אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: GMF ובעלי איגרות החוב שלה בדרך לחתימה על הסכם פשרה צילום: יובל חן

בלעדי: GMF ובעלי איגרות החוב שלה בדרך לחתימה על הסכם פשרה

המוסדיים חלוקים ביניהם אם לקבל את ההסדר באסיפה שתתקיים מחרתיים או להמשיך ולעקוב אחרי יכולת גביית החובות של החברה במשך חצי שנה

15.09.2009, 12:07 | גולן חזני

המגשר בין בעלי איגרות החוב של חברת ג'י.אם.אף (GMF) לבין החברה, עו"ד אלכס הרטמן, העביר הצעת פשרה לצדדים והיא נידונה ביניהם בימים האחרונים. דבר קיומה של ההצעה הובא לידיעתם של בעלי האג"ח במסגרת האסיפה שקיימו שלשום, אולם פרטיה של ההצעה לא נמסרו להם.

ל"כלכליסט" נודע כי הצעת המגשר מדברת על מתן ערבות של 25 מיליון שקל לתשלום האג"ח מצד בעלי המניות של החברה, קרן RP (63%) וחברת החיתום פועלים אי.בי.אי (35.8%). היקף החוב של ג'י.אם.אף לבעלי האג"ח עומד על 53 מיליון שקל, ומדובר בגידול של 4 מיליון שקל להצעת הערבות הראשונה של החברה למשקיעים. ג'י.אם.אף היתה אמורה להחזיר למחזיקי האג"ח בסוף יוני האחרון תשלומי קרן בהיקף של 26 מיליון שקל וסכום דומה בסוף השנה.

על פי הצעת הפשרה, תקבל החברה דחייה של פירעון החוב עד 2011 בשני תשלומים. חלק הארי מהערבות שיעניקו בעלי השליטה בחברה ישמש לתשלום הראשון של החוב, ואילו חלק קטן יותר מהערבות ישמש לתשלום השני.

ההצעה גם קובעת כי בעלי האג"ח ימנו משקיף לדירקטוריון החברה - את עו"ד אופיר נאור - שמייצג אותם במו"מ מול החברה כיום. סעיף נוסף בהצעה קובע כי בעלי האג"ח יקבלו פיצוי של 15%–20% ממניות החברה כשבנושא זה חלוקות הדעות, ובעלי האג"ח מעוניינים לקבל 20%. על פי ההערכות, המוסדיים חלוקים ביניהם אם לקבל את ההסדר או לעקוב אחרי יכולת גביית החובות של החברה במשך חצי שנה, ורק אם תיכשל החברה בגביית החובות, יאשרו את ההסכם. הצבעה על ההסכם תתקיים מחרתיים באסיפת בעלי אג"ח נוספת שנקבעה. נאור המייצג את בעלי החוב, אמר ל"כלכליסט" כי אינו מעוניין להגיב על דבר ההצעה.

ג'י.אם.אף, שעוסקת במתן אשראי, גייסה 90 מיליון שקל בינואר 2007. בפברואר 2009 התברר כי 30% מתיק ההלוואות של החברה נמצא בסכנה על רקע עיכובים בפירעון הלואות מצד לווים שלה. באסיפת בעלי האג"ח, שנערכה בתחילת אפריל, הודיע ג'רי מנדל כי יתכן שהחברה לא תוכל לעמוד בפירעון האג"ח: "אם לא נשלם לכם ב־25 ביוני, תרימו אלינו טלפון ב־26 ביוני", אמר, ועורר את חמת זעמם של בעלי החוב.

תגיות