אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחוזי: אשה תקבל חצי מזכויות הפנסיה אף שנחתם הסכם גירושים צילום: shutterstock

המחוזי: אשה תקבל חצי מזכויות הפנסיה אף שנחתם הסכם גירושים

התביעה התקבלה אף על פי שהוגשה רק לאחר שהצדדים התגרשו ונחתם הסכם גירושים סופי. "חובה על כל צד לגלות לצד השני את כלל זכויותיו", נכתב בפסק הדין

06.10.2009, 14:19 | צמרת פרנט

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי אשה יכולה לקבל מחצית מזכויות הפנסיה של בעלה לשעבר, אף שתביעתה הוגשה לאחר שהצדדים התגרשו ולאחר שחתמו על הסכם גירושים סופי. האשה, שהתגרשה מבעלה ב־1994, הגישה לבית המשפט לענייני משפחה תביעה ודרשה לקבל מחצית מכספי הפנסיה של בעלה לשעבר, איש צבא קבע.

פסק דין: במקרה של גירושין תישא גם האישה בהפסדי עסקי בעלה כך קבע ביהמ"ש לענייני משפחה בתל אביב, שפסק בין בני זוג שהתגרשו כשביניהם סכסוך על מסעדה שהסבה לבעל הפסדים רבים. מדובר בפסיקה לפי תיקון לחוק יחסי ממון, הקובע כי לבני זוג זכויות וחובות שווים, באשר לנכסים שנצברו במהלך שנות הנישואים מארק שון, 5 תגובותלכתבה המלאה

האשה, שיוצגה על ידי עו"ד בעז קראוס, טענה כי ויתור על מחצית מכספי הפנסיה הצבאית שמקבל הבעל היה חייב להיות כתוב באופן מפורש בהסכם הגירושים. הבעל טען כי האשה זכאית אך ורק לזכויות הרשומות במפורש בהסכם, שכוללות רק את פיצויי הפרישה מצה"ל.

בית המשפט קבע כי כוונת הצדדים בעת חתימת ההסכם היתה לזכות את האשה במחצית מכל זכויותיו של הבעל לעת פרישתו, לרבות הזכות לפיצויי פיטורים והזכויות בפנסיה. בית המשפט אף ציין כי בעת החתימה על ההסכם לא היתה לאשה תמונה שלמה של כלל זכויותיו של הבעל, וכי היא מעולם לא ויתרה מפורשות על זכות כלשהי.

"כאשר צדדים מנהלים משא ומתן להסכם גירושים ודנים בזכויות הרכושיות של כל אחד מהם, חובה על כל צד לגלות לצד השני את כלל זכויותיו, ולא לאלץ את הצד השני לרדוף אחריו לשם כך", כתבה בפסק הדין השופט ורדה פלאוט. בפסק הדין נקבע כי הבעל ישלם לאשה את הכספים שנקבעו מיום שהתגרשו ונוסף על כך תשלומי הצמדה וריבית שהצטברו במשך 15 שנה.

בית המשפט דן גם בשאלה אם חישובי הזכאות לפנסיה היו צריכים להיות מבוצעים לגבי כלל שנות עבודת הבעל או רק לתקופה שבה בני הזוג היו נשואים. "בית המשפט קבע כי הזכאות לפנסיה היא זכאות מהמשכורת האחרונה, וכי לא יעלה על הדעת שהאשה תקבל את הפנסיה לפי ההכנסה במועד הגירושים", אמר עו"ד קראוס.

הבעל הגיש לבית המשפט המחוזי ערעור על ההחלטה, אך נדחה. בהחלטה, שהתקבלה בהרכב של שלושה שופטים בראשות סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי, השופטת אסתר קובו, נקבע כי ההחלטה שהתקבלה בבית המשפט לענייני משפחה מוצדקת וכי כוונת בני הזוג לוותר על זכויות הפנסיה היתה צריכה להיות מפורשת בהסכם על ידי שני הצדדים. בית המשפט קבע כי הבעל יישא בהוצאות משפט ובשכר טרחת עורך דין.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
דמי פרישה מוקדמים הם משכורת משפחתית
דמי פרישה מוקדמים אינם צריכים להחשב כפנסיה מכיוון שהם ניתנים מגיל היפוטטי של 42 ולכן הם חלק מהמשק המשפחתי ואמורים להזין את הילדים. זהו אינו חיסכון משפחתי אלא משכורת בזמן הפרישה. ולכן הם צריכים להחשב לצורכי המזונות ולא שהמתגרשים יתחלקו בהם חצי בחצי. חלוקה הוגנת של דמי הפרישה צריכה לכלול את מזונות הילדים, חלק הבעל וחלק האישה. רק לאחר שהילדים יגיעו לבגרות יתחלקו דמי הפרישה ודמי הפנסיה חצי בחצי בין בני הזוג.
לי , ת"א  |  31.12.09
8.
7 אתה כל כך צודק
בארצנו השופטים מאושרים שיש משפטים ארוכי טווח מכיוון שכל המערכת המשפטית מרוויחה מכך כספים. כל בקשה כל ערעור כל תביעה עולה סכומי כסף ניכרים והשופט מייצר עבודה והכנסות למערכת בארה"ב תיק מסתיים בחצי שנה גג שם מענישים את מבריחי הרכוש המשותף פה תיק שךא מגיע להסכם הדדי בשל הברחת נכסים מצידו של צד מסויים עינויי הדין מתמשכים על פני עשור ויותר. אין הרתעה ואין אכיפה ואנחנו הולכים למצב של הסלמה.
שולי , כ"ס  |  19.10.09
7.
מי שהצהיר שחשף הכל והתגלה שרימה-צריך להפסיד הרבה יותר מרבית והצמדה
הגבר פה רימה את גרושתו שנים רבות. גם לאחר שגילתה- לקח לה כנראה 4 שנים להתדיין במשפט-בבימ"ש למשפ' ואח"כ במחוזי. הגברים המגיבים פה ל אהפנימו שפנסיחה זהו חיסכון משפחתי לעת זיקנה. ממש כמו שהיום חוסכים לזיקנה בבנק. כשמתגרשים-חולקים החיסכון הזה. לקבל את חלקה בצירוף הצמדה ורבית-לא בדיוק פיצוי. כל השנים הו אנהנה גם מהחלק שלה- חלק שהיה חסר לה. בתי משפט צריכים להתחיל להעביר מסר: לא משתלם לשקר ולרמות. אילו היו המתגרשים יודעים שיפסידו את כל החלק שהסתירו-כעונש- היה יורד אחוז המבריחים נכסים משותפים.
אלה , תא  |  09.10.09
לכל התגובות