אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגדל שוקי הון דורשת פירעון מיידי מותנה לאג"ח של אלמוג ים סוף צילום: רפי דלויה

מגדל שוקי הון דורשת פירעון מיידי מותנה לאג"ח של אלמוג ים סוף

חברת הנדל"ן מסרה בתגובה: "הדרישה של מגדל תמוהה - אנו עומדים בכל ההתחייבויות שלנו"

17.10.2009, 19:25 | סיון איזסקו

בעלי איגרות החוב של חברת הנדל"ן אלמוג ים סוף, שבבעלות אלי פפושדו, התכנסו ביום חמישי האחרון במשרדי החברה בהרצליה פיתוח על מנת לשמוע סקירה אודות מצבה. ראשי אלמוג ים סוף לא הגיעו בידיים ריקות ועדכנו את המשקיעים על שיפור במצב הנזילות של החברה, שהשלימה בשבוע האחרון מימוש של שני נכסים בישראל.

למרות זאת, נציגי מגדל שוקי הון שנכחו באסיפה לא הסתפקו בהתפתחויות שהציגה החברה ופנו לנאמן האג"ח בדרישה כי זה יכנס אסיפה נוספת, שעל סדר יומה העמדה מותנית של האג"ח לפירעון מיידי מותנה. כלומר, אם לא יתקיימו כמה תנאים, יוכלו בעלי האג"ח להעמיד את האיגרות לפירעון מיידי. 

אלי פפושדו, צילום: סיוון פרג אלי פפושדו | צילום: סיוון פרג אלי פפושדו, צילום: סיוון פרג
הרקע לדרישה של מגדל שוקי הון הוא חוסר הוודאות לגבי שני פירעונות האג"ח האחרונים שאמורים להתבצע בשנים 2011-2012

רוני הירש, דירקטור בחברה, אמר לבעלי האג"ח כי "אנחנו לא יודעים בדיוק כיצד נפרע את החוב בשנת 2011. יש כל מיני תרחישים - תלוי מה יהיה מצב הנדל"ן ברומניה עד אז". להערכתו, החברה תצליח לממש חלק מהנכסים ברומניה על מנת לפרוע את האג"ח המועד: "אנחנו אופטימים לגבי רומניה. אנחנו חושבים שהמצב ברומניה ישתנה ושבעוד שנתיים המצב שם יהיה טוב".

בהתייחסו לבקשה של מגדל שוקי הון, שהחברה האם קבוצת ים סוף תתמוך באלמוג במידה שלא ניתן יהיה לממש נכסים, אמר הירש: "עד כה החברה האם תמכה באלמוג. שלושה פרעונות אג"ח נפרעו בלי רעש ובלי צלצולים". לגבי ההמשך סירב הירש לתת התחייבות מפורשת, אך ביקש שבעלי האג"ח ילמדו מהעבר לגבי המחויבות של בעלי השליטה בחברה.

לאור דברים אלו, פנה בוריס שניידמן ממגדל שוקי הון אל נאמן האג"ח של החברה, ואמר: "אני רוצה לזמן אסיפה חדשה שהנושא שלה הוא העמדה לפירעון מיידי מותנה. אם החברה מבצעת הרחבת סדרה קיימת או מגייסת אג"ח שמועד הפירעון שלו קודם למועד הפירעון של האג"ח הנוכחי - יעמוד האג"ח לפירעון מיידי. כמו כן יועמד האג"ח לפירעון מיידי באופן אוטומטי אם החברה לא תעמוד בתשלום קרן או ריבית לבעלי האג"ח".

לדברי נאמן החברה, הנושא לא היה על סדר היום של הישיבה ולכן לא ניתן לקבל החלטה שכזו באסיפה. ואולם הוא מסר כי  יבחן את הבקשה.

ל"כלכליסט" נודע כי גוף מוסדי נוסף בוחן להצטרך לדרישה של מגדל שוקי הון. "זה מהלך חיובי שיכול רק להביא תועלת לבעלי האג"ח. אם נראה שהמהלך הזה לא כרוך בעלויות משפטיות גבוהות, נצטרף לדרישה", אמר נציג הגוף המוסדי.

אחת הסיבות למהלך היא הנפקת אג"ח שהחברה ביצעה לפני כמה שבועות בריבית של 13% צמוד מדד. לדברי מגדל שוקי הון, גיוס הון בריבית כזו מנזיל את החברה ומאפשר לה לעמוד בתשלום האג"ח הקרוב, אך פוגע בחברה בשל עלויות המימון הגבוהות שיסתכמו בכ-2 מיליון שקל לאורך חיי האג"ח.

אלמוג עדכנה את המשקיעים כי בקופתה 25.1 מיליון שקל לאחר שהשלימה בשבוע האחרון מכירת פנטהאוז במגדל נווה צדק ב-3.5 מיליון דולר, כאשר התמורה הפנויה לחברה הסתכמה ב-8.3 מיליון שקל. כמו כן השלימה בימים האחרונים מימוש של נכס בערד בתמורה ל-3.8 מיליון שקל. 

כמחווה לבעלי האג"ח הצהירה החברה האם כי החוב שלה כלפי אלמוג, בהיקף של 24.5 מיליון שקל, שאמור במקור להיפרע יומיים לאחר התשלום האחרון לבעלי האג"ח בפברואר 2012, ייפרע על פי צרכיה של אלמוג. כך, לדברי החברה, בעלי האג"ח יכולים לראות בחוב זה כאילו היה מזומן. בנוסף הצהירה החברה לפרוטוקול כי התחייבות בהיקף של 5.7 מיליון שקל המופיעה במאזן כהתחייבות לא שוטפת לבעלי עניין - תיפרע רק לאחר שכל איגרות החוב ייפרעו במלואן.

ההלוואה שהחברה האם נטלה מאלמוג, שהיקפה 24.5 מיליון שקל, נושאת ריבית של 9% צמוד מדד. עלות ההון של אלמוג בהנפקה האחרונה עומדת על 13% צמוד מדד. כך נוצר מצב שאלמוג מסבסדת לחברה האם את ההלוואה.

אלמוג ים סוף מסרה בתגובה: "ההלוואה לחברה האם ניתנה מכספי הגיוס המקורי שנעשה בריבית שאינה גבוהה מזו שאלמוג מקבלת מהחברה האם".

כמו כן מסרה כי "הדרישה של מגדל תמוהה לאור העובדה שהחברה עומדת בכל התחייבויותיה, הקדימה את לוחות הזמנים של מימוש הנכסים שלה ונמצאת במצב שיש לה מזומנים ושווי מזומנים בגובה שני שלישים מכל האג"ח שבמחזור והיתרה מגובה בנכסים".

תגיות