אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פוג'י F200EXR: אוטומטית לחובבים

פוג'י F200EXR: אוטומטית לחובבים

מצלמת ה-F200EXR של פוג'י מציגה טכנולוגיה חדשנית המאפשרת לצלם המשפחתי להשאיר אותה על מצב אוטומטי כמעט כל הזמן, ועדיין להשיג תוצאות מצוינות. המחיר: איבוד של חצי מהרזולוציה (6 מגה-פיקסל במקום 12). האם זו עסקה טובה?

17.10.2009, 16:28 | מתי מריאנסקי

תכף נגיע לשאר הפרטים, אבל קודם כל רצינו לבדוק לעומק את ההבטחה המרכזית של פוג'י, הסנסור החדשני של המצלמה שבא לידי ביטוי במצב "EXR אוטומטי". במצב זה, המצלמה משייכת את התמונה שלכם לאחד משלושה סוגים שונים, ומטפלת בכל סוג באופן המיטבי לו:

  • בסוג הראשון הכל כרגיל. נראה שהתמונה שאתם עומדים לצלם היא בתנאי אור טובים ואינה צריכה טיפול מיוחד. במצב הזה משתמשת המצלמה במלוא הרזולוציה שלה (כמו כל מצלמה אחרת) כדי לקבל את מירב הפרטים בתמונה.
    פוג פוג'י F200EXR פוג

  • בסוג השני מזהה המצלמה מצב של קונטרסט גבוה, מצב שבו יש הפרש עוצמה ניכר בין האזורים המוארים לאזורים החשוכים בתמונה. למשל, כאשר אתם מנסים לצלם את הילד כשהוא עומד בצל ומאחוריו קיר לבן או שמים בהירים. בדרך כלל בתמונה כזו המצלמה תבחר חשיפה המתאימה לאחד מהאובייקטים, ותוותר על השני (במקרה הטוב, הילד ייראה סביר, וכל מה שמאחוריו יהפוך כתם לבן ללא פרטים. במקרה הפחות טוב, גם הילד יהיה מוצלל מדי וגם השמים שרופים בלבן).

  • הפוג'י יודעת לזהות שאתם עומדים לצלם תמונה כזו, ומחלקת את הסנסור לשני חלקים שווים: חלק אחד מצלם בחשיפה נמוכה יותר והשני בחשיפה גבוהה יותר. שתי התמונות משולבות יחד מיד לאחר הצילום ומתקבלת תמונה אחת בחצי מהרזולוציה (6 מגה פיקסל במקום 12). הירידה ברזולוציה מתגמדת לעומת הפרטים הנוספים שמתגלים באזורים המוצלים והמוארים כאחד, עד כדי הצלה של תמונות שמצלמה אחרת היתה הורסת.

  • בסוג השלישי מדובר בצילום של סצינה חשוכה. המצלמה מזהה שאין מספיק אור (עקב השעה המאוחרת, או צילום בתוך חדר אפלולי) ומאחדת כל זוג של קולטני אור על הסנסור לפיקסל אחד. התוצאה היא שוב איבוד של חצי מהרזולוציה, אבל מכיוון שלכל פיקסל הוקדש שטח כפול, הרגישות לאור גבוהה יותר, ונראה פחות רעש בתמונה. הלכה למעשה, האפשרות הזו עבדה פחות טוב מהקודמת. היה שיפור באיכות התמונה, אבל בהחלט לא דרמטי. בכל מקרה, המצלמה מפיקה תמונות יפות בתנאים חשוכים, כאשר ההרגשה היא של "גרעון", כמו בסרט צילום, יותר מאשר רעש דיגיטלי כמו ברוב המצלמות מהסוג הזה.

אחרי צילום של כמה מאות תמונות בתנאים שונים, אנחנו יכולים להגיד שנראה שהמצלמה עושה עבודה מצוינת בבחירת מצב הצילום הנכון לכל תמונה. התוצאות של הטכנולוגיה הזו של פוג'י לעתים מורגשות היטב גם בעין לא-מקצועית, ולעתים לא מורגשות כמעט כלל (אלא לאחר בדיקה מדוקדקת בפוטושופ) אבל הן בהחלט שם.

