אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ח"כ רותם על חוק הפרו-בונו: "אני לא מאושר מהחוק הזה" צילום: אלכס קולומויסקי

ח"כ רותם על חוק הפרו-בונו: "אני לא מאושר מהחוק הזה"

סגן יו"ר הלשכה מתנגד לחוק וטוען כי בעייתי להכריח אנשים לתרום, בעוד שעל פי יו"ר הלשכה גיא־רון: "החיוב הוא כלפי הארגון, אנחנו לא מחייבים את עורכי הדין הפרטיים לתת סיוע משפטי"

13.10.2009, 08:59 | צמרת פרנט

הצעת החוק שיזמה לשכת עורכי הדין לחייב אותה לתת סיוע משפטי ללא תשלום למעוטי יכולת עברה אתמול (ב') בוועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת, על רקע ביקורת שהושמעה לא רק בחוגים מחוץ ללשכה אלא גם בתוכה.

"זה בעייתי להכריח אנשים לתרום", אמר ל"כלכליסט" עו"ד איתן ארז, סגן יו"ר לשכת עורכי הדין. "ההחלטה על תרומה היא וולנטרית, אחד תורם לבית כנסת ואחר תורם לבית תמחוי. אני לא מתנגד למתן סיוע משפטי, אני בעצמי עוסק בזה, אבל זו לא המטרה של הלשכה. הרבה יותר חשוב להשקיע את האנרגיות של הלשכה בהארכת ההתמחות ובצמצום המספר העצום של עורכי דין", אמר ארז.

"אני לא מאושר מהחוק הזה", אמר ל"כלכליסט" גם ח"כ דוד רותם, יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת, זמן קצר לאחר שהצביע בעד ההצעה, שתועבר עכשיו לקריאה ראשונה. "עד היום היתה ללשכה הרשות לקבוע כללים למתן סיוע לנזקקים והיא לא עשתה זאת. לי יש בעיה עם ההחלטה להכריח עורכי דין לתרום על פי חוק".

רותם, שמתנגד לקיום הלשכה כגוף סטוטורי, הוסיף כי הצעת החוק לסיוע משפטי לא תמנע ממנו לנסות להפוך את הלשכה לגוף התנדבותי. "במהלך הישיבה הצהרתי במפורש כי אם הכוונה של החוק לסיוע משפטי היא לחזק את מעמד הלשכה, אז החוק לא יעבור", הוסיף.

"אנחנו לא מחייבים את עורכי הדין הפרטיים לתת סיוע משפטי", אומר בתגובה יורי גיא־רון, יו"ר הלשכה, "החיוב בחוק נעשה כלפי הארגון, מכיוון שאני תופס אותו כבעל מטרות ציבוריות בצד היותו גוף מקצועי". לדברי גיא־רון, ללשכה יש די כוח אדם כדי להפעיל את התוכנית בהיקף הנוכחי שלה. "לא צריך מיליונים", אמר. "הצעת החוק אינה אמורה להשפיע על דמי החבר", הדף גיא־רון ביקורת אחרת שהושמעה נגד החוק.

בתגובה לטענה שהשמיעו כמה מחברי הלשכה, שלפיה במקום לסייע להם למצוא פרנסה מסייעת הלשכה חינם אין כסף לאנשים שאינם נזקקים יותר מהם, אמר גיא־רון: "בדקנו, ומי שנמצא כנזקק וכזכאי לסיוע משפטי חינם לא יכול לשכור שירותי עורכי דין פרטיים, כך שאיננו גוזלים עבודה מאיש".

 

גיא־רון גם הבטיח לפעול לסייע לעורכי דין במצוקה: "אני שוקל לבטל את שיטת ההשמה הנהוגה היום ולהשקיע את הכסף באופן אחר. שמנו לב שתוצאות ההשמה שעושה הלשכה אינה יעילות דיין ואני מתלבט אם לכלול את השירות הזה בתקציב 2010 או לחפש דרך אחרת לייעודם של אותם כספים".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
ל- 1
הסיבה שאתה לא מוצא עבודה היא, כיוון שאתה יותר מדי מחטט ברגליים במקום לכתת רגליים, כמו שהייתי אמור לעשות. לגופו של עניין - הלשכה הזו מזמן הוכיחה את אוזלת ידה במתן סיוע אמיתי לעוה"ד, כגוף, תמורת דמי החבר המוגזמים המשולמים לה. במקום זאת היא עוסקת בדרכים לפגוע בפרנסת עוה"ד. לשכת עוה"ד נועדה להוות גוף הפועל למען עוה"ד ולא לעסוק בפעילות אחרת על-חשבונם! יורי גיא-רון היה בחירה גרועה ביותר של עוה"ד. אני מקווה שהקדנציה שלו תחלוף כבר ובמקומו ייכנס מישהו רציני
עו"ד , ת"א  |  16.10.09
1.
החוצפה של היו"ר הנכבד איננה פוסקת
נראה ,לצערנו, שיו"ר הלשכה הנכבד איננו מפסיק להפתיע. לא מספיק שאנו כעורכי דין צעירים נאלצים, בצער רב יש לומר, לחטט רגלינו בין משרדי עורכי דין במסגרת ראיונות (זאת בכלל במידה וזימנו אותנו לראיון) עד שאנו מוצאים עבודה (במידה ומוצאים כמובן), לפעמים אחרי חודשים של חיפושים ודאגות וגם אז חבריו של גיא-רון, עורכי הדין הוותיקים, המדושני עונג יש לומר לא פעם, לא מתביישים לנצל אותנו מבחינת שעות העבודה ותנאיה ובדגש על המשכורת, בא חברנו גיא-רון ומחליט שאנו צריכים לעבוד בחינם. אז מה אם ניצלו אותנו בהתמחות, אז מה אם שילמנו עשרות אלפי שקלים ויותר עבור לימודי המשפטים, אז מה אם קרענו את התחת ואת הכיס בקורס ההכנה לבחינות הלשכה שגם ככה ידוע שבוחנות רק את יכולת הזיכרון שלך- עבודה שלנו בחינם היא זו שתביא לשיפור מצבו ומעמדו של מקצוע עריכת הדין בישראל. בלשכה קיימת תוכנית התנדבותית, "שכר מצווה" שהיא יפה ומבורכת, דבר ,שככל הידוע לי, לא קיים אצל רופאים, רופאי שיניים, פסיכולוגים וכו'. תקנו אותי אם אני טועה, אך עדין לא שמעתי על בעלי מקצוע כנ"ל ואח' אשר עובדים בחינם, האם קיימת אצל רופאי השיניים תוכנית של ביצוע סתימות וטיפולי שורש בחינם? מאיפה החוצפה הזו להכריח אותי לעבוד בחינם? הרי את הידע והמקצוע שלי רכשתי בזכות ולא בחסד, אז למה אני צריך לוותר על זה? לא כך דואגים למקצוע יו"ר נכבד, שוב בחרת, כמדי כל חודשיים בערך, בעשיית כותרות באמצעי התקשורת השונים, במקום באמת לפעול כבר לטובת המקצוע ועורכי הדין.
עו"ד צעיר , מרכז  |  13.10.09