אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועידת הנשיא נפתחה בסימן קלינטק: בן אליעזר משיק מכרזי מו"פ למים ואנרגיה בהיקף של 92 מיליון שקלים צילום: אלכס קולומויסקי

ועידת הנשיא נפתחה בסימן קלינטק: בן אליעזר משיק מכרזי מו"פ למים ואנרגיה בהיקף של 92 מיליון שקלים

שר התמ"ת אמר בתערוכת תעשיות המחר בועידת הנשיא, כי המרכזים יוקמו למחקר, ניסוי והדגמה של היכולות הישראליות בתחומים אלו. תקציב ההשקעות הממשלתי בשני המרכזים הינו 92 מיליון שקל

20.10.2009, 18:52 | אסף גלעד

ועידת הנשיא השנייה בירושלים נפתחה הערב (ג') עם חניכת "תערוכת המחר", שחשפה כ 30 חברות הייטק, ביוטק וקלינטק. למרות זאת, דווקא תחום הקלינטק משך את מרבית תשומת הלב.

שר התמ"ת בנימין פואד בן-אליעזר על שני מכרזי קלינטק: מכרז להקמת מרכז אנרגיות מתחדשות בנגב בהיקף של 57 מיליון שקלים ומכרז להקמת מרכז מים בשדה בוקר, למחקר, ניסוי והדגמה של טכנולוגיות חדשות בהיקף של 35 מיליון שקלים. לפי תנאי המכרזים, שתוקפם יפוג לאחר 5 שנים, הזכיין שיפעיל אותם יצטרך להביא תקציב של כ 50% נוספים להשקעות במרכזים ובפרויקטים שיפותחו במסגרתו.

השר הודיע כי המכרז להקמת מרכז טכנולוגי לאנרגיה עתיד לצאת כבר בשבוע הקרוב, ואילו המכרז להקמת מרכז טכנולוגי למים עתיד לצאת בעוד כחודש וחצי. 

מנהל המטה לפיתוח הנגב והגליל בתמ"ת, אבי פלדמן, אמר כי "על פי ההחלטות, לכל תוכנית כאמור תוקם ועדת היגוי מקצועית אשר מורכבת מנציגי ממשלה ומנציגי ציבור אשר תפקידה לבחור את הגורם המפעיל (הזכיין) ואת הפרויקטים שיזכו למימון במסגרת זו".

תערוכת המחר

בניגוד לשנה שעברה, בה הוצגו 60 חברות, השנה הוצגו בה רק 30 חברות הנחשבות למבטיחות. מנקודת מבטם של מארגני התערוכה, ובראשם המדען הראשי לשעבר, שוקי גלייטמן, טכנולוגיות המחר מתמקדות בעיקר באנרגיה המתחדשת ובמים:"70% מהתעשיה עוסקת כיום במערכות מידע, תוכנה ותקשורת. יש צורך להתרחב לתעשיות נוספות, כדי להרחיב את בסיס הידע של התעשייה המקומית: אנרגיה חליפית, מים, טיפול באשפה וביוטכנולוגיה."

ממבט על תמהיל החברות שנבחרו להציג בוועדה, מסתמן כי יותר משליש מהן, כ-12, מגיעות מתחום המים והאנרגיה המתחדשת, בהן החברות מדגל, מייסול, אמפסי, סולאראדג', פבוס, ואפילו סולל, שנרכשה לפני פחות משבוע ב-418 מיליון דולר על ידי סימנס. בשנה שעברה, היוו חברות הקלינטק רק כחמישית מכלל החברות.

אבל בעוד שבשנה שעברה הוצגו בתערוכה 18 חברות בתחום מדעי החיים, מתוך 60, השנה ירד מספרן לשלוש בלבד, כולן מתחום פיתוח בתאי הגזע בהן סלקיור, פלוריסטם וחברת בריינסטורם.

תגיות