אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בני טיש מצטרף לאורי יוגב וחנה גרטלר ב-Whitewater צילום: cc-by מגנוס פרנקלין

בני טיש מצטרף לאורי יוגב וחנה גרטלר ב-Whitewater

צפוי להשקיע בחברה, שפעילה בתחומים שונים בטכנולוגיית המים, כשלושה מיליון דולרים

16.10.2009, 23:33 | רויטל חובל

אורי יוגב וחנה גרטלר מצרפים את בני טיש כשותף שלישי בחברת ההשקעה בטכנולוגיות מים Whitewater שבבעלותם.

טיש, יהודי אמריקאי, הוא בן למשפחת טיש שייסדה את חברת ההלבשה גילדן. על פי ההערכות, טיש ישקיע בחברה כשלושה מיליון דולר.

את וויטווטר יסד יוגב במאי 2006 יחד עם איש העסקים האוסטרלי, ג'ון גנדל. תוך שימת דגש על פתרונות לאבטחת איכות המים, הטיפול במים ובקרת המים. אחרי שמימש יוגב את אחזקותיו בחברת ההשקיה פלסטרו, רכש את חלקו של גנדל בוויטווטר ובספטמבר 2007 צירף את חנה גרטלר כשותפה, כאשר גרטלר מחזיקה 60 אחוז ממניות החברה, ואילו יוגב 40 אחוז. גרטלר השקיעה בוויטווטר 30 מיליון שקל לפי שווי חברה של 50 מיליון שקל.

וויטווטר מחזיקה בשליטה בארבע חברות בתחום טכנולוגיית המים. ארבע החברות המוחזקות של וויטווטר הן: וויטווטר סקיוריטי (100%), שבה משמש יוגב דירקטור ומספקת פתרונות לאבטחת המים לחברות עירוניות, ומערכות לזיהוי זיהום במים. לחברה הסכם שיתוף פעולה עם מקורות; גלקון (37%), המפתחת ומשווקת בקרי השקיה לגינות פרטיות, לחקלאות ולחברות מים עירוניות, ומוצריה מיוצרים בכפר בלום ובסין; צ'ק לייט (26%) מרמת ישי, המייצרת מערכת לזיהוי זיהומים בזמן אמת במי שתייה ובמי ביוב; וויטווטר וול (28%), המייצרת מערכות בקרת מים בתחום קידוחי מי השתייה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
הטייקונים נכנסים לחברות מים - מכינים את הפרטת ענף המים וייקורם
אין מקריות בסיפור הזה. הטייקונים כבר יושבים חזק על חברות בענף המים. מקורות לא עושה דבר לשיפור המחסור במים. זה לא מקרה. מנהלי ענף משק המים בישראל והחברות הממשלתיות מכינים את הג'וב הבא - בסקטור הפרטי. המחיר ? הפרטת המים וייקורם לציבור הרחב. כרגיל, כמה עשרות מושחתים חדלי אישים במקום הנכון בחברות הממשלתיות ועוד כסף מכיוון הטייקונים, שווה הפרטה "לטובת המדינה והציבור", כאשר מי שישלם מחיר יקר מאוד יהיה הציבור בארץ שהורדם וישן היטב עד כה. הציבור ניזון מהבטחות ש"יהיה טוב" ושהכל מטופל - עובדה, יצאו מכרזים למתקני התפלה חדשים. מדוע לא יכולה המדינה, מקורות וכו', לשמור על האינטרס הציבורי ולהקים בכספי המיסים הגבוהים הנגבים מאיתנו מתקני התפלה ? ברור שמשהו מאוד לא תקין בניהול המדיניות הציבורית במדינה בשנים האחרונות. הציבור נרדם בשמירה ולא זועק לשמים ובסוף יאולץ לשלם את המחיר, אפילו על מוצר בסיסי כמו מים לשתיה. אין כאן מקריות. תעקבו אחר השקעות הטייקונים. הם לא עושים זאת לשם שמים ולא למען הציבור.
שושנה  |  17.10.09