אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דרך היין: 6 מסעדות ביקבי ישראל

דרך היין: 6 מסעדות ביקבי ישראל

הבציר כבר בעיצומו, וגם עונת הטיולים. "כלכליסט" עוצר ביקבים המציעים לצד כוס של יין משובח גם ארוחה מושקעת - מכפר תבור ועד קיבוץ גת

23.09.2009, 11:21 | גלי וולוצקי

השילוב בין עונת הבציר לבין טיולי החגים מייצר הזדמנות מושלמת לבקר ביקבי הארץ, והיקבים - שעלו גם הם על הנוסחה - מציעים מסעדות מושקעות. אלה ממוקמות ביקב עצמו או במרכז המבקרים הסמוך לו, לטובת מי שלצד כוס היין חייב ארוחה טובה.

כפר תבור: יקב תבור

מסעדת בורדו, ששוכנת במתחם חוות היקב, אמנם אינה בבעלותו, אך מאפשרת למבקרים לסעוד ארוחה קלה יותר או פחות תוך צפייה בנוף המרהיב שאליו היא משקיפה. התפריט ים־תיכוני וסטנדרטי למדי, אך לאווירה הרוגעת אין מתחרים.

בתפריט: בטטה קלאב (37 שקל); פטריית הכפר (37 שקל); פילה עגל מיושן ברוטב פלפלת, חרדל או צ'ימיצ'ורי (98 שקל); קורדון בלו - גלילת חזה עוף במילוי בשר מעושן וגבינת פרמז'ן ברוטב חרדל (75 שקל); טנגו שרימפס קלמרי ברוטב שמנת ושום (90 שקל); פנה קוטה שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן (27 שקל). פרטים: פתוח לארוחות בוקר, צהריים וערב בכל ימי השבוע, למעט שני. טל': 04-6760444.

בורדו ביקב תבור, כפר תבור. ז בורדו ביקב תבור, כפר תבור. ז'אנר: מטבח ים-תיכוני | צילום: שמוליק אופין בורדו ביקב תבור, כפר תבור. ז

זכרון יעקב: יקבי כרמל, ביסטרו דה כרמל

 

המסעדה החדשה של יקבי כרמל, שנפתחה לפני כחודש כחלק ממרכז התרבות והיין במקום, צופה לחצר של היקב ומאפשרת לסועדים ליהנות מארוחה תוך צפייה בכרמים ובעונה אפילו בבציר.

 

המסעדה מחולקת לאזורים המעוצבים כחדרי אוכל אינטימיים, ובהם ריהוט מהודר ואלגנטי. התפריט מציע מנות חלביות כשרות, בסגנון ים־תיכוני עם אוריינטציה איטלקית וצרפתית. לליווי הארוחה יכולים הסועדים ליהנות גם מהצעות מוזלות במיוחד על יינות היקב.

 

בתפריט: שישיית טאפאס קרים (25 שקל); קבב דגים ברוטב עשבי תיבול לימוני (38 שקל); פוקצ'ה נאפולי עם חצילים, ממרח עגבניות מיובשות וגבינת קשקבל (36 שקל); רביולי גבינות (48 שקל); לזניה חצילים (46 שקל); ברבוניות וצ'יפס (48 שקל); פירות בקרמל ויין (28 שקל). פרטים: דרך היין 2, טל': 04-6290977.

 
ביסטרו דה כרמל, יקבי כרמל, זכרון יעקב. ז ביסטרו דה כרמל, יקבי כרמל, זכרון יעקב. ז'אנר: אוריינטציה איטלקית וצרפתית (כשר) | צילום: יקיס קדרון ביסטרו דה כרמל, יקבי כרמל, זכרון יעקב. ז

 

בנימינה: יקב תשבי

נוסף על בר־קפה שמפעילה משפחת תשבי במדרחוב של זכרון יעקב, מפעיל היקב גם מסעדה במרכז המבקרים. המסעדה, מסעדת תשבי שמה, מציעה תפריט חלבי כשר המתבסס על הטאבון הגדול שנבנה במטבח, המנפיק פיצות, לחמים מיוחדים, ג'בטות ומאפים איטלקיים אחרים.

בתפריט: מבחר ארוחות בוקר (42–45 שקל); פיצה ביאנקו עם מגוון תוספות (35 שקל); ברוסקטות עגבניות עם שום קונפי ובזיליקום (32 שקל); מאפה בירה וקממבר (32 שקל); פילה סלמון על מצע תבשיל חיטה עם סלק ירוק (72 שקל); ניוקי ברוטב בטטה (46 שקל); פאי תפוחים עם גלידת וניל (32 שקל). פרטים: פתוח מדי יום, למעט שבת. אזור התעשייה הצפוני של בנימינה, על כביש 652. טל':

04-6380434.

