אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נובוקיור החיפאית גייסה 15 מיליון דולר מפייזר וג'ונסון

נובוקיור החיפאית גייסה 15 מיליון דולר מפייזר וג'ונסון

החברה מפתחת טיפול לסרטן הריאות וסרטן המוח, המאריך את תוחלת החיים של החולה פי ארבעה. ההשקעה תלויה באבני דרך בפיתוח, ותערב את פייזר ואת ג'ונסון אנד ג'ונסון בשיווק הטיפול

30.09.2009, 10:07 | אסף גלעד ומאיר אורבך

חברת נובוקיור (NovoCure) הישראלית, המפתחת טיפול לבלימת סרטן, גייסה השקעה של יותר מ־15 מיליון דולר מענקיות הביוטק העולמיות פייזר וג'ונסון אנד ג'ונסון. לגיוס הצטרפה גם קרן ההון סיכון האירופית אינדקס, שהשקיעה בישראל בעיקר בחברות תקשורת ותוכנה.

נובוקיור מעסיקה כ־20 עובדים במרכז הפיתוח שלה בחיפה. עד כה גייסה בעיקר הון זר מקרן WFD ומשורה של משקיעים פרטיים אמריקאים, כמו גם מכיסו של מייסד החברה, פרופ' יורם פלטי מהפקולטה לרפואה בטכניון.

השקעת הענק מגיעה בשלב מתקדם של הניסויים הקליניים של נובוקיור, ותלויה באבני דרך בהתקדמות הפיתוח. ההסכם יאפשר הן לג'ונסון אנד ג'ונסון והן לפייזר להיות מעורבות בשיווק המוצר לאחר שיפותח. פייזר, הידועה בעיקר כחברת תרופות (להבדיל מחברת ציוד רפואי), רואה בהשקעה בנובוקיור השקעת מפתח שתוביל לדומיננטיות בתחום הטיפול בסרטן. "השילוב בין הטכנולוגיה של נובוקיור לכימותרפיה משפר משמעותית את אחוזי ההישרדות של החולים", אומר ביל בורקות', בכיר בקרן ההשקעות של פייזר.

הטיפול לבלימת סרטן של נובוקיור מצוי בשלבים מתקדמים, ונוסה עד כה על 236 חולים עם סרטן ריאות וסרטן מוח ב־30 מרכזים קליניים ובתי חולים בישראל, באירופה ובארה"ב. תוצאות הניסוי היו מעודדות, והצליחו להדגים כי טיפול חשמלי בשילוב כימותרפיה עשוי לעכב את התפשטות סרטן המוח, ולתת לחולים טווח שרידות ממוצע של 155 שבועות (כשלוש שנים) - זאת בהשוואה ל־31 שבועות בעזרת טיפול כימותרפי בלבד.

הטיפול שפותח בנובוקיור מופעל באמצעות אלקטרודות דמויות פלסטר המוצמדות לגוף החולה, ויוצרות שדות חשמליים המעכבים את חלוקתם של תאים סרטניים, ללא פגיעה בתאים בריאים. הטיפול אינו פוגע בתאים בריאים היות שאלה אינם מתחלקים, ואינו פוגע בתאים המייצרים את תאי הדם האדומים והלבנים, המוגנים על ידי עצמות.

פלטי שימש במשך 12 שנה כראש מכון המחקר ע"ש רפפופרט בבית הספר לרפואה של הטכניון, במהלכן רשם כ־30 פטנטים בתחום הציוד הרפואי. ב־1992 הוא הקים חברה בשם כרמל ביוסנסורים, יחד עם ד"ר אילון קירסון (המשמש כיום כסמנכ"ל הפיתוח של נובוקיור), שפיתחה מוצרים למדידת רמת הסוכר בדמם של חולי סוכרת. כרמל נחשבה לאחת החברות המבטיחות בתחום, וגייסה כמה מיליוני דולרים ממדטרוניק, יצרנית הציוד הרפואי הגדולה בעולם, אך סגרה את שעריה כעשר שנים לאחר הקמתה. בשנים האחרונות פרש פלטי לגמלאות והקים את חברת האחזקות סטנדן (Standan), שבבעלותו המלאה, שבאמצעותה הוא בעל השליטה המרכזי בנובוקיור.

תגיות