אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האופנה החדשה: בעלות צילום: גלעד קוולרצ'יק

האופנה החדשה: בעלות

משבר? קונסולידציה? לא בישראל. הטרנד החדש הוא בעלות על חברת השקעות

08.10.2009, 11:41 | הדר רז

משבר? קונסולידציה? בתי השקעות נסגרים? לא עוד. תכירו את האופנה החדשה בעולם ההשקעות בישראל - בעלות על בית השקעות. השבוע התוודענו לשניים שהחליטו להקים בית השקעות מאפס: ירון פיטארו, לשעבר בכיר בפריזמה, וכעת שון קפטה, צעיר ישראלי ולא מוכר, זאת במקביל לשחקן חדש בענף בתי ההשקעות - אלי ברקת, שרכש את השליטה בבית ההשקעות דש איפקס.

ההיסטוריה מלמדת שכמו בכל תחום, גם בבתי ההשקעות הנפילה יכולה להיות כואבת. לפני כשלוש שנים, עמית ברגר, פעיל מוכר בשוק ומי שהיה הבעלים של בתי השקעות, החליט לפתוח בית השקעות חדש, פרפקט. "יש גופים שהם אוניות ענק, אבל ללא מנוע. בפרפקט אנחנו בונים סירה מהירה", אמר אז.

הסירה של ברגר התגלתה כפחות יציבה מהמצופה, ולפני קצת יותר משנה הוא מכר את השליטה בפרפקט, כשהיה צריך לשלם לבעלי האג"ח של אנטר הולדינגסשבבעלותו שעברה בינתיים לידיו של נאמן תוך שהיא בהקפאת הליכים. מקרה אחר של רצון להקים בית השקעות מההתחלה היה של קרן מרקסטון שהכניסה לבית ההשקעות פריזמה (שהוקם על חורבות סלומון) עוד ועוד נכסים, עד שהתפרק השנה לאחר שורת טעויות.

מצד שני, כל בית השקעות החל את דרכו מתישהו, ואם לשפוט לפי האקזיט של רוני בירם וגיל דויטש, מייסדי אקסלנס, בבנייה נכונה אפשר ליצור בית השקעות שנמכר תמורת מאות אלפי שקלים ושווה מיליארד שקל. האם בתי ההשקעות החדשים יחזיקו מעמד? האם שינויי הבעלות ישמרו על בתי השקעות חזקים? ימים יגידו. ההיסטוריה מלמדת שצריך הרבה יותר ממזל לשרוד בשוק הישראלי.

תגיות