תמונה שצולמה בפוג תמונה שצולמה בפוג'י F200ERX. טווח דינמי רחב | צילום: מתי מריאנסקי תמונה שצולמה בפוג

המצלמה עצמה בנויה היטב ומעוצבת באופן שמרני. גוף המצלמה קשיח ועמיד, אולי טיפה כבד מדי. העדשה מתקפלת כולה פנימה ומאפשרת להכניס את המצלמה בקלות לכיס. התפריטים פשוטים להפעלה, לא משהו מיוחד. המסך האחורי גדול למדי (3 אינץ') והתמונה ברורה גם באור השמש. לאחר הצילום המצלמה נותנת אפשרויות לא מעטות לטיפול בתמונות, כולל אפשרות נחמדה להציג 100 תמונות בבת אחת על המסך (מן הסתם, כל תמונה מוצגת בקטן מאוד. אבל מסתבר שהשטיח הצבעוני שנוצר הוא שימושי בכל זאת לחיפוש זריז של תמונות ממקום מסוים לפי הצבע הכללי שלהן). למרות שאינה איטית, המצלמה היא בהחלט לא מהמהירות שראינו, במיוחד בעת ההדלקה והכיבוי ובמרווח שבין צילום תמונה לתמונה הבאה. יחסית לגודלה הקטן, העדשה דינמית למדי ונעה בתחום רחב של 140-28 מ"מ.

מייצב התמונה (מסוג Sensor Shift) עושה עבודה סבירה רוב הזמן, אם כי בקצה העליון של הזום הוא מאבד את עשתונותיו, וקשה לבטוח בו. בנוסף, המצלמה עשויה לזהות כי התמונה דורשת ייצוב נוסף, ולהעלות בעצמה באופן מפוקפק את ערך ה-ISO כדי לקבל תמונה חדה יותר, דבר שלא תמיד רצוי. בנוסף, המצלמה אינה יודעת להבחין אם סובבתם אותה, ולכן תאלצו לסובב בעצמכם את התמונות "העומדות" כשתעבירו אותן למחשב.

אם החלטתם משום מה לוותר על צילום במצב האוטומטי המלא, תוכלו לבחור בין לא פחות מ-15 מצבי צילום שונים, כולל כמה מפתיעים כמו "אור טבעי + פלאש" המצלם שתי תמונות – אחת רגילה ואחת עם פלאש כדי שתוכלו לבחור בבית איזו טובה יותר. גם לפלאש יש די הרבה מצבים (ספרנו חמישה), כולל אחד המכונה "סופר אינטליגנטי" למרות שכל תפקידו הוא לעמעם את עוצמת הפלאש בצילומי מאקרו. למרות המבחר המרשים, הצטערנו לגלות שבמצב "קדימות צמצם" (אוקיי, Aperture Priority) התאפשר לנו לבחור בין שני ערכי f בלבד, מה שהפך את המצב הזה לחסר ערך.

הפוג'י מצלמת וידיאו ברזולוציה של 640×480 בקצב של 30fps. ציפינו ליותר מזה. הדחיסה היא מסוג Motion JPG ובאיכות סבירה בהחלט. כצפוי, תאלצו לוותר על הזום ועל מייצב התמונה בזמן צילום וידיאו.

הסוללה, מהסוג השטוח, אמורה תיאורטית להספיק לכ-230 תמונות. במציאות לא תמיד הצלחנו לעבור את ה-200. אכזבה.

אהבנו:

  • תמונות באיכות מצוינת גם במצבים מורכבים לצילום ובחשיכה יחסית
  • רוב הרוכשים הפוטנציאליים של המצלמה לא יידרשו אף פעם לעזוב את מצב EXR האוטומטי שלה
  • המון פטנטים ומצבי צילום מיוחדים שתמצאו רק במצלמה הזו

לא אהבנו:

 

  • חיי סוללה מאכזבים
  • מצב EXR מצריך ויתור על חצי מהרזולוציה
  • וידיאו ברזולוציית VGA בלבד (ולא HD)
  • מצב הצילום הידני נפגם עקב האפשרות לבחור שני מצבי צמצם בלבד
  • אין עינית אופטית, רק מסך LCD

גזר דין:

 

בתיאוריה, הפוג'י F200EXR היא מצלמה קומפקטית טובה עם זום X5 אופטי ורזולוציה של 12 מגה-פיקסל. למעשה, טכנולוגיית ה-EXR של פוג'י דוחפת אותה הרבה יותר רחוק מזה. אחרי זמן מסוים של עבודה עם המצלמה במצב האוטומטי, היא נותנת ביטחון והרגשה שרכשתם עוזר-צלם קטן שגורם לתמונות שלכם לצאת טוב יותר פעם אחר פעם. הוויתור על חצי מהרזולוציה לטעמנו הוא מחיר פעוט לשלם תמורת השיפור בצבעוניות ובפרטים.

המצלמה מומלצת מאוד לצלם המשפחתי. הצלם המקצועי עשוי להתאכזב מחוסר האפשרות לשלוט בעומק השדה.

מחיר מומלץ: 1,800 שקל 

הכתבה פורסמה בבלוג הגאדג'טים mobo

תגיות