אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: רבוע כחול מתעניינת ברכישת קניון סירקין צילום: עמית שעל

בלעדי: רבוע כחול מתעניינת ברכישת קניון סירקין

הקניון, שנמצא כבר שלוש שנים בכינוס נכסים, זוכה להתעניינות מצד קבוצת עזריאלי, מליסרון ובריטיש ישראל. מועד סגירת המכרז נדחה ל־12 באוקטובר

24.09.2009, 09:11 | גלי ברגר

רבוע כחול נדל"ן מצטרפת לחברות שכבר גילו התעניינות ברכישת קניון סירקין, כך נודע ל"כלכליסט". עוד נודע כי מועד הגשת ההצעות למכרז נדחה במספר שבועות, עד ל־12 באוקטובר — לבקשתן של כמה מהמתעניינות. כפי שפורסם בעבר ב"כלכליסט", קניון סירקין שבפתח תקווה, הנמצא בכינוס נכסים כבר שנים ארוכות, הוצע לאחרונה למכירה.

את מכירת הקניון מנהל רואה החשבון שי ניסן ממשרד ליאון אורליצקי ושות'. שווי הנכס מוערך ב־120 מיליון שקל, אף שבמכרז לא נקבע מחיר מינימום להצעות.

עד כה החברות שגילו עניין ברכישת הקניון הן קבוצת עזריאלי, בריטיש ישראל, מליסרון, נכסי אריאל, יובלים וכן קבוצת משקיעים מחו"ל. עבור כל אחת מחברות הקניונים הגדולות מדובר בהזדמנות נדל"נית - לקחת קניון פעיל שנמצא כבר זמן רב תחת מנהל מיוחד וכינוס נכסים, ולשפרו. בריטיש ישראל אמנם פועלת כבר בפתח תקווה באמצעות קניון אבנת, ואולם קניון סירקין נמצא בצד השני של העיר.

ההתעניינות בקניון מצד זרוע הנדל"ן של רבוע כחול, אינה טריוויאלית: עיקר פעילות החברה הוא בהשכרת נכסים לרשת רבוע כחול, המשמשים כסופרמרקטים. לפני כמה חודשים מחקה רבוע כחול מהבורסה את רבוע כחול נכסים ואיחדה אותה לתוך רבוע כחול נדל"ן, מה שהקנה לה בעלות על 17 סופרמרקטים נוספים, על משרדי רבוע כחול בראש העין ועל המרכז הלוגיסטי שלה. כמו כן, החברה מחזיקה ב־50% ממרכז מסחרי בבאר שבע, ב־50% מקניון הדר בירושלים ובזכויות בנייה בקריית אריה שבפתח תקווה. בראיון ל"כלכליסט" בעבר גילה זאב שטיין, מנכ"ל רבוע כחול נדל"ן, על כוונתו להיכנס לשוק הנדל"ן למגורים.

קניון סירקין הוקם ב־1997 על ידי יעקב (ג'ק) קאופמן, ונמצא סמוך לכביש 40. הוא כולל 10,000 מ"ר מסחרי, וממוצב כקניון עודפים הפונה בעיקר לקהל דתי בפתח תקווה. בקניון פועלים, לצד חנויות העודפים, סניף של רשת יש של שופרסל. בשנת 2000 מונה מנהל מיוחד לקניון, לבקשת בנק דיסקונט, שהחוב כלפיו מצד קאופמן הגיע לכ־270 מיליון שקל.

תגיות