אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 דרכים לנצח את ארוחת החג

10 דרכים לנצח את ארוחת החג

החגים הם גם מקור ללחצים ומועקות. "כלכליסט" מציג את הדרכים להפוך את האירוע לקל, פשוט ובעיקר זורם

15.09.2009, 10:33 | תמר וילרפורט וגלי וולוצקי

1. המטרה: להחליף אווירה הדרך: לצאת מהבית

אחת הדרכים להשתחרר מהמועקה הנגרמת לאלו שצריכים להתכנס סביב השולחן המשפחתי היא להוציא את החג אל מחוץ לקירות הבית. יערני קק"ל ממליצים על יער ביריה, החולש על הגבעות מכיוון צפת לעבר ראש פינה וחצור הגלילית. ביער ספסלים ושולחנות וגם עמדות מים, אבל תאורה אין, ולכן מומלץ להגיע עם גנרטור נייד, שאפשר לשכור ל־24 שעות. עבור תאורה ומערכת שמע יספיק גנרטור של 2,200 ואט (250 שקל). גנרטור גדול יותר, המספק 5,000–7,000 ואט, יתאים לצורכי קירור או חימום של מזון (450 שקל ליום). פרטים: גרין גנרטור, טל': 03-6292988, 04-9541199.

יער ביריה, צילום: יפה רזיאל יער ביריה | צילום: יפה רזיאל יער ביריה, צילום: יפה רזיאל

2+3+4. המטרה: לבשל כמה שפחות הדרך: להזמין אוכל

אפשר כמובן להזמין את כל הארוחה, אבל זה לא יעמוד במבחן רגשות האשמה הפולניים הגנרי שעובד אצל כל העדות, כך שאפשר להזמין רק חלק מהארוחה.

מנות ראשונות. רשת המעדניות הירושלמית הכשרה גוטה גוטה מציעה מגוון של מאזטים ברוח החג, כמו סלט מנגולד ואגוזים ולביבות כרשה ובצל ירוק. מחירים: 12–16 שקל לקופסה של 300 גרם. האייל 16, ל"ה 36, ירושלים; טל': 02-6781666.

גפילטע פיש של מסעדת שקד גפילטע פיש של מסעדת שקד גפילטע פיש של מסעדת שקד

מי שחושק באופציה האשכנזית, יבוא על סיפוקו עם הפתיחים של מסעדת השקד התל־אביבית, שמציעה קולקציה ליטאית מלאה לארוחת החג. בין הראשונות: גפילטע פיש, דג כבוש, דג מלוח: 16 שקל. החשמונאים 90 תל אביב; טל': 03-5610546.

עיקריות. מי שמעונין בארוחת חג מרוקאית, ימצא את מבוקשו במסעדת אורו שבמושב גליא. בין המנות: טאג'ין קזבלנקה, טאג'ין עוף וקנרס, מפרום, עגל חלב בארטישוק ירושלמי, ממולאים ועוד במחירים שבין 36 ל־199 שקל לק"ג. משלוחים בטווח שבין תל אביב לאשדוד; טל': 08-9316617.

טאג טאג'ין קזבלנקה טאג

אפשר להזמין גם אצל שף שעוסק בבישול ארוחות חג. השפית המכונה סיוון שף בנתה תפריט רחב, ואפשר להזמין את כל המנות גם בוורסיה כשרה או אורגנית. בין העיקריות: רוסטביף סינטה בחרדל מגורגר עם יין פורט רוזמרין ושום, סקלופיני עגל בחמאת מרווה ולימון (208 שקל לארבע מנות). משלוחים לכל רחבי הארץ; טל': 09-7963907.

פטיפורים של האחיות שאולוב פטיפורים של האחיות שאולוב פטיפורים של האחיות שאולוב

קינוחים. הפטיפורים הזעירים של האחיות שאולוב הם שילוב של טעם ומראה אסתטי. בקולקציה פטיפורים כמו בומב פסיפלורה או בומב שוקולד, טארטלט של ברולה קפה חזק עם שוקולד מריר ועוד. 400–450 שקל למיקס; טל': 054-7986444.

רבות מהגלידריות הוסיפו טעמים מיוחדים לראש השנה, שיתאימו מאוד לקינוח ארוחת החג. לדוגמה בגלידה מוסלין, גלידה צרפתית בשוק מחנה יהודה בירושלים, יש גלידת דבש וסורבה רימונים וגלידת מאסאלה שמזכירה את תיבול עוגת הדבש. 69 שקל לק"ג, 39 שקל לחצי ק"ג. משלוחים לכל רחבי ירושלים והשכונות הקרובות לה; טל': 02-5003601.

