אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האו"ם: 1.5 מיליארד דולר דרושים להציל את משק המים של עזה מקטסטרופה צילום: אי פי אי

האו"ם: 1.5 מיליארד דולר דרושים להציל את משק המים של עזה מקטסטרופה

דו"ח של הארגון מזהיר כי שימוש יתר במי התהום ברצועה יצר משבר באספקת המים; על פי הארגון עלול הנזק להימשך "מאות שנים"

15.09.2009, 23:46 | דורון פסקין
דו"ח חדש של סוכנות האו"ם לאיכות הסביבה (UNEP) מזהיר כי אם לא יינקטו הפעולות הדרושות, צפוי משק המים ברצועת עזה להגיע למצב של אסון. לפי הדו"ח שנים של שימוש יתר יצרו משבר קשה בתחום אספקת מי התהום. מומחי האו"ם סבורים כי על האקוויפר לקבל "מנוחה" של כמה שנים כדי לנסות ולשקמו ובמקביל להגדיל את המאמצים לאתר מקורות מים חלופיים.

לפי סוכנות האו"ם, יש לתאם את מאמצי שימור האקוויפר ביחד עם מצרים וישראל. "אם הנושא לא יטופל כעת, הנזק עלול להימשך מאות שנים", הזהיר הדו"ח. איכות המים ברצועה ירודה וכמויות גדולות של מלח אותרו בו בשל השימוש הלא מושכל, וכן בשל הזיהום כתוצאה ממי הביוב.

בדו"ח מוערך כי תידרש השקעה של 1.5 מיליארד דולר במשק המים של הרצועה כדי לנסות ולשקם את האקוויפר, וכן לבנות תחנות התפלה כדי להוריד מהאקוויפר את הלחץ.

הדו"ח התייחס גם לנזקי מבצע עופרת יצוקה וטען כי ברצועה נותרו 600 אלף טון של פסולת כתוצאה מהרס מבנים. העלות המוערכת לפינוי פסולת זו נאמדת בכ-7 מיליון דולר, כשחלק מהחומרים נחשבים מסוכנים (אזבסט). הדו"ח מעריך כי עלויות פינוי הנזקים הסביבתיים שנגרמו למגזר החקלאות ברצועה מוערך בכ-11 מיליון דולר.

דורון פסקין הוא מנהל מחלקת המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות