אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: צניחה של 23% בדמי השכירות של חנויות יוקרה צילום: shutterstock

סקר: צניחה של 23% בדמי השכירות של חנויות יוקרה

הירידה החדה ביותר בדמי השכירות, בשיעור של 63.5%, נרשמה במומבאי. השדרה החמישית שומרת על מעמדה כרחוב הקניות שבו דמי השכירות הם הגבוהים בעולם. העליות המרשימות ביותר נרשמו בסאו פאולו, על רקע הטבות מס שעודדו את הצריכה

23.09.2009, 11:50 | אולגה ויניאר

המשבר הכלכלי הגלובלי נתן את אותותיו ברווחתם של יותר ממחצית רחובות היוקרה בעולם. מסקר שערכה חברת ייעוץ הנדל"ן קושמן אנד ווייקפילד (Cushman & Wakefield) עולה כי ב־54% מ־274 הרחובות שנבדקו נאלצו בעלי הנכסים להוריד את מחירי השכירות. בעלי החנויות עצמם מדווחים על הירידה החדה ביותר במחזור המכירות זה 24 שנה, שהכניסה אותם לקשיים לא מבוטלים. רק ב־18% מעורקי המסחר המרכזיים בעולם נרשמה עלייה בדמי השכירות.

השדרה החמישית בניו יורק שומרת על מעמדה כרחוב היקר בעולם, אם כי דמי השכירות שם ירדו בשנה החולפת ב־8.1% לעומת אשתקד. המרינה של הונג קונג ושדרות שאנז אליזה בפריז גם שמרו על המקומות השני והשלישי בדירוג בהתאמה, כמו לפני שנה. שדרת הקניות המרכזית של מילאנו, בירת האופנה האיטלקית - ויה מונטנאפולאונה - שמרה על מקומה הרביעי בדירוג עם שינוי קל של 1.5% בדמי השכירות. את החמישייה הפותחת חותם גינזה, רובע הקניות היוקרתי של טוקיו, אשר אומנם שמר על רמת מחירי שכירות זהה לשנה הקודמת, אך טיפס מהמקום השביעי.

רחוב היוקרה גרפטון שבדבלין, אירלנד, היה שיאן ההוזלות עם מחירי שכירות שצנחו ב־22.5%. עובדה זו עדיין אפשרה לו להישאר בעשירייה הפותחת, אלא שהוא ירד מהמקום החמישי, לשמיני.

השאנז אליזה בפריז, צילום: בלומברג השאנז אליזה בפריז | צילום: בלומברג השאנז אליזה בפריז, צילום: בלומברג

עליות המחירים המרשימות ביותר בדמי השכירות נרשמו בשני הרחובות היוקרתיים של סאו פאולו, ברזיל. באלמדה לורנה התייקרו החנויות ב־111% ואילו באיגואטמי, ב־79.6%. באסיה, שיאנית ההתייקרויות היא הו צ'י מין שבוייטנאם עם זינוק של 50% ואילו באירופה מחזיק בתואר זה רחוב סנט־קתרין שבבורדו, עם עלייה של 17.6% בדמי השכירות.

הירידה החדה ביותר בדמי השכירות נרשמה במומבאי, הודו, שבה נשחקו המחירים ב־63.5%. שדרת קונרדו פסיונה בריו דה ז'נרו היתה לרחוב שידע את הירידה החדה ביותר ביבשת אמריקה (53.4%), ואילו באירופה השיא שייך לרחוב ביקטורי שבבוקרשט (48.1%).

היצע מוגבל של שטחי מסחר

ג'ון סטרצ'ן העומד בראש החטיבה הקמעונאית של Cushman & Wakefield מציין כי 12 החודשים החולפים היו אחת התקופות הקשות ביותר לבעלי החנויות, מאחר שהם נפגעו מהירידה החדה בצריכה הפרטית. עם זאת, הוא מלא אופטימיות ומעריך כי נקודת השפל נותרה מאחור וכי עם התאוששות הכלכלה ישובו הקונים לרחובות היוקרה.

