אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שביתת השלטון המקומי: הח"כים דרשו מידע ו־400 מיליון ש' לא עברו לרשויות צילום: אלכס קולומויסקי

שביתת השלטון המקומי: הח"כים דרשו מידע ו־400 מיליון ש' לא עברו לרשויות

חברי ועדת הכספים דרשו לקבל את הקריטריונים לחלוקת מענקי האיזון לרשויות המקומיות כתנאי להעברת התקציב. נציגי הממשלה לא הציגו את המידע והכסף לא הועבר. מחר יתקיים דיון נוסף בו צפויים נציגי משרד הפנים להציג את הקריטריונים

15.09.2009, 08:26 | מיקי פלד

הסיבה לכך שכספי מענק האיזון לא הועברו לרשויות המקומיות, מה שגרם ליומיים של השבתות ועומסי תנועה, היתה דרישה של חברי ועדת הכספים של הכנסת לקבל מנציגי האוצר את הקריטריונים שלפיהם יחולקו הכספים. הסכום שנדרש עומד על 400 מיליון שקל. 2 מיליארד שקל כבר הועברו לרשויות המקומיות, שחתמו ביולי עם משרד האוצר על הסכם להעברת 2.4 מיליארד שקל כמענקי איזון לתקציביהן. עם זאת, גם במשרד הפנים מודים שמדובר רק בתחילתו של מאבק הרשויות המקומיות, עקב הקיצוץ המתמשך בשנים האחרונות במענקי האיזון שמקבלות הרשויות החלשות.

בישיבת הוועדה בשבוע שעבר דרשו חברי הכנסת מנציגי האוצר, שהגיעו כדי לאשר את העברת הכספים, שיינתנו להם הקריטריונים לחלוקת הכספים. נציגי האוצר טענו מנגד שהם אינם מקבלים אותם ממשרד הפנים. מחר שוב תדון בנושא ועדת הכספים, בראשות ח"כ משה גפני, ומשרד הפנים אמור להציג בישיבה זו את הקריטריונים.

נושא נוסף, שנמצא במחלוקת בין הרשויות המקומיות למדינה, הוא המקור שממנו יגיעו הכספים הללו. ב־2008 העביר האוצר את התוספת למענקי האיזון - בסכום של 300 מיליון שקל - כפיצוי על הקיצוץ שנעשה בשנים קודמות. לאחר שהוסכם על תוספת לתקציב המענקים ב־2009, הכניס האוצר את סכום הפיצוי כחלק מ־2.4 מיליארד השקל שעליהם סוכם. עם זאת, במרכז השלטון המקומי, בראשות שלמה בוחבוט, טוענים שאין קשר בין הדברים וכי על הרשויות לקבל את שני הסכומים - כלומר סך כולל של 2.7 מיליארד שקל.

רני פינצי, מנהל מינהל השלטון המקומי במשרד הפנים, אמר ל"כלכליסט" כי הבעיה של הרשויות היא עקרונית ולא תלויה במועד העברת הכספים הנוכחית. לדבריו, הקיצוץ המתמשך בתקציבי הרשויות המקומיות הוא זה שמעיק על השלטון המקומי. שביתת הרשויות ביומיים האחרונים גרמה שיבושים קשים בעבודתם. רוב הרשויות הגדולות אמנם לא השתתפו בהשבתה, או השתתפו בצורה חלקית בלבד, אולם שאר תושבי הרשויות הנותרות לא קיבלו שירותי תברואה, חינוך, רווחה ושירותים נוספים. במרכז השלטון המקומי ובמרכז המועצות האזוריות מאיימים שאם לא יימצא פתרון למצוקה התקציבית שבה הם הם נתונים, הם ייאלצו בתוך חודש להפסיק מתן שירותים לתושבים, ואף לפטר עובדים.

תגיות