אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תכלית: "בעקבות המדד - שבוע המסחר בתל בונד צפוי להיפתח בירידות שערים" צילום: shutterstock

תכלית: "בעקבות המדד - שבוע המסחר בתל בונד צפוי להיפתח בירידות שערים"

אתמול, פורסם מדד המחירים לצרכן שהצביע על ירידה של 0.3% וסיפק הפתעה ביחס לקונסנזוס התחזיות בשוק

16.10.2009, 08:41 | כתב כלכליסט

אורי כהן, אנליסט ראשי בתכלית בית השקעות, אומר בסקירת תל בונד ל"כלכליסט" כי להפתעה במדד תהיה ככל הנראה השפעה שלילית על איגרות החוב הצמודות.

מה קרה בשבוע החולף

מדדי התל בונד סיימו את שבוע המסחר ביציבות, תוך נטייה לעליות שערים קלות של עד 0.4%, על רקע האווירה החיובית השוררת בשווקי ההון בארץ ובעולם.

גושן מתריע מפני הסדרי חוב עתידיים

יו"ר הרשות לני"ע, זוהר גושן, הציג השבוע בפני ועדת הכספים תמונה עגומה למדי. לדברי גושן, כ- 20% מהחברות שהנפיקו אג"ח, יתקשו לעמוד בתשלומי הקרן שעליהו לפרוע בשנת 2009, כשבשנת 2010, המצב אף יחמיר. על פי המחקר שביצעה הרשות לני"ע, מדובר ב- 48 חברות שיתקשו לעמוד בהתחייבויותיהן בשנת 2009 ובהיקף של כ- 1.4 מיליארד שקל.

הסדרי החוב בצים ואפריקה צוברים תאוצה

כותרות רבות סיפקו השבוע צים ו-אפריקה ישראל, בכל הנוגע להסדרי החוב אותם הן מנסות לקדם. על פי הלך הרוחות, מסתמן כי המוסדיים עומדים על כך שבעלי השליטה יכניסו יד לכיס ויזרימו הון, כתנאי מקדים לדחיית תשלומי קרן וריבית. בנוסף, דורשים המוסדיים תוספת ריבית ונתח בהון המניות של החברה. בעוד שבצים נראה כי ההסדר הולך ומתגבש, הרי שבאפריקה העניינים הולכים ומסתבכים, עקב סירובו של בעל השליטה, לב לבייב, למתווה ההסדר שהוצע ע"י נציגות בעלי האג"ח. יחד עם זאת, נקבע כי המו"מ יסתיים ב- 6 בנובמבר הקרוב וכל שנותר הוא אכן לקוות שהסאגה המורכבת הזו תסתיים מוקדם ככל האפשר.

להערכת האנליסטים בתכלית, לא צפויים הסדרי חוב במדד התל-בונד 20, לאור איתנותן הפיננסית של החברות הכלולות בו.

שוק האג"ח הקונצרני העולמי לוהט

השבוע פורסם, כי חברות אמריקאיות גייסו מתחילת השנה למעלה מטריליון דולר באמצעות הנפקת אגרות חוב, תוך שהן מנצלות את הסיוע הממשלתי וההפשרה שחלה בשוק האשראי. בשנת 2008 כולה הסתכמו הנפקות אג"ח קונצרניות בארה"ב בכ- 873 מיליארד דולר, לאחר שרשמו שיא של 1.17 טריליון דולר בשנת 2007. על פי הקצב הנוכחי, נראה כי השיא שנקבע בשנת 2007 נמצא לקראת שבירה.

שוק התל בונד לאן?

מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר, אשר פורסם אתמול והפתיע בירידה של 0.3%, מחזק את ההערכות בדבר התמתנות הסביבה האינפלציונית בישראל ומפיג את החשש מפני העלאת ריבית בחודש הקרוב. הערכות אלו נתמכות ע"י נתוני המאקרו בחו"ל, לפיהם גם בארה"ב, גוש האירו ויפן, לא נראים לחצים אינפלציוניים באופק וגם שם סביבת הריבית צפויה להישאר נמוכה לאורך זמן.

מעבר לדברי גושן בועדת הכספים השבוע, הודיעה קרן פימקו של ביל גרוס, הלא היא קרן האג"ח הגדולה בעולם, כי במהלך חודש ספטמבר עלה שיעורן של האג"ח הממשלתיות ל- 48% מסך נכסי הקרן לעומת 44% בחודש אוגוסט. שיעור ההחזקות הנוכחי של הקרן באג"ח ממשלתיות, הינו הגבוה ביותר מאז אוגוסט 2004.

נראה כי גרוס סבור שפרמיית הסיכון באג"ח שאינן ממשלתיות, אינה מספקת. אם כי, ראוי לציין כי רמות המרווחים בארה"ב, נמוכות משמעותית בהשוואה למרווחי התל בונד. שתי הנקודות האחרונות מחזקות את הערכותינו לכך, שרמת המרווחים הנוכחית במדדי התל בונד לא צפויה להצטמצם ואלו יסחרו בקורלציה גבוהה לאג"ח הממשלתי. יש להניח כי שבוע המסחר בתל בונד יפתח בירידות שערים, לאור ההפתעה במדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר שפורסם ביום חמישי לאחר סגירת המסחר.

תגיות