אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיחוד האירופי יגביל את עוצמת הקול בנגני MP3 צילום: בלומברג

האיחוד האירופי יגביל את עוצמת הקול בנגני MP3

הרשות להגנת הצרכן באיחוד תחייב יצרני נגני מוזיקה לשנות את הגדרות עוצמת הקול מחשש לפגיעה בשמיעה. כמו כן יחויבו היצרנים להזהיר מפני הנזקים ארוכי הטווח שעלולים להיגרם מהאזנה בווליום גבוה

01.10.2009, 17:24 | אבנר קשתן
האיחוד האירופי יוצא להגנה על השמיעה: השרה להגנת הצרכן באיחוד, מגלנה קונבה, הודיעה בתחילת השבוע כי האיחוד מתכוון להגדיר תקנים מחמירים אשר יחייבו יצרנים להגביל את ברירת המחדל של עוצמת הקול המוגדרת בנגני MP3 לעוצמה אשר תוגדר כבטוחה לשימוש, כך מדווחת סוכנות הידיעות AP.

באוקטובר 2008 מצא מחקר של האיחוד האירופי כי 10%-5% מהאנשים אשר שומעים מוזיקה בעוצמה מקסימלית לפחות שעה ביום עלולים לסבול מנזק בלתי הפיך ביכולת השמיעה. לפי המחקר, כ-10 מיליון אנשים נמצאים בקבוצת הסיכון הזו באירופה בלבד.

קונבה מסרה כי "קל מאוד להגביר את עוצמת הקול לרמות מזיקות, בעיקר ברחובות הומים ותחבורה ציבורית. העדויות מראות שאנשים צעירים, בעיקר, לא מודעים לסכנות לשמיעה שלהם. יש לבצע שינויים טכניים המבטיחים כי כברירת מחדל, ההאזנה תהיה בטוחה".

התקנות החדשות יכללו שני סעיפים. הראשון יחייב את יצרניות הנגנים לשנות את הגדרות ברירת המחדל כך שעוצמת הקול לא תעבור את ה-80 דציבל, עוצמה שהוגדרה כבטוחה להאזנה של כ-40 שעות בשבוע. עוצמת הקול המקסימלית של נגנים כיום נעה בין 80 ל-115 דציבל. התקנה השנייה תחייב את היצרנים ליידע את המשתמשים בסכנות לפני שהיא מאפשרת להם להגביר את עוצמת הקול מעבר לרמה הבטוחה. התקנות לא מגדירות את דרך יידוע המשתמשים, היכולה לבוא בצורה של מדבקת אזהרה או התרעה על צג המכשיר.

בריג'ט קוסגרייב, נציגת DigitalEurope, ארגון הגג של חברות האלקטרוניקה ותעשיית המידע באירופה, מסרה כי הארגון ישמח לשתף פעולה עם התקנות החדשות ברגע שיובהרו הדרכים המקובלות להזהיר צרכנים.

התקנות הכלל-אירופיות אינן הראשונות המגבילות את עוצמת הקול של נגני מוזיקה. בצרפת קיים חוק המגביל את עוצמת הקול המקסימלית של נגני מוזיקה ל-100 דציבל, וכמה בעלי נגני האייפוד פורצים כדי להסיר אותה. בשנת 2006 הגיש משתמש אייפוד בארה"ב תביעה ייצוגית כנגד אפל עקב כך שהאייפוד מסוגל להשמיע מוזיקה בעוצמת קול של 115 דציבל. התקנות צפויות לעבור ניסוח סופי ולהיכנס לתוקף במהלך שנת 2010.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
רגע, לחצות את הכביש גם מסוכן!!!
לדעתי האיחוד צריך להגדיר תקנות לתמרורי אזהרה גדולים ליד מעברי חצייה: "המעבר בכביש זה מסוכן ועלול להוביל לפציעה, נכות, ואף מוות. אנא המנע ממעבר אלא אם זה הכרחי לגמרי. לפני המעבר יש להסתכל שמאל, ימינה, ושוב שמאלה ורק אם פנוי - חוצים!"
אחד שצריך בייביסיטר  |  02.10.09
1.
נפגעתי. שימו רמקולים !!!!
סוף סוף !!! לי זה כבר לא יעזור . אני בן 35 . לפני מספר שנים שמעתי תקופה קצרה מוזיקה באם.פי 3 .לא בפול ווליום. ולאחר שנה התדרדרה שמיעתי .מאז אני עם מכשיר שמיעה מכוער.חברה שלי עזבה אותי.מתביישת."חסר לך עכשיו רק שניים תוטבות "היא אמרה.....בקיצור אם את חרשת ובודדה ...כתבי הערה .תודה.
איתן , תל אביב  |  02.10.09