אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למנוע את ההתחממות הגלובלית ישירות משולחן העבודה

למנוע את ההתחממות הגלובלית ישירות משולחן העבודה

בזכות תוכנת Edison ומערכת ניהול האנרגיה המובנית של חלונות תוכלו לתאם את צריכת החשמל של המחשב לפי שעות השיא והשפל של השימוש בו, וכך לצמצם משמעותית את חשבון החשמל ולחסוך מאות שקלים בשנה

29.09.2009, 17:26 | רן יניב הרטשטיין

המגמה הירוקה היא יותר מסתם טרנד חולף. תיאוריות שלפיהן האנושות צורכת יותר מכפי שהעולם יכול לספק הופיעו כבר לפני מאות שנים, והניסיונות המתוקשרים העכשוויים למציאת מקורות מתחדשים של משאבים חשובים כמו מזון ואנרגיה רק מלמדים שהקטסטרופה כבר החלה מזמן.

בינתיים, הצורך לחסוך במשאבים אלו לא מוגבל רק לסוגיות פוליטיות כמו צריכת המים. חיסכון בחשמל, לדוגמה, משפיע לא רק על מצב העולם בכלל, אלא גם על מצב הכיס האישי של כל אחד מאיתנו. 

שעות השיא ושעות השפל

המסך הראשי של אדיסון, אחרי ההתקנה המסך הראשי של אדיסון, אחרי ההתקנה המסך הראשי של אדיסון, אחרי ההתקנה

מערכת ניהול האנרגיה המובנית של חלונות, במיוחד זו של ויסטה וחלונות 7, מציעה אפשרויות רבות להפחתת צריכת החשמל המצטברת של המחשב. בין היתר, אפשר לכבות את המסך כשהמחשב לא נמצא בשימוש, אפשר לכבות את הכוננים הקשיחים, להפחית את צריכת החשמל של התקנים שמחוברים למחשב, ובמידת הצורך, אפילו לכבות את המחשב לגמרי.

Edison היא תוכנה חינמית שקרויה על שמו של תומאס אדיסון, הממציא המזוהה ביותר עם נורת הליבון המודרנית. היא מבוססת על עיקרון פשוט מאוד, והיא מוסיפה פיצ'ר קטן אך הכרחי למערכת ניהול החשמל המובנית של חלונות - שעות שיא ושעות שפל.

כברירת מחדל, חלונות מאפשרת לקבוע תוכנית חיסכון אנרגיה למחשב שפועלת תמיד - הן בשעות העבודה (שעות השיא) והן אחרי שעות העבודה (שעות השפל). לכן, תוכנית החיסכון היא בדרך כלל פשרה בין זמינות מלאה לחיסכון מלא.

עם אדיסון, אפשר לקבוע שתי תוכניות חיסכון נפרדות, לפי לו"ז קבוע מראש של שעות העבודה והשעות שאחרי (או לפני) העבודה. כך, בשעות העבודה המחשב יהיה זמין תמיד, ובתום העבודה הוא יעבור למצב המתנה אחרי זמן קצר של חוסר שימוש.

אם אתם מרבים לצאת לפגישות או ישיבות ומשתמשים במחשב רק בכמה שעות מתוך יום העבודה המלא, תוכלו להגדיר עבור המחשב תוכנית חסכונית יחסית גם עבור שעות העבודה - וכך לפחות אחד מכם לא יבזבז את זמנו לשווא בזמן שאתם תשבו בישיבה משעממת.

להורדת Edison

חיסכון של עד 340 שקל בשנה

 

אדיסון, כאמור, היא תוכנה פשוטה מאוד לשימוש. אחרי ההתקנה וההרשמה (בחינם), אדיסון מחולקת לשלוש לשוניות. הראשונה, Work Time, מאפשרת לקבוע את תוכנית החיסכון באנרגיה לשעות העבודה. השניה, Non-Work Time, קובעת את תוכנית החיסכון אחרי שעות העבודה. הלשונית השלישית, Schedule, קובעת מהן בעצם שעות העבודה שלכם.

התחילו מהלשונית Schedule, והגדירו את הימים שבהם אתם עובדים ואת השעות שבהן אתם מתחילים ומסיימים. לפי ברירת המחדל, אדיסון מוגדרת לעבודה ביום שישי ומנוחה ביום ראשון - זכרו לשנות גם את ימי העבודה ולא רק את השעות.

קביעת שעות העבודה באדיסון קביעת שעות העבודה באדיסון קביעת שעות העבודה באדיסון

לאחר מכן, קבעו את תוכנית החיסכון עבור שעות העבודה והשעות שאחרי העבודה. גררו את הסליידר בין Save Less לבין Save More בשתי הלשוניות, או לחצו על Custom כדי לקבוע את ההגדרות באופן פרטני.

בתחתית החלון, אדיסון מציגה את החיסכון המשוער שתוכלו לצפות לו. החיסכון מוצג לפי שלושה מדדים.

האחרון הוא חתימת פחמן - המשקל הכולל של גזי החממה שהפעילות של המחשב מייצרת באופן ישיר ועקיף. מדד זה מקובל מאוד בקרב ארגונים שונים בארה"ב, אך בארץ לא מייחסים לו חשיבות רבה.

השני הוא חיסכון באנרגיה, לפי kWh, או קוט"ש, אותו המדד שבו משתמשת חברת החשמל בחשבון החודשי. לבסוף, אדיסון מציגה חסכון כספי, לפי הצריכה בקוט"ש. כברירת מחדל, המחיר שמוגדר באדיסון מתאים לארה"ב. לחצו על המחיר לקוט"ש (בשורה Money) כדי לקבוע מחיר מותאם אישית.

בישראל, בעת פרסום כתבה זו, מחירו של קוט"ש הוא כ-50 אגורות. לכן, לפי שער דולר של 3.8 שקלים, שינינו את מחיר ברירת המחדל של אדיסון ל-0.13 דולר.

לפי אדיסון, עם המחשב העסקי הטיפוסי שעליו ביצענו את הבדיקה, כשהגדרות התוכנה מכוונות לצריכה מינימלית אחרי שעות העבודה, אפשר להגיע לחיסכון של כ-237 שקל בשנה. כשכיוונו את ההגדרות לצריכה מינימלית גם בשעות העבודה, החסכון הגיע לכ-340 שקל בשנה.  
קביעת מחיר מותאם אישית לקוט"ש באדיסון קביעת מחיר מותאם אישית לקוט"ש באדיסון קביעת מחיר מותאם אישית לקוט"ש באדיסון

שימו לב שנתוני הצריכה והחיסכון של אדיסון הם נתונים משוערים בלבד. נתוני הצריכה בקוט"ש מבוססים על הערכות שמתאימות לחומרה המותקנת במחשב ולא על מעקב אמיתי אחרי הצריכה בפועל, וחישוב החסכון הכספי מבוסס על הכפלה פשוטה של הצריכה בעלות - מבלי להתחשב במרכיבים נוספים כמו תעריף משתנה לפי עומס וזמן צריכה, או גורמים אחרים.

כתבות קשורות

ארבעה טיפים לשיפור חיי הסוללה של המחשב הנייד

 

ארבעה טיפים לשיפור ביצועי המחשב

 

איך לתת למחשב לנהל את עצמו

 

איך להפיק תועלת מהמחשב כשאתם לא משתמשים בו

 

תגיות