אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עשרות אלפי טקסטים סיניים עתיקים יועלו לרשת צילום: shutterstock

עשרות אלפי טקסטים סיניים עתיקים יועלו לרשת

במסגרת פרויקט משותף לאוניברסיטת הרווארד ולספרייה הלאומית של סין יומר אוסף הספרים הסיני של הרווארד לפורמט דיגיטלי, ויהיה נגיש לחוקרים מכל העולם. את הפרויקט מממן ברובו הממשל הסיני

12.10.2009, 11:53 | רחל בית אריה

אוסף עצום של טקסטים סיניים עתיקים יעבור דיגיטציה ויהיה זמין ברשת בחינם במסגרת פרויקט משותף של אוניברסיטת הרווארד והספרייה הלאומית של סין שיצא לדרך בסוף השבוע.

במסגרת הפרויקט יועלו לרשת 51 אלף טקסטים סיניים, חלקם בני יותר מ-1,000 שנה, ששמורים בספריית הרווארד-ינצ'ינג. הפרויקט כולו ייקח שש שנים ועלותו מוערכת על ידי האוניברסיטה במיליוני דולרים, שיבואו ברובם ממימון של הממשל הסיני.

הצוות בהרווארד ישתמש במצלמות מתוחכמות ובטכנולוגיות מתקדמות כדי לצלם את הטקסטים, שחלקם כתובים על מגילות עתיקות מאוד ורגישות לאור ולמגע. לאחר שיצולמו הטקסטים הם יהיו זמינים לחוקרים בכל העולם, שעד היום נאלצו להגיע לאוניברסיטה עצמה כדי לראות את הספרים הנדירים. כמה מהמגילות יצטרכו לעבור שיקום לפני שיתאפשר לצלם אותן.

"אנחנו צריכים להשתחרר מהתפיסה שלפיה חומרים נדירים צריכים להישמר מאחורי דלתות נעולות", אמר ג'יימס צ'נג, הספרן הראשי של ספריית הרווארד-יינצ'נג. "ספרייה איננה מוזיאון". צ'נג התחיל לקדם את הפרויקט יחד עם ג'אן פורוי, ראש הספרייה הלאומית של סין בבייג'ינג, לאחר שהשניים נפגשו בכנס. ג'אן העלה את הרעיון להמיר לפורמט דיגיטלי טקסטים כדי שיהיו נגישים לחוקרי היסטוריה סינית, וגם השיג את המימון הממשלתי, בעוד צ'נג העמיד לרשות הפרויקט את הטכנולוגיות והמעבדות של הרווארד.

ג'אן אמר שבהתאם להצלחת הפרויקט, הספרייה הלאומית הסינית עשויה לשתף פעולה עם מוסדות נוספים בפרויקטים דומים.

הרווארד-ינצ'נג הוא אחד האוספים הגדולים בעולם של טקסטים סיניים. רבים מהספרים הנדירים הגיעו לאוניברסיטה בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת לאחר שהוברחו מסין שחוותה תקופות ארוכות של מלחמה וחוסר יציבות.

תגיות