לפי ג'ין ספיגלמן, סמנכ"ל Cushman & Wakefield בניו יורק, השדרה החמישית ממשיכה לשמור על התואר של רחוב היוקרה המוביל בעולם, ולמרות המשבר שפגע בארה"ב היא עדיין מציעה את ההזדמנות הטובה ביותר למותגים מובילים להגיע אל קהל היעד הרחב ביותר. "היצע מוגבל של שטחי מסחר להשכרה ושמירה על רמת הביקוש גבוהה לנכסים באזור בלמו ירידות חדות בדמי השכירות בשדרה", מסביר ספיגלמן. הייחודיות של הרחוב בעולם הקמעונאי סייעה לה להתמודד טוב יותר עם המשבר הגלובלי לעומת שאר אזורי המסחר בניו יורק בכלל, ובאזור מנהטן בפרט, הוא מוסיף.

השדרה החמישית שומרת על מעמדה כרחוב הקניות שבו דמי השכירות הם הגבוהים בעולם, צילום: בלומברג השדרה החמישית שומרת על מעמדה כרחוב הקניות שבו דמי השכירות הם הגבוהים בעולם | צילום: בלומברג השדרה החמישית שומרת על מעמדה כרחוב הקניות שבו דמי השכירות הם הגבוהים בעולם, צילום: בלומברג

אינגה שוורץ, המייצגת את החברה בגרמניה, מציינת כי מדינה זו היתה לאחד השווקים הקמעונאיים היציבים באירופה, למרות המשבר הכלכלי שהיכה בה. היא מציינת שהגמישות של בעלי הנכסים היא שאפשרה לצלוח את התקופה הקשה, ושכבר באביב האחרון חש המגזר בהתאוששות. לדבריה, עשירי מינכן שמרו על רמת הצריכה שלהם, עובדה שתמכה בבעלי חנויות המותגים בעיר. רשתות רבות החליטו לנצל את המשבר כדי להתרחב בעיר, צעד אשר דחף את המחירים כלפי מעלה.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: (4 תמונות)

ואילו בכירי Cushman & Wakefield בדרום אמריקה מציינים שלמרות המשבר, בברזיל נמשכה ההתרחבות במכירות קמעונאיות, אשר עלו ב־4.4% בשנה החולפת, כמו גם בצריכת מותגי יוקרה.

 

בלונדון אופטימיים

הורדת נטל המס אפשרה לתמרץ את הצריכה הפרטית ובעלי החנויות ידעו לנצל זאת. לדברי מוראלי מילנה, הנציגה בדרום אמריקה, המקומיים המשיכו לצבור עושר ולהביע עניין הולך וגובר במותגים בעלי שם עולמי. למרות המשבר הכלכלי, כמעט לא נסגרו חנויות בסאו פאולו, ואילו חדשות נפתחו בשפע.

גם בלונדון שומרים על אופטימיות. אף שבירת בריטניה היתה אחת הנפגעות הקשות במשבר, התיירים שהמשיכו לפקוד אותה סייעו למגזר הקמעונאי להתמודד עם המצוקה. בעלי חנויות דיווחו כי היחלשות הליש"ט לעומת הדולר הפכה אותם לאטרקטיביים במיוחד בעיני הזרים. ואילו מוסקבה, שבאופן מסורתי נחשבה אחת הערים היקרות בעולם, נדחקה לא רק מהשלשה הפותחת אלה גם מרשימת עשרת הערים היקרות. בירת רוסיה הידרדרה למקום ה־16 ודמי השכירות בטברסקיה, השדרה החמישית של מוסקבה, צנחו בכ־30%. ברוסיה דווקא מרוצים מכך ומעריכים כי רשתות בינלאומיות שנרתעו בעבר מלהיכנס לשוק ינצלו את המשבר כדי להראות נוכחות באזור.

תגיות