אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אורי רבינוביץ': "יש הסתברות ששוק המניות יהיה ברמה נמוכה יותר עד סוף השנה"

אורי רבינוביץ': "יש הסתברות ששוק המניות יהיה ברמה נמוכה יותר עד סוף השנה"

מנהל ההשקעות הראשי של הראל פיננסים אומר כי הוא אינו צופה ירידות חדות בשוק המניות המקומי אך ממליץ באותה נשימה להקטין חשיפה למניות

29.09.2009, 18:53 | שהם לוי

על רקע פריצת רמת ה-1,000 נקודות במדד המעו"ף בדקנו עם הבכירים בקבוצת הראל מה הצפי שלהם לגבי התמונה המאקרו כלכלית, שוקי המניות והאג"ח בטווח הקרוב. בעוד גורמים רבים בשוק ההון מאמינים בהמשך הראלי של השוק המקומי עד לסוף השנה, בהראל מציעים דווקא עמדה יותר זהירה ובוחנת.

"אני חושב ששני התהליכים שגרמו לאינפלציה בחודשים האחרונים הגיעו לידי מיצוי. העלאות מיסים על הסיגריות ועל הדלקים תרמו כ-2.5% למדד המחירים לצרכן מתחילת השנה, כמו גם הגידול במחירי שכר הדירה. אם מתסכלים על מדד המחירים ללא שתי ההשפעות ההלו - אז דווקא הייתה ירידה במחירים. חודש אוגוסט היה האחרון שהושפע. שוק הדיור הגיע לשיווי משקל. אנחנו צופים שהאינפלציה תתמתן. הירידה בשכר תקטין את הלחצים האינפלציוניים. השוק תיקן והפחית את הציפיות", כך מסכם ד'ר מיכאל שראל את התמונה האינפלציונית.

בפרספקטיבה עולמית אומר שראל: "אנחנו מאוד פסימיים לגבי הצמיחה בטווח הארוך. הגידול בחוב הציבורי ייחייב את הממשלות לנקוט בהקטנת הוצאות. שיעור החיסכון בארה"ב נמוך אנחנו נראה החזר חובות של משקי הבית. אנחנו נראה גידול מתון בצריכה הפרטית, קצב הצמיחה הממוצע צפוי להיות הרבה יותר נמוך".

אורי רבינוביץ': "קשיים בהחזרי חוב גם בשנים הבאות"

בהחלט אנחנו רואים בעיות חוב גם באפריקה וגם בצים. הבעיה היא פחות הבעיה הנקודתית אני חושב שהבעיה העיקרית מה יעשו השחקנים בהתאם להחזרי החוב. אנחנו רואים בעיות בחברות גם ב-2010. השאלה היא האם לקנות אג"ח קונצרני של חברות נדל"ן.

הסדרי חוב נוספים יכולים לפגוע, המחירים היום סבירים. התל בונד יתנהג יותר בדומה לשוק המניות ופחות לפי שוק האג"ח התשואות האבסולוטיות סבירות. אני סקפטי לגבי המשך העליות בשוק המניות.

אנחנו נראה תשואות ריאליות קצת יותר גבוהות באג"ח הצמוד. לגבי הריבית המשתנה אנחנו מאמינים היום שהמחירים יותר הגיוניים. לא הייתי שם שם 100% מהכסף אבל משקל של 15% זה בהחלט סביר. יש שם פחות אג"ח זבל.

"להקטין חשיפה למניות בישראל"

בין הסקטורים המעניינים להשקעה מונה רבינוביץ' את הבנקים המקומיים. "כל מי שמחזיק בסקטור התקשורת יש לו אינטרס מובהק לקבל דיבידנדים ולשרת את החוב שלו - כמו בן דב. אני מרגיש פחות בנוח לגבי סקטור הכימיה - מכתשים וגם בז"ן וכיל. אני הייתי מעניק משקל חסר לסקטור הכימיה", מוסיף רבינוביץ'.

"יהיה קשה לתת צפי לעתיד שיצדיק את המשך מגמת העליות בשוק המקומי. אני אומר שיש הסתברות גבוהה יותר ששוק המניות המקומי יהיה יותר נמוך מהיום או ברמות דומות לאלה של היום. לכן - הייתי ממליץ להקטין חשיפה למניות", מוסיף עוד.

מנגד, מדגיש רבינוביץ' כי לא מדובר על נסיגה או חשש מירידה חדה במדדים אלא מחירים דומים או מעט נמוכים מהמחירים הנוכחיים בתנודתיות גבוהה.

בנוסף, מתייחס רבינוביץ' גם לשווקים בחו"ל ואומר: "נמשיך לראות את השווקים המתעוררים נותנים תשואות טובות - כמו ברזיל סין".

סמי בבקוב: "משקל נמוך לאיגרות חוב ארוכות"

סמי בבקוב, מנכ"ל הראל פיא קרנות נאמנות אומר כי "התמחור בתוך שוק האג"ח הוא תמחור שלא מותיר תיקוני עיוותים מאחר ולא קיימים כאלה. התיק הסולידי שלנו מבוסס על תשואה שותפת. כשהולכים לשחר במח"מ של שלוש עד ארבע שנים מקבלים תשואה עודפת על מק"מ ופקדונות. הנטייה שלנו היא לא לשבת על אג"ח ארוך כי בארה"ב יש סיכוי שהתשואות יעלו".

"נושא הסדרי החוב יכול להעיב. לכן - למשקיע הסולידי אנחנו מציעים על משקל נמוך בקונצרני", הוסיף עוד.

תגיות