בנימינה: יקבי בנימינה

מסעדת היקב שוכנת בלב המושבה, במרכז המבקרים של היקב, במבנה עתיק ששימש בעבר כמפעל לייצור בשמים. כיום, אחרי השיפוץ, הוא מעוצב באופן חמים, ספון עץ ומרוהט בריהוט עתיק מקורי. המקום מחולק לשניים - למסעדה בשרית ולמסעדה חלבית, שתיהן כשרות.

בתפריט: גלילות חצילים בפטה כבדי עוף (25 שקל); פילה דג סלמון, מושט או מוסר במעטפת וברוטב יין לבן (32 שקל); אסקלופ עוף עם כבדי עוף ברוטב קרם דה קסיס (45 שקל); סטייק אנטרקוט מיושן ברוטב קברנה מצומצם (63 שקל); שטרודל אגסים וצימוקים מוגש עם יין בנימינה רזרב גוורצטרמינר (25 שקל). פרטים: פתוח מדי יום, למעט שבת. הנשיא פינת רחוב היקב, טל': 04-6288424, 04-6288042.

יקבי בנימינה. ז יקבי בנימינה. ז'אנר: בשרית וחלבית (כשר) יקבי בנימינה. ז

גבעת ישעיהו: יקב הנס שטרנבך

המסעדה של היקב הוותיק פועלת בסופי שבוע ומגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב. בשאר ימות השבוע היא פתוחה בתיאום מראש לקבוצות של עשרה סועדים לפחות. התפריט מבוסס ברובו על תוצרת הגינה האורגנית של היקב, ומציע אוכל באוריינטציה פלסטינית, עם מנות שלדברי בעלי היקב "מחויבות לבישול ביין, ולכן נוטות להשפעות של אזורים של ייצור יין בים התיכון", כלומר, נגיעות איטלקיות וצרפתיות. אורחי המסעדה וחנות היקב מוזמנים לסיור ביקב (בתיאום מראש) ללא תוספת תשלום.

בתפריט: קדירת בקר עדולמית - צלי בקר וירקות שורש ביין אדום (75 שקל, כולל תוספות); תרנגול ביין אדום (69 שקל); ירך טלה בתנור, בשום, לימון, חרדל וריחן (98 שקל); סינייה של עגבניות, טחינה או יין אדום (63 שקל); ברזאולה בכבישה ביתית ביין אדום (39 שקל); פלטת בשרים כבושים (50 שקל). פרטים: גבעת ישעיהו 83, טל': 02-9990162.

הנס שטרנבך, גבעת ישעיהו. ז הנס שטרנבך, גבעת ישעיהו. ז'אנר: בישול ביין | צילום: גיא אסיאג הנס שטרנבך, גבעת ישעיהו. ז

 

קיבוץ גת: יקב לה טרה פרומסה

בתוך יקב הבוטיק לה טרה פרומסה, בקיבוץ גת, שוכנת מסעדה מיוחדת במינה שמשלבת בין המטבח הקוצ'יני למטבח האיטלקי. בעלי היקב, סנדרו ואירית פלגריני - הוא ממוצא איטלקי והיא ממוצא קוצ'יני - רוקחים תפריט שמציע מנות המשלבות השפעות משני המטבחים גם יחד. היקב, שהעתיק את משכנו לפני כחודשיים ממושב שחר, הורחב, וכך גם שעות הפעילות של המסעדה. היא פתוחה כבעבר בתיאום מראש לארוחות באמצע השבוע, אך עתה היא פתוחה גם בערבי שישי ובצהרי שבת לארוחות מתפריט משתנה.

בתפריט: ברזאולה מתוצרת הבית (35 שקל); טריו סלטים קוצ'יניים, למשל גזר עם ג'ינג'ר, כרוב עם גרגרי חרדל ועלי קארי וקארי תפוחי עץ (22 שקל); מרק קוצ'יני של פסיפלורה עם ג'ינג'ר (22 שקל); קדירת בקר קוצ'יני (איספטי) עם תבלינים קוצ'יניים ובצל (55 שקל); אנטרקוט ממולא בירקות ברוטב יין (77 שקל); עוף בנוסח הציידים (55 שקל); פנה קוטה של קוקוס והל (25 שקל); פרפה מנגו (22 שקל). פרטים: טל': 08-6849093, 050-5684775.

תגיות