אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איגרוף נגד ה-UFC. מי ינצח? צילום: אי אף פי

איגרוף נגד ה-UFC. מי ינצח?

בצד הכחול עומד האיגרוף הקלאסי ובראשו פלויד מייוות'ר ג'וניור ותקשורת המיינסטרים האוהבת והמטפחת. בצד האדום ניצבת ה־UFC, ליגת הקרבות האולטימטיבית שפופולרית בקרב הציבור צמא הדם והבירה. מי ינצח את הקרב החשוב באמת על כיס הצרכן האמריקאי?

29.09.2009, 09:57 | אסף רותם

יש אקשן באמריקה. עונת הבייסבול מתקרבת לפלייאוף. הפוטבול התחיל, ועמו פוטבול המכללות. וגם ענפי הספורט שבהם לא מסווים את האלימות במשחק כדור אווילי, למשל אגרוף ולוחמה משולבת, העלו הילוך ונכנסו ראש בראש בקרב על כיס הצרכן האמריקאי.

אילולא המיתון, ייתכן שהיינו עדים ליום השידורים הרווחי ביותר בתולדות שיטת השלם וצפה (פיי פר ויו). ובראש הסיפור, שובו של פלויד מייוות'ר ג'וניור מפרישה בת כשנתיים לקרב עם המתאגרף המלהיב חואן מנואל מרקז, היישר לניצחון שמקרב אותו לקרב אליפות, ואת עולם האגרוף לאקסטזה כלכלית.

לוחמי UFC. צוברים פופלריות, צילום: איי אף פי לוחמי UFC. צוברים פופלריות | צילום: איי אף פי לוחמי UFC. צוברים פופלריות, צילום: איי אף פי

300 אלף דולר ל־450 גרם

פלויד מייוות'ר ג'וניור — הידוע גם כ"פנים יפות" וגם כ"מאני מייוות'ר", על שום הקופה היפה שהקרבות בהשתתפותו מניבים — מעולם לא הפסיד קרב מקצועני. הוא זכה בשישה תוארי אלוף עולם, בחמישה סיווגי משקל שונים. והרקורד שלו נותר מושלם גם לאחר הקרב הארוך והמשמים למדי עם מרקז בסוף השבוע האחרון. בעצם, אם שמים בצד את הקאמבק, שהיה צפוי, מוקד העניין בקרב היה ההסכם בין שני המתאגרפים, שלאחר משא ומתן בן שש שעות הצליחו לסכם על משקל גג של 65.3 ק"ג. לפי ההסכם, על כל חריגה של פאונד (450 גרם) מעל המשקל משלם החורג 300 אלף דולר. לאחר המדידה התברר שעל מייוות'ר, הכבד יותר מבין השניים, לשלם 600 אלף דולר למרקז. אבל כשהקרב הבטיח עוד לפני שקלול הנתח ממכירות הטלוויזיה כמעט 10 מיליון דולר, נראה כי מדובר בטיפ ותו לא מצדו של מייוות'ר.

מכות נגד מכות רצח

קרב החזרה של מייוות'ר שודר כאשר מולו הספורט העולה בעולם המכות — מכות רצח. כבר כתבנו כאן על UFC, לוחמה משולבת שבה הכל, זולת מוות, מותר. ובכן, UFC נהנית מזינוק מטאורי בפופולריות ובכסף שהליגה מגלגלת. היא גם מתיישבת בדיוק על המשבצת של אגרוף, אלימות בתשלום, ונהנית מהכנסות עצומות ביום הקרב מבתי אב שמוכנים לשלם 50 דולר עבור צפייה, כמו גם מסלבריטאים שמשלמים אלפי דולרים עבור מושבים ליד הזירה.

ולכן הקרב בין האגרוף למכות החופשיות עלה מדרגה כאשר הציבו זה מול זה את האירוע המרכזי של כל אחד מהענפים: "מייוות'ר נגד מרקז" מול "UFC103" (האירועים בלוחמה המשולבת ממוספרים לפי סדר עולה). ובעוד בתקשורת המיינסטרים דיברו ללא הרף על מייוות'ר ומרקז, וכל אחד בעולם יודע מה אכל מייוות'ר לארוחת ערב, מתחת לפני השטח ישנה תחושה עמוקה של שינוי בהרגלי הצריכה, כפי שכותב ספנסר קייט בבלוג הספורט בליצ'ר ריפורט (דיווח מהיציע). "אני יכול לנקוב בשמם של כמה ברים בעיר שמשדרים את UFC103, אבל אף אחד שמשדר את קרב האגרוף. וזה נכון לכל שלוש הערים שבהן התנחלתי בשנתיים האחרונות".

"הבאז האחרון סביב קרב אגרוף היה בקרב של מייק טייסון נגד איוונדר הוליפילד, לפני 11 שנים. מה שמופיע בתקשורת המיינסטרים לא משקף תמיד את המציאות — לפעמים הוא משקף את מה שאנחנו לא רוצים להכיר בו", הוסיף קייט.

מדבר את הדיבור

 

זה קרב על המון כסף, עד 200 מיליון דולר בהזמנות פיי פר ויו, ולכן זה אך סמלי שמאני מייוות'ר ישתתף בו. וזאת משום שמייוות'ר פתח פיו כנגד הלוחמה המשולבת בכמה הזדמנויות. עוד לפני שפרש אמר שכל מתאגרף בינוני יכול להיות אלוף ב־UFC וכי "בעוד האגרוף היא אמנות, הלוחמה המשולבת היא גחמה חולפת". ביולי השנה אמר שלוחמה משולבת היא "ספורט עבור חובבי בירה". בכל הפעמים, אגב, הוזמן להתחרות בלוחמים המשולבים, אך לא נענה.

עוד סיבה לסמליות של מייוות'ר היא שהוא אחראי במשותף לקרב הרווחי ביותר בהיסטוריה, שבו ניצח את אוסקר דה לה הויה קודם פרישתו. סך כל הכנסות הקרב הגיעו ל־120 מיליון דולר, וחלקו של דה לה הויה, 58 מיליון דולר, נחשב הנתח הגדול ביותר שזכה בו מתאגרף אי פעם. מייוות'ר, אגב, יצא מהקרב מנצח ועשיר ב־25 מיליון דולר — סכום לא רע בשביל שעת מאמץ.

בכל אופן, כאשר נטש את הזירה ב־2007, נחשב מייוות'ר למכונת הכסף מספר אחת בספורט. כיום, לנוכח המיתון והתחרות הגוברת מצד ה־UFC, הוא יצטרך כנראה יריב גדול יותר ממרקז כדי להוכיח שהוא הגדול מכולם. ולאחר הניצחון בסוף השבוע, סביר להניח שנראה את זה קורה בתוך פחות משנה. מאני פאקאיו, אלוף העולם מהפיליפינים, הוא בדיוק האיש. האם הקרב הזה יחזיר את האגרוף למקומו הטבעי או שמא הקרב מול ה־UFC כבר אבוד מראש?

תגיות