אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דלק נדל"ן: עם קצת עזרה מהחברות בקבוצה צילום: אוראל כהן

דלק נדל"ן: עם קצת עזרה מהחברות בקבוצה

קשה להעריך אם החברה הייתה יכולה לפרוע את התחייבויותיה מ-2008 במועד, ללא הסדר חוב עם קבוצת דלק והפניקס הנמצאות בבעלות תשובה, בעל השליטה בדל"ק נדל"ן ובלא ההסדר עם דיסקונט

23.09.2009, 09:35 | סיון איזסקו

כמה טוב שיש חברות-אחיות (וחברות אחרות) שאפשר להישען עליהן במקרה הצורך. קחו למשל את דלק נדל"ן, השייכת לקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה.

בדו"חות הרבעון השלישי של 2008 העריכה דלק נדל"ן כי המקורות שיעמדו לרשותה ב־2009 יסתכמו ב־1.18 מיליארד שקל. מהם, 953 מיליון שקל אמורים היו להגיע ממימוש נכסים, ומתוך סכום זה קיוותה דלק נדל"ן לקבל 650 מיליון שקל כתוצאה ממימוש אחזקתה (75%) בחברת רודשף.

בפועל, ההצעות במכרז למכירת רודשף היו נמוכות משמעותית מציפיות דלק נדל"ן, ולכן היא דחתה את מימוש האחזקה ל־2010. אבל דחייה זו אילצה את דלק נדל"ן גם לבקש מנושיה דחייה במועד הפירעון של חובותיה.

למזלה של החברה, הסכימו קבוצת דלק והפניקס - שלהן היא חייבת כ־400 מיליון שקל - לדחות את מועד הפירעון, וכך הצליחה דלק נדל"ן לעמוד בהתחייבויותיה לבעלי איגרות החוב.

מלבד זאת, ביוני 2009 הגיעה החברה להסכם עם בנק דיסקונט לפריסה מחדש של התחייבויותיה בהיקף של כ־616 מיליון שקל. לפי אותו הסכם, בשנתיים הראשונות תפרע דלק נדל"ן תשלומי ריבית בלבד, כאשר הקרן תיפרע בשלוש השנים שאחר כך.

במקרה של דלק נדל"ן, אפשר לומר שהחברה לא עמדה בתחזיות שהציגה בדו"חות הרבעון השלישי של 2008, ולכן קשה להעריך אם היתה יכולה לפרוע את התחייבויותיה במועד בלא הסדר החוב עם קבוצת דלק ועם הפניקס - הנמצאות אף הן בשליטת יצחק תשובה, בעל השליטה בדלק נדל"ן - ובלא ההסדר עם בנק דיסקונט.

עם זאת, יש לציין כי אף שהחברה לא עמדה בתחזיותיה, היא שילמה במועד את כל התשלומים לבעלי האג"ח.

תגיות