אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לסין על חוק האריזות: "נסרב לחקיקת חוקים שיגלגלו את כל העלויות על התעשיינים" צילום: סיון פרג'

לסין על חוק האריזות: "נסרב לחקיקת חוקים שיגלגלו את כל העלויות על התעשיינים"

מנכ"ל שטראוס ויו"ר איגוד תעשיות המזון אמר את הדברים בכנס מעלה. ישראל תשתתף השנה לראשונה בסקר מאפייני צריכה של ה-OECD

14.10.2009, 12:41 | גלי ברגר

"מדינת ישראל נמצאת בפיגור של שנים רבות. לא יכול להיות שנשווה את עצמנו לאירופה או לארצות הברית בנושאי סביבה. אם לא נעשה משהו נהיה מכוסים בהרים של זבל. זה לא האם לעשות, זה איך לעשות", כך אמר גדי לסין מנכ"ל ונשיא קבוצת שטראוס ויו"ר איגוד תעשיות המזון בכנס מעלה.

נושא הפסולת עמד במרכז הפאנל בו השתתפו גם ציפי איסא איציק, מנכ"ל עמותת אדם טבע ודין וגלית כהן, ראש אגף מדיניות סביבתית. במהלך הפאנל הוצג קטע מהסרט "מזון = פסולת" אשר מעורר הדים באירופה.

מעל הבמה הכירה לראשונה איצא איציק את לסין ואמרה כי לא ידעה שהוא מטפל בנושא. לדבריה, יש כיום שתי הצעות חוק בנושא אריזות המזון, חוק שאמור לקבוע הפרדה בין מזון יבש לרטוב ואיסופו למטרות מחזור. חוק אחד הוא של אדם טבע ודין ומנגד הצעת חוק שגיבשו התעשיינים. "הפער העיקרי הוא הנושא של האחריות. אצלנו מדברים על אחריות אישית של היצרנים, בהצעה של התעשיינים מדובר על תאגיד שיישא באחריות, ניסיוננו מזה לא טוב".

לסין אמר ל"כלכלילסט" בתגובה, כי בכל מקום בעולם הדבר נעשה על ידי מלכ"ר שמקימים היצרנים: "אנחנו מהווים גורם מרכזי שצריך לקחת אחריות שהפרויקט יקרה ויצליח. אך מאידך, האחריות אינה בלעדית שלנו ונסרב לחקיקת חוקים אשר מטילים את כל העלויות הכספיות על התעשיינים ולמעשה יגולגלו בסוף על הצרכן. אנו משוכנעים שבמודל הנכון העלויות יהיו זניחות, וכל הצדדים ישיגו את המטרה החשובה של שמירה על המקום שבו אנחנו חיים".

לסין סיפר כי נושא חוק האריזות הוא אחד הנושאים המרכזיים בסדר היום של איגוד תעשיות המזון בתוכנית הרב שנתית. "חברנו בשתוף פעולה עם המשרד להגנת הסביבה, לחברה בלגית בשם FOST+ שמהווה בנצ'מרק לתוצאות מוכחות של 15 שנה עם אחוזי איסוף ומחזור של פסולת מהגבוהים בעולם, ועליות לוגיסטיות נמוכות". לדבריו העלות בבלגיה היא 7 יורו לאזרח בשנה.

כהן ממשרד להגנת הסביבה ציינה עוד כי אחת המשימות החשובות היא לרתום את האזרחים לנושא של הפרדת הפסולת ולהיות חלק מהשמירה על הסביבה בחיי היומיום. "ישראל תשתתף לראשונה ב-2010 בסקר עולמי של מאפייני הצריכה הביתית במדינות ה-OECD אני מניחה שיהיה קמפיין שילווה את הסקר וכך תעלה גם המודעות".

תגיות