5. המטרה: לקשט את שולחן החג הדרך: להפעיל את הדמיון

קערה של Alessi קערה של Alessi קערה של Alessi

ההמלצה הכי טובה היא להיעזר בפירות: תמרים, תפוחים ורימונים יעשו את העבודה. למי שאינו מסתפק בעיטורים מן הטבע, הנה כמה הצעות בטווחי מחירים שונים: בטולמנ'ס תוכלו למצוא קערה דקורטיבית לתפוחים מתוצרת חברת Alessi בהשראת כנפי הפרפר, במחיר 856 שקל. אם בא לכם להשקיע משכורת

חודשית בקישוט השולחן תוכלו לעשות זאת בעזרת אחד האגרטלים המעוצבים של Daum, הנמכרים ברשת רנבי הום קוטור ב־15 אלף שקל ומעלה.

6+7 . המטרה: לעבוד פחות הדרך: כלים חד־פעמיים או כלים להשכרה

כלים חד פעמיים של פעמית סטור, צילוום: עמית שעל כלים חד פעמיים של פעמית סטור | צילוום: עמית שעל כלים חד פעמיים של פעמית סטור, צילוום: עמית שעל

ענף הכלים החד־פעמיים עבר מטמורפוזה, ואפשר למצוא כלים חד־פעמיים שייראו על שולחן החג לא פחות טוב מאלה העשויים פורצלן. שוחרי איכות הסביבה יוכלו לרכוש את האופציה העשויה סוכר ומתפרקת בטבע, או את אלה העשויים נייר. מחירים: סכו"ם: 9.90 שקל, צלחות: 19.90–31.90 שקל. פעמית סטור, טל': 1-700-502401. מי שנרתע מחד־פעמי יכול לשכור כלים במגוון גדלים ועיצובים. בתום הארוחה מסדרים אותם בקופסאות פלסטיק גדולות ולא מדיחים. בשלב זה מעט מאוחר להזמין, אבל עדיין אפשר למצוא כלים להשכרה בכמה מקומות. פרטים: מ־5 שקלים לצלחת ועד 35 שקל לכלי הגשה גדול. 1.5 שקלים לפריט סכו"ם. בגולן דיזיין, מושב שדי חמד, 09-7680015. 

8. המטרה: להזמין הרבה אורחים הדרך: לשכור ריהוט

 

בבית שאינו מורגל באירוחים המוניים יש בדרך כלל שולחן אוכל שייפתח עד 2 או 3 מטרים. לשם אירוח נרחב יותר קיימות חברות המשכירות כיסאות, שולחנות, פופים ועוד. המחירים כעת גבוהים במעט מהרגיל, ואיסוף הרהיטים הוא עצמי. מחירים: כיסאות מ־8 שקלים, שולחנות מ־50 שקל לפלטה בגודל2X1 מטרים. א. אור, האילנות 52 כפר סירקין, טל': 03-9327670.

ריהוט להשכרה של א.אור ריהוט להשכרה של א.אור ריהוט להשכרה של א.אור

9+10. המטרה: שגם לילדים יהיה כיף הדרך: להיות יצירתיים

זר מתוק זר מתוק זר מתוק

אחרי שהילדים סיימו לאכול, אפשר לשחרר אותם לטובת הכנת המנה האחרונה - ערכה של זר מתוק המשפדת סוכריות גומי בעציץ. 75 שקל, לא כולל משלוח; טל': 03-6440375.

אחרי האוכל מומלץ לפנות חדר בבית לטובת הילדים ולהכין שם קונסולת משחקים, די.וי.די, והכי כיף - דיסק של קריוקי (29.90 שקל ברשת צליל), שיסב להם אושר רב. מי שמארח הרבה ילדים יכול לשכור מסך ומקרן כדי להעצים את החוויה. השכרה ל־24 שעות של מסך בגודל 2X2 מטרים, מקרן, מכשיר די.וי.די ומערכת הגברה: 290–350 שקל. מסך בגודל 3X4 מטרים ומקרן חזק, די.וי.די, מערכת הגברה וטכנאי שבא להתקין: 900 שקל. פוקוס טכנולוגיות המחשה, טל': 050-6566265.

תגיות