אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדים לשעבר במכללה למנהל ניסו לפגוע בפעילותה צילום: שאול גולן

עובדים לשעבר במכללה למנהל ניסו לפגוע בפעילותה

ל"כלכליסט" נודע כי מספר עובדים שפוטרו מהמכללה הפועלת במסלול שאינו אקדמי נכנסו למערכות הממוחשבות ללא הרשאה והוציאו מידע על תלמידים

04.10.2009, 18:31 | הדר קנה
מספר אנשים שפוטרו מהמכללה למנהל (המסלול הלא אקדמי) מנסים לפגוע בפעילות המכללה. כך נודע ל"כלכליסט".

כ-4 עובדים לשעבר נכנסו למערכות הממוחשבות של המכללה ללא הרשאה, הציאו מידע על תלמידים וניסו לפנות אליהם. החשד הוא שהעובדים לשעבר נמצאים בקשר עם מכללות מתחרות.

הנושא התגלה בבדיקה שנעשתה על ידי המנהל המיוחד של המכללה, רו"ח אהרון זהר, מפירמת ראיית החשבון בריטמן אלמגור זהר (דלויט) שהתמנתה על ידי הסתדרות העובדים ליישם תוכנית הבראה למכללה.

בשלב הראשוני לאחר שהתגלו הדברים נשלחו מכתבי הזהרה לחשודים על ידי עו"ד דוני טולדנו ממשרד צלרמאיר, פילוסוף ושות', המתריע בפניהם כי מעשיהם התגלו ועליהם לחדול מהם. לאחר שתסתיים הבדיקה המלאה בנושא תישקל פנייה למשטרה בנושא ותביעות אישיות נגד העובדים לשעבר.

כזכור, המכללה למנהל, הפועלת בראשון לציון ומפוקחת על ידי המועצה להשכלה גבוהה, הופרדה בעבר מהמסלול הלא אקדמי. למסלול הלא אקדמי יש כ-13 שלוחות ברחבי הארץ והוא מספק קורסי ערב והשתלמויות בנושאים שונים כגון: הנדסאות, הנהלת חשבונות, ראיית חשבון, רפואה משלימה, השתלמויות למורים ועוד. מדובר בגוף בשליטת ההסתדרות המשמש כעמותה שלא למטרת רווח.

בחודש יוני התגלה כי המכללה השייכת למסלול שאינו אקדמי נקלעה לקשיים כספיים קשים ונבדק חשד לאי סדרים חמורים. בעקבות המשבר התזרימי התפטר מנכ"ל המוסד, יוסי אליהוא,  מתפקידו. משרד דלויט מונה על מנת לגבש תוכנית הבראה שמטרתה להציל את המכללה.

מטרת תוכנית ההבראה היא לסגור חוב של בין 20- 25 מיליון שקל מגרעונות עבר של המכללה. במסגרת תוכנית השיקום פוטרו כ10% מהסגל הניהולי ובוצעו הפחתות שכר של 10% לכלל העובדים במכללה.

רו"ח זהר הסביר כי כרגע עדיין ישנה בעיה עם חלק מהעובדים. לדבריו יש במכללה שני סוגי עובדים: כאלו שחתומים על הסדר קיבוצי וכאלה שחתומים על הסכם אישי. “אין בעיה מיוחדת לאתר עובדים לא יעילים ולטפל בהם כשהם חתומים על הסדר אישי. הם מהווים בערך שני שליש מהעובדים ואפשר להפסיק את תפקידים ולבטל משרות. הבעיה מתעוררת בטיפול בעובדים לא יעילים שחתומים על חוזה קיבוצי. יש כ-74 עובדים כאלה שבערך 15% מהם בעייתיים - חלקם עובדים במסגרת תפקידים שכבר מזמן לא קיימים או שהם מקבלים שכר גבוה משמעותית ולא מתאים למשרתם", הסביר זהר.

זהר סרב להגיב על החשדות לגבי העובדים שהוציאו מידע מהכללה.

תגיות