אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דש איפקס מאשרת את הפרסום ב"כלכליסט": ברקת במו"מ לרכישת 48%-55% מהחברה צילום: עמית שעל

דש איפקס מאשרת את הפרסום ב"כלכליסט": ברקת במו"מ לרכישת 48%-55% מהחברה

ברקת מנהל משא ומתן לרכישת אחזקות מוזי ורטהיים, נתן חץ, סיטי גרופ, ויקטור שמריך ועידו נויברגר לפי שווי חברה של יותר ממיליארד שקל

30.09.2009, 06:55 | גולן חזני

פרופיל אלי ברקת - מעולם ההייטק לבעלות על בית ההשקעות דש איפקס "תמיד היה ברור שאלי יתפתח מעבר להייטק", כך מעידים מקורבים לאיש העסקים. אחרי שנים של השקעה בחברות הייטק, ברקת משנה כיוון והופך לשחקן מרכזי בשוק ההון הישראלי. "מדובר ביזם שיודע לזהות הזדמנויות", מסבירים מקורביו את ההרפתקה החדשה שי אספריל, תגובה אחתלכתבה המלאה

איש העסקים אלי ברקת מנהל משא ומתן לרכישת השליטה בבית השקעות דש איפקס. כך נודע ל"כלכליסט".

המו"מ מתנהל לפי שווי של יותר ממיליארד שקל לבית ההשקעות, כ־25% מעל לשווייה של דש איפקס בבורסה ולפי שווי של 27–28 שקל למניה. שווי דש איפקס בבורסה עומד על 840 מיליון שקל.

הבוקר פרסמה החברה הודעת בורסה המאשרת את הפרסום הבלעדי ב"כלכליסט", בה ציינה כי ברקת נמצא במו"מ לרכישת 48%-55% ממניות החברה במחיר של 28 שקל למניה. בהודעה לעיתונות שפירסם הבוקר ציין ברקת כי "עסקת דש איפקס, אם ייווצרו התנאים להשלמת המו"מ, תהיה צעד משמעותי בהרחבת אסטרטגיית ההשקעות של קבוצת BRM לתחומים חדשים, לצד פעילות היי-טק העמוקה והמתמשכת. אנו רואים בשוק ההון תחום בעל פוטנציאל גידול משמעותי, ש- BRM יכולה להביא לו ערך מוסף עסקי וניהולי. לדש איפקס יש יתרונות תחרותיים ושדרה ניהולית מצוינת שתמשיך להוביל את החברה יחד איתנו כדי ליצור צמיחה אורגנית ולנצל את הזדמנויות שקיימות בשוק להתרחבויות נוספות".

ברקת מנהל את המו"מ דרך קרן BRM גרופ, שבעלי השליטה בה יחד עמו הם אחיו ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, ויובל רכבי. ככל הידוע, העסקה כוללת את רכישת האחזקות של מוזי ורטהיים (12%), נתן חץ (8.3%), קרן אולד לאן שבבעלות סיטי (13%) והמנכ"לים המשותפים ויקטור שמריך ועידו נויברגר (כ־3.9% כל אחד), סך הכל כ־40%. מניות נוספות מוחזקות בידי חברות־בנות של דש איפקס (דש איפקס טכנולוגיות ואיפקס חיתום), גופים מוסדיים והציבור.

עדיין לא ברור אם הסתדרות העובדים הלאומית (הע"ל) שמחזיקה ב־13.4% מהמניות, תשתתף במכירה, וכך גם קרן הפנסיה הוותיקה של הסתדרות העובדים הלאומית, שמנוהלת למעשה על ידי

האקזיט שמריך ונויברגר יוצאים עם 80 מיליון שקל כל אחד מהמנכ"לים מוכר את מניותיו בבית ההשקעות תמורת כ־42 מיליון שקל, לאחר שהשקיע ברכישתן כ־11 מיליון שקל בלבד עומרי כהן, תגובה אחתלכתבה המלאה

יעל אנדורן שמונתה לאחרונה למנהלת מיוחדת. אנדורן ביקשה בעבר לקבל את אישור הע"ל למכור את כל המניות במסגרת מכרז, וייתכן שהיא תעדיף למכור אותן במסגרת מכרז.

ברקת (46), שאשתו אלונה היא הבעלים של קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע, גדל בירושלים ולמד בתיכון מכללת אורט עם יובל רכבי, שמלווה אותו גם בדרכו העסקית. את "המכה הגדולה" ביצעו השניים כשהשקיעו 400 אלף דולר בצ'ק פוינט שנזקקה למימון בתחילת דרכה, תמורת 50% ממניות החברה. את מניות צ'ק פוינט שקיבלו מכרו ב־400 מיליון דולר.

הקרן שהקימו ביצעה כמה השקעות כושלות עד 2005, אבל מאז רשמה כמה אקזיטים נאים בהם מכירת ווייל קומיוניקיישנס (Whale Communications) למיקרוסופט תמורת 75 מיליון דולר. לפי הערכות בשוק, השקיעה הקרן 8 מיליון דולר בווייל והרוויחה כ־20 מיליון דולר. אקזיט מרשים יותר רשמה החברה במכירה של פסעבה שנמכרה ל־Sierra PMC, ו־2 מיליון הדולרים שהשקיעה בה הפכו ל־56 מיליון דולר.

אקזיט נוסף היה כש־BRM השקיעה 5 מיליון דולר באופלאס שנמכרה בסופו של דבר לאינטל תמורת כ־100 מיליון דולר. הקרן השקיעה גם בחברת אייבלסטר שעמדה להיות מונפקת בנאסד"ק, אבל המשבר בשווקים דחה את ההנפקה. לאחרונה חיפש ברקת השקעה גדולה, ואחרי שנכשל ברכישה של 15% ממניות HOT, שאותן רכש לבסוף נוחי דנקנר, הוא פנה לחפש השקעה אחרת והגיע לדש איפקס.

תגיות