מה מכינים: סלט תרד עם עדשים כתומות ובטטה; מרק שום ושמנת עם קרעי לחם קלויים;

המקצועי, כריכת הספר המקצועי | כריכת הספר המקצועי, כריכת הספר

בורגר שעועית שחורה; במיה בפירות מיובשים עם פיסטוקים ועוד. פרטים: 119 שקל, בחנויות הספרים, או באתר www.hashulchan.co.il. (הוצאת על השולחן, 276 עמ').

המקצועי:On Food and Cooking - The Science and Lore of the Kitchen - Harold McGee

זהו המדריך המקיף ביותר לתחום המזון, שמסביר על התהליכים הכימיים והפיזיקליים שמזון עובר בזמן חימום, יישון, כבישה, בישול וקלקול. הוא דן גם בתהליכים שהמזון עובר בגוף האדם ובדרך שבה הגוף מזהה טעמים, סוקר את ההיסטוריה של חומרי גלם ושל מוצרי מזון, ועוד ועוד. המהדורה הראשונה יצאה לפני 20 שנה, וכעת נכתב הספר מחדש והורחב מאוד. קהל היעד: מי שרוצים להעמיק את הידע בתחום ומקצוענים. פרטים: 219 שקל, ברשת צומת ספרים. (הוצאת Scribner, 884 עמ').

תגיות