אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התקדמות בתכנית למיגון מבנים מפני רעידות אדמה צילום: shutterstock

התקדמות בתכנית למיגון מבנים מפני רעידות אדמה

ל"כלכליסט" נודע כי מחר ידונו בוועדה הארצית לתכנון ובניה בהערות ובהסתייגויות שהוגשו לתמ"א 38. מדובר למעשה בשלבים האחרונים טרם השקת תכנית משודרגת, שכוללת בין השאר אפשרות להרוס מבנה ולהקים תחתיו אחד חדש

14.09.2009, 20:23 | ליאור גוטמן

התכנית הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה מקבלת תמיכה רגולטורית מחודשת: ל"כלכליסט" נודע כי מחר (ג') ידונו בוועדה הארצית לתכנון ובניה ההערות והסתייגויות שהגישו גורמים בענף, לרבות רשויות מקומיות ועיריות.

לדברי בכיר המעורב בפרטים, מדובר באחד השלבים האחרונים טרם השקתה של תכנית משודרגת, שכוללת בין השאר אפשרות להרוס מבנה ולהקים תחתיו אחד חדש.

התכנית לחיזוק מבנים, שידועה גם בשם תמ"א 38 (תכנית מתאר ארצית), נועדה לקדם חיזוק בניינים שהוקמו לפני 1980 מפני רעידות אדמה. ברוב המקרים החיזוק נעשה באמצעות עיבוי עמודי המבנה או הוספת תמיכה חיצונית. עד היום לא נרשמה הענות גדולה, ומספר הפרויקטים שקודמו ברמה הארצית נאמד בכמה עשרות.

מבדיקת "כלכליסט" עולה שעיריות רבות הגישו הסתייגויות והערות לתכנית המתאר המקורית, בניהן עיריית תל אביב, עיריית הרצלייה ועיריית חיפה. בין ההערות שהוגשו ניתן לציין בקשה לפשט את הקריטריונים בגינם יכולים דיירי בית משותף לבצע שינוי בבניינים, לאפשר עיבוי מבנה גם אם בוצעו שינויים בבנין מאז 1980, לאשר תוספת בניה שלא עולה על שטח של 25% משטח המבנה המקורי ולחייב בתקנות את קיומן של אזורי חנייה תחת המבנה המשופץ.

"לא ציפינו שתהיה הענות גדולה לנושא. העיבוי מוגבל לאזורים מסוימים בארץ, בעיקר בפריפריה. כדאי לזכור שבלי תמיכה כספית הסיכוי לעודד את התכנית נמוך", מסביר האדריכל שמאי אסיף, ראש מינהל התכנון במשרד הפנים.

לדבריו, שינוי משמעותי שבוצע הוא האפשרות להוסיף קומות מעל דירה מפולשת (מחולקת או שייכת למספר בעלים) או דירה שבוצעה בה תוספת בנייה. התכנית החדשה לעומת זאת, תבטל את האיסור, מהלך שיתרום להרחבת מעגל הדירות שמתאימות לעבור עיבוי מבנה.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
תגובה ל- 3 ותגובה למס' 9
שניכם טועים !!!! מספר 3 - הגברת יכולה להביע התנגדותה, התנגדותה תידון בוועדה מטען העירייה ואולי גם אצל המפקח על בתים משותפים ואין סיכוי שתתקבל. מספר 9 - 66% איננו תופס !!! למרות שרוב היזמים נותנים אור ירוק להתקדם בפרוייקט הקבלן יצטרך בשלבים המקדמים של הפרוייקט לגשת עם אותם סרבנים (ה- 34% הנותרים) לדיון אצל המפקח לבתים משותפים והוא יפרק אותם. מניסיון הפירוק יגרום עיכוב לדיירים שכן מעוניינים בפרוייקט מחד ואידך יגרום הוצאות מיותרות לבעלי הנכסים הסרבנים. במידה ומישהו מעוניין בהתיעצות נוספת מחברה שמבינה וקידמה מס' פרוייקטים במרכז הארץ אשמח באם תפנו למייל שלי ותשאירו מייל וטלפון להתקשרות.
מירה  |  18.10.09
9.
תגובה ל-3, מבעל חברת השבחה לתמ"א 38
אם אתה לא מבין בתמ"א 38 עדיף שלא תרשום כלום כי על פי תשובתך בברור רואים שלא דיירת אחת לא יכולה למנוע מהלך תמ"א כל עוד יש יותר מ-66% אפשר להתקדם. אבל צריך את אישור ועדת ההנדסה ובינוי העירונית,כאשר בלי התנגדות מוצדקת לפרוייקט ינפנפו אותך ויאשרו את הפרוייקט,זה גם לטובת הדיירים וחשוב מכל לעירייה(עיבוי=יותר ארנונה) . למי שיש שאלות לגבי תמ"א (התנגדויות או רצונות להשבחה בביתכם)מוזמן לשלוח מייל ולקבל תשובה מורחבת במייל או בטלפון ממי שמבין ועושה ועשה פרוייקטים של תמ"א בארץ.חבל לקבל אינפורמציה לא נכונה ממי שלא מבין
רועי , רמת השרון  |  05.10.09
8.
תמא בכלל לא פיטרון צריך פינוי בינוי
תיקונים בתמא זה נחמד אך נישארים עם דירות ישנות מה גם שבהרחבת הדירה יש להשקיע עשרות אלפי שקלים לשיפותץ מחדש של בדירה לפעמים הזזת אמבטיה או מטבח אז בכלל יכול להגיע ל 100 אלף ולמי יש? אולי ישקלו פיני בינוי והשקעה מהדיירים ולמי שלא יכול היורשים ישלמו בזמן המכירה קצת קריאטיביוצ לא יזיק
בני , ת"א  |  16.09.09
לכל